(VIDEO) MUČENJE CRVENO-BELIH: Zvezda ponovo posle preokreta savladala Valetu i stigla do Ludogoreca
Foto: Saša Pavlić

Srpski prvak na mišiće prošao dalje

(VIDEO) MUČENJE CRVENO-BELIH: Zvezda ponovo posle preokreta savladala Valetu i stigla do Ludogoreca

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Valetu na stadionu "Rajko Mitić" u Beogradu 2:1 (1:1) u revanšu drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona i plasirali se u narednu rundu.

1 / 2 Foto: Saša Pavlić

Srpski prvak će se u trećem kolu sastati sa Ludogorecom, koji je eliminisao podgoričku Mladost, a te utakmice na programu su 26/27. jula i 2/3. avgusta.Crvena zvezda se pred 30.000 svojih navijača silno namučila sa Maltežanima. Kao i u prvom meču u Valeti, pobedila je posle preokreta, identičnim rezultatom - 2:1.Gosti su u 11. minutu poveli preko Karuana, izjednačio je "bombom" Donald posle pola sata igre, a konačan rezultat postavio je u 76. minutu Katai, koji je bio strelac i na Malti.

Imala je Zvezda još nekoliko prilika, ali imali su i gosti velike šanse i pri rezultatu 1:1 da postignu još jedan gol i obezbede makar produžetke. Međutim, golman Kahriman je nekoliko puta odlično intervenisao i tako ispravio neke od grešaka saigrača iz odbrane, kojih je i večeras bilo previše.Grešili su i igrači iz drugih linija tima trenera Miodraga Božovića. Daleko je ovo od igre Zvezde koja je prošle sezone dominirala u srpskoj Superligi, a za Ligu šampiona, što je san svih crveno-belih, mora dosta bolje i od toga.Ipak, treba znati da u ekipi srpskog prvaka ima dosta novajlija, očigledno je da im je potrebno još vremena da se u potpunosti infiltriraju u grupu, a i jasno je da crveno-beli trenutno nisu ni na vrhuncu što se fizičke spreme tiče.U svakom slučaju, do Grof Božović do sledeće nedelje i gostovanja u Razgradu mora još dosta toga da koriguje, a da li je na putu da to učini moglo bi da se vidi već u petak kada Zvezda kreće u odbranu srpske krune, duelom prvog kola Superlige sa Napretkom na stadionu "Rajko Mitić".

"Pokazalo se i večeras da u kvalifikacijama nema lakih protivnika. Teško smo pobedili", počeo je posle meča izlaganje Miodrag Božović za "Sport klub" i nastavio:

"Nadam se da ćemo imati dovoljno vremena da se spremimo za Ludogorec".

Božović se osvrnuo na rano primljeni gol.

"Bila je to dekocentracija na početku meča, što ne bi smelo da nam se dešava, ali dešava se. Taj gol nas je dosta poremetio, igrali smo u grču, ali smo uspeli da izjednačimo, a onda i napravimo preokret", dodao je Zvezdin trener.

I na kraju Božović se još jednom vratio na Valetu:

"Bez obzira na sve priče, nije naivna ekipa".

TOK MEČA:

Kraj - 2:1!

90. minut - ŠANSA za ZVEZDU! Katai je proigrao Srnića, koji je iz izgledne pozicije pucao pravo u golmana Bartola.

86. minut - Šansu je dobio i Ruiz, umesto Kange.

82. minut - VELIKA ŠANSA za VALETU! Mifsud je bio sam pred Kahrimanom, koji je sjajno odbranio.

76. minut - GOOOLLL - 2:1 - KATAI! Srnić je pasom kroz odbranu Valete ostavio Kataija samog pred golmanom Bartolom, pa je crveno-bela "desetka" izvršila rutinsku egzekuciju. Zanimljivo je da je sve vreme Zvezdinog napada Sikimić ležao povređen u kaznenom prostoru gostiju, ali njegovi saigrači nisu hteli da prekinu akciju.

71. minut - I druga promena kod domaćina - Sikimić umesto Vieire.

68. minut - VELIKA ŠANSA za VALETU! Žonatan je iskoristio grešku Zvezdinih igrača, uzeo loptu, istrčao 40-ak metara, napravio sebi prostor i šutirao, ali je loptu poslao pored gola.

65. minut - Izmena kod domaćina, Srnić je zamenio Moučea.

60. minut - STATIVA! Katai je pogodio okvir gola iz slobodnog udarca, a na odbijenu loptu Vieira nije dobro reagovao iako je bio pred praznim golom.

57. minut - Gosti su zapretili. Iskusni napadač Mifsud se dobro snašao u Zvezdinom šesnaestercu i šutirao, ali je Kahriman bio koncentrisan i dobro intervenisao.

48. minut - Zvaničan podatak - na tribinama je 31.112 gledalaca.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme. Nije bilo izmena u sastavima.

Kraj prvog poluvremena - 1:1!

34. minut - Pucao je i Ibanjez, ali je Bartolo ponovo dobro intervenisao.

32. minut - STRAŠAN POTEZ VIEIRE! Brz napad Zvezde, Mouče je poslao loptu na peterac, a Portugalac petom pokušao da savlada Bartola i zamalo uspeo. Ipak, golman gostiju se snašao.

30. minut - GOOOLLL - 1:1 - DONALD! Opalio je sa 20-ak metara, a lopta je o stativu skliznula u mrežu.

27. minut - Vieira je tukao sa 20 metara, pored gola. A imao je Kataija na drugoj strani...

23. minut - ŠANSA za VALETU! Žonatan je pretrčao Rendulića i krenuo sam na Kahrimana, međutim, odlučio se da šutira sa 17, 18 metara i nije to dobro učinio. Da je nastavio ka golu...

17. minut - Na tribinama ima oko 30.000 navijača.

11. minut - GOOOLLL - 0:1 - KARUANA! Žonatan je izveo korner s leve strane, Karuana je sa roglja peterca glavom poslao loptu u mrežu dok su se Fibel i Rendulić sudarili u pokušaju da ga zaustave.

7. minut - ŠANSA za ZVEZDU! Nesporazum golmana Bartola i Azopardija posle kojeg je lopta pala na glavu Moučea, ali se Argentinac našao previše iskosa od gola, pa njegov udarac nije bio precizan.

4. minut - ŠANSA za ZVEZDU! Fibel je imao otvoren šut sa sedam, osam metara, ali je pucao preko gola.

2. minut - Delije od starta prave feštu na severnoj tribini.

1. minut - Meč je počeo.

SASTAVI:

Kako se i očekivalo, kapiten Luković je ostao na klupi, a njegovo mesto u timu Crvene zvezde zauzeo je Rendulić. Druga izmena u odnosu na prvi meč je Mouče umesto Srnića. Kapitensku traku preuzeo je Katai.

Valeta je u Beogradu bez povređenog najboljeg strelca Falkonea, koji je i Zvezdi dao gol pre nedelju dana, kao i bez prvog golmana Bonelja.

CRVENA ZVEZDA: Kahriman - Ibanjez, Rendulić, Fibel, Cvetković - Donald, Le Talek - Katai, Kanga, Mouče - Vieira.VALETA: Bartolo - Žil, Karuana, Azoparadi, Borg - Pani, Romeu, Brifa, Agire - Žonatan, Mifsud.

Sudi Norvežanin Tore Hansen.

20:26 - Koreografija! Delije opet udaraju na UEFA!

20:17 - Na terenu je 22 stepena Celzijusa. Prijatno za igru.

20:15 - Na tribinama je više od 20.000 gledalaca.

Foto: Kurir sport/Aleksandar Radonić
Foto: Kurir sport/Aleksandar Radonić

Foto: Kurir sport/Aleksandar Radonić
Foto: Kurir sport/Aleksandar Radonić

20:07 - Grof: Nikoga ne potcenjujemo"Šta da očekujem večeras, sem naše pobede?! Sve sem toga bilo bi ogromno iznenađenje! Ako smo ih tamo savladali, možemo i ovde. Ne smemo da ih potcenimo, jer niko danas u fudbalu nije za omalovažavanje. Mi ovde u Srbiji imamo tu crtu da potcenjujemo zemlje, klubove i ljude, ali to u ovom slučaju nemamo pravo", rekao je Miodrag Božović.

20:00 - Preokret Zvezde na MaltiPodsetite se golova iz prve utakmice između Valete i Crvene zvezde.

19:50 - Evo kako je sada na "Marakani"

19:45 - Pozivnica za "delije"

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track