(VIDEO) BRATSKI SPEKTAKL NA MARAKANI: Zvezda i Olimpijakos odigrali nerešeno, navijači pravili feštu
Foto: Saša Pavlić

Crveno-beli svet

(VIDEO) BRATSKI SPEKTAKL NA MARAKANI: Zvezda i Olimpijakos odigrali nerešeno, navijači pravili feštu

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde i Olimpijakosa remizirali su u prijateljskoj utakmici na stadionu "Rajko Mitić" u Beogradu - 2:2 (1:1).

Šampion Srbije je dva puta poveo, a prvak Grčke je oba puta izjednačio posle samo tri minuta.

Zvezda je povela u 36. minutu preko Orlandića, a već u 39. je bilo 1:1 zahvaljujući Ernaniju. Domaćin je ponovo stekao prednost u 53. minutu posle majstorije Kataija, ali je u 56. Kasami postavio konačan rezultat - 2:2.

Na terenu je bilo zanimljivo, a na tribinama fešta. Navijači dva bratska kluba zajedno su navijali, a "Delije" su imale posebne predstave kada su poručile da "UEFA podržava terorizam", kao i kada su izrazile želju da Grof Božović ostane trener i sledeće sezone.

"Malo je bio nezgodan momenat za ovu utakmicu, jer smo juče igrali s Vojvodinom", rekao je šef Zvezdine struke Miodrag Božović posle meča za TV Arena sport i dodao:

"Nije mi jasno zašto su se ljudi pitali kakav je tim Zvezda izvela protiv Vojvodine. Pa šta je trebalo da protiv Olimpijakosa izvedemo neki levi tim?!!"

Što se tiče samog odmeravanja snaga sa Olimpijakosom, Božović je rekao:

"Utakmica nam je poslužila da vidimo gde se nalazimo. Potrudićemo se da se pojačamo na leto".

Božović je istakao da je zadovoljan igrom svojih izabranika.

"Hvala Olimpijakosu što je bio naš gost, poznato je da dva kluba gaje odlične odnose. Utakmica je bila sadržajna, ali nadam se da se nećemo sresti u Ligi šampiona. Bilo je puno ritma, ozbiljnog tempa, šansi na obe strane. Nismo odigrali loše, s obzirom da nam je druga utakmica u dva dana", rekao je strateg beogradskog kluba.

On je naveo da zna na kojim mestima su neophodna pojačanja za Evropu, ali nije želeo da otkriva.

"Kada se krene u novu sezonu, ekipa mora da ima 22 konkurentna igrača", rekao je trener crveno-belih.

Njegov kolega Marko Silva rekao je da je njegov tim imao dobar test u Beogradu.

"Pre svega, čestitao bih Crvenoj zvezdi na tituli. Utakmica je bila zanimljiva, sa velikim brojem golova u sjajnom ambijentu. Uradili smo ono što smo hteli, bili smo ozbiljni i zadovoljan sam", zaključio je Silva.

SASTAVI:

U gostujućem timu bio je i bivši igrač Zvezde Luka Milivojević, dok je drugi srpski internacionalac, zlatni "orlić" Saša Zdjelar ušao na teren u drugom poluvremenu.

CRVENA ZVEZDA: Kahriman, Petković, Rendulić, Luković, Ibanjez, Donald, Le Tale, Plavšić, Katai, Srnić, Orlandić.

OLIMPIJAKOS: Himenez, Botia, Masuaku, Salino, Milivojević, Da Kosta, Fortunis, Kambijaso, Fuster, Ernani, Pulido.

MEČ UŽIVO:

85. minut - STATIVA! Durmaz se iskrao Zvezdinoj odbrani, Kahriman mu je krenuo u susret, fudbaler Olimpijakosa je poslao loptu pored domaćeg golmana, ali ju je zaustavila stativa.

77. minut - Udarac je oprobao Ristić, ali je tukao pored gola.

73. minut - Ponovo sjajna intervencija Kahrimana, ovaj put posle šuta Parda.

66. minut - Durmaz je bio u šansi, ali je zablistao golman Kahriman.

63. minut - Nove izmene kod gostiju, na terenu je i Saša Zdjelar.

62. minut - Delije skandiraju: Grofe ostani! navijači su poslali jasnu poruku treneru. Božović je ustao i otpozdravio. Ne pamti se da su Delije ovako iskazale privrženost nekom treneru. Na Severu je postavljen transparent: "U Evropi igrali ili ne, naša želja je da Grof ostane".

56. minut - GOOOLLL - 2:2 - KASAMI! Kao i posle prvog vođstva Zvezde, i sada je Olimpijakos izjednačio posle samo tri minuta.

53. minut - GOOOLLL - 2:1 - KATAI! Bivši igrač Olimpijakosa primio je loptu od Donalda kada se našao malo na polovini gostiju, izbegao je ofsajd zamku visoko postavljene protivničke odbrane, sjurio se ka golu i majstorski zatresao mrežu.

47. minut - Delije su napravile bakljadu.

46. minut - Srnić je zapretio u uvodu...

46. minut - Počelo je drugo poluvreme. Tri izmene u Olimpijakosu.

Kraj prvog poluvremena...

39. minut - GOOOLLL - 1:1 - ERNANI! Fortunis je probacio loptu kroz Zvezdinu odbranu, Ernani je izašao sam pred Kahrimana i lako ga matirao.

36. minut - GOOOLLL - 1:0 - PETAR ORLANDIĆ! Petković je odlično proigrao Srnića po desnoj strani, usledio je centaršut na Orlandića, kome nije bilo teško da iz blizine ubaci loptu u praznu mrežu.

35. minut - ŠANSA! Da Kosta je nespretno reagovao i umalo savladao svog golmana. Ipak, Himenez se dobro snašao. Lopta je stigla do Kataija koji je šutirao i pogodio stativu.

28. minut - Konačno opasnost pred golom gostiju. Katai je centrirao, a taman kad se Orlandić namestio da pošalje loptu u mrežu, jedan igrač Olimpijakosa je intervenisao.

25. minut - Tvrda utakmica, bez šansi, ali se navijači na tribinama dobro zabavljaju.

2. minut - Na severnoj tribini koreografija uperena protiv "evropske kuće fudbala". Razlog je dobro poznat - prijem Fudbalskog saveza Kosova.

"UEFA support terorism" ili u prevodu "UEFA podržava terorizam", pisalo je preko celog Severa.

Foto: Kurir/Miloš Bjelinić
Foto: Kurir/Miloš Bjelinić

Foto: Kurir/Miloš Bjelinić
Foto: Kurir/Miloš Bjelinić

1. minut - Utakmica je počela.

Foto: Kurir/Miloš Bjelinić
Foto: Kurir/Miloš Bjelinić

Foto: Kurir/Aleksandar Radonić
Foto: Kurir/Aleksandar Radonić

Foto: Kurir/Aleksandar Radonić
Foto: Kurir/Aleksandar Radonić

18:58 - Na tribinama je oko 20.000 gledalaca.

18:54 - 30 bratstva navijača Crvene zvezde i OIimpijakosa.

18:50 - "Mnogo je emocija trenutno prisutno kod mene. Očekujem odličnu atmosferu, pun stadion i siguran sam da će navijanje biti fenomenalno. Drago mi je što oba kluba slave titulu i presrećan sam što ću posle dužeg vremena ponovo zaigrati na Marakani. Jedva čekam da utakmica počne", rekao je, između ostalog, Luka Milivojević.

18:45 - Zvezda i Olimpijakos sastajali se 12 puta, a poslednji put snage su odmerili u Pireju 2012. godine, a domaćin je pobedio 2:1.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track