(VIDEO) SRBIJA KONAČNO DALA GOL I POBEDILA: Orlovi savladali Estoniju u Talinu majstorijom Kolarova
Foto: Dado Đilas

Prijateljski meč, ali važan trijumf

(VIDEO) SRBIJA KONAČNO DALA GOL I POBEDILA: Orlovi savladali Estoniju u Talinu majstorijom Kolarova

Fudbal -
Fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je u prijateljskoj utakmici Estoniju u Talinu 1:0.

Jedini gol postigao je Aleksandar Kolarov iz slobodnog udraca u 81. minutu.

Doduše, mrežu domaćina zatresao je i Branislav Ivanović osam minuta ranije, ali je sudija Arnold Hanter bez razloga poništio gol.

Reprezentacija Srbije nije pokazala značajan napredak u igri u odnosu na prethodne utakmice, ali "orlovi" su pokazali želju da pobede. Na kraju su zasluženo i pobedili.

Konačno su "orlovi" postigli gol. Promašivali su minule subote u Poznanju protiv Poljske, promašivali su i danas protiv Estonije, a na kraju su ipak prekinuli golgeterski post dug 183 minuta. Prethodno, mrežu rivala zatresli su prošle godine u debaklu u Češkoj (1:4) u takođe prijateljskom meču.

Pobeda u Talinu došla je posle tri uzastopna poraza, od Portugala u kvalifikacijama, Češke i Poljske u prijateljskim utakmicama.

Prijateljski mečevi u Poljskoj i Estoniji igrani su u sklopu priprema za naredni ciklus takmičenja. Srbija će u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, koje će se 2018. održati u Rusiji, startovati 5. septembra kod kuće protiv Republike Irske. U Grupi D su još i Austrija, Vels, Moldavija i Gruzija.

PREGLED MECA // Estonija 0 - 1 Srbija // 29 03... by goal365hd

SASTAVI:

Selektor Srbije Radovan Ćurčić ponovo je u prvi tim uvrstio Matića i Kolarova, iako njih dvojica zbog suspenzije neće igrati na startu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Sastav u odnosu na onaj koji je počeo meč u Poljskoj ima samo jednu izmenu - Aleksandar Mitrović umesto Nikole Stojiljkovića.

TOK MEČA:

KRAJ - 0:1!

90+1. minut - Stojiljković umesto Mitrovića.

88. minut - Sulejmani je zamenio Tošića.

82. minut - U igri je i "zlatno orlić" Nemanja Maksimović, umesto Milivojevića.

81. minut - GOOOLLL!!! KONAČNO!!! SRBIJA VODI!!! Kolarov je maestralno izveo slobodan udarac! Sevnula je levica sa 25 metara!

74. minut - Umesto Kostića na terenu je Đuričić.

73. minut - SRBIJI PONIŠTEN ČIST GOL! Ljajić je izveo prekid, Mitrović je glavom "kresnuo" loptu, koju je Rajković grudima spustio do Ivanovića, a kapiten je zatresao mrežu. Sudija Arnold Hanter je na asistenciju pomoćnika poništio gol. Ostalo je nejasno da li je gol poništio zbog navodnog ofsajda ili navodnog igranja rukom Rajkovića, ali svejedno, ni jednog ni drugog nije bilo.

71. minut - Žuti karton za Brašanca.

64. minut - Druga izmena u reprezentaciji Srbije: Brašanac umesto Matića.

63. minut - Kostić je prošao po levom krilu i odlično centrirao Mitroviću, čiji je udarac sa sedam metara izblokirao Jager.

56. minut - Preti i domaćin. Rezervista Puri je centrirao, a Vasiljev se nije dobro snašao pred golom.

52. minut - Mitrović je ostao sam pred golom Estonaca, ali mu je lopta bežala, pa njegov udarac glavom nije bio opasan.

51. minut - Dobar šut Tošića, još bolja intervencija Aksalua.

46. minut - Ćurčić je izvršio prvu izmenu: Spajić je ušao na teren, a izašao je Maksimović.

Kraj prvog poluvremena - 0:0. Dakle, kao i za 90 minuta protiv Poljske ni u ovih 45 "orlovi" nisu dali gol.

44. minut - Tošić je dobro proigrao Mitrovića, čiji je šut iz neposredne blizine gola izblokiran.

43. minut - Zanimljiva intervencija Stojkovića - izleteo je iz kaznenog prostora i glavom otklonio opasnost.

38. minut - Posle 25 minuta uspavanke, borba se rasplamsala, ali golova još nema.

32. minut - SAD OPET ŠANSA ZA ESTONIJU! Kalaste je ostao sam na desnoj strani u kaznenom prostoru Srbije, namestio se i šutirao, ali je Stojković odbranio!

31. minut - JOŠ JEDNA ŠANSA ZA SRBIJU! Ljajić je izveo prekid sa leve strane, lopta je pala maltene na gol-liniju, ali Rajković nije uspeo da je ubaci u mrežu, ona je postala plen golmana Aksalua.

30. minut - ŠANSA ZA SRBIJU! Mitrović je propustio da "orlove" dovede u vođstvo. Dobro je primio loptu, ali onda nije dobro dobro reagovao pred golmanom Aksaluom.

27. minut - ŠANSA ZA ESTONIJU. Pik je napravio dar-mar na desnoj strani srpske odbrane i poslao loptu pred gol, gde je Zenjov bio usamljen (?!), ali je loše šutirao, pa golman Stojković nije imao problema.

25. minut - Kako smo i navikli od naše reprezentacije, utakmica sporog ritma bez šansi i izbuđenja.

16. minut - Sada na tribinama ima oko 6.000 gledalaca.

12. minut - Prvi pokušaj "orlova". Mitrović je šutirao sa 18 metara, golman Aksalu je, uz dosta problema, ukrotio loptu.

8. minut - Prva kakva-takva opasnost. Vasiljev je izveo skraćeni korner sa leve strane, Jager je skočio i odreagovao glavom, ali je to loše učinio.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

1. minut - Utakmica je počela.

17:58 - Slaba posetaNa tribinama je samo oko 4.000 gledalaca.

17:52 - Mitrović: Nismo došli na izletNjukasl je insistirao da Aleksandar Mitrović ne igra protiv Poljske zbog udarca u glavu koji je dobio na poslednjem prvenstvenom meču protiv Sanderlenda. Mitrović će predvoditi napad Srbije protiv Estonije."Iskreno, sa uvredama i omalovažavanjem nekako se i izborimo, ali nije realno to što se pričama stvara mišljenje u javnosti da mi dolazimo na izlet. To nema veze sa istinom. Onaj ko želi realno da gleda na stvari, može se lako uveriti kako se radi i kakva je atmosfera u ekipi i da mnogo toga nema veze s istinom. Ali to je tako kod nas", rekao je između ostalog Mitrović u najavi meča u Talinu.Kompletne izjave Aleksandra Mitrovića pročitajte OVDE.

17:42 - Ivanović: Čast mi je što sam među velikanimaBranislav Ivanović igra 85. utakmicu za državni tim, preskače Dragana Stojkovića, a dolazi do broja sa kojim se oprostio Dragan Džajić."Ne gledam mnogo statistiku, ali znam da je veliki broj u pitanju. Znam, takođe, koja su dva igrača (Dejan Stanković i Savo Milošević) ispred mene i čast mi je biti među velikanima, ali sa takvim veličinama ne bih da se poredim", rekao je Branislav Ivanović.

17:37 - Ćurčić: Traži nam se pobeda"Dugo nam se traži pobeda, iza nas imamo utakmice sa jakim rivalima, tako da nemamo dilemu, u ovom trenutku pobeda nam mnogo znači. I ukoliko ponovimo utakmicu kao protiv Poljske, mislim da ćemo ostvariti cilj. Ponavljam, zbog celokupnog ambijenta pobeda bi nam mnogo značila", izjavio je srpski selektor Radovan Ćurčić.

17:32 - Savo Milošević: Ovi momci su previše dobri..."Nekoliko puta sam rekao da problem ove ekipe nije loša atmosfera. Ovi momci su u nekim stvarima i previše dobri, u poređenju sa mojom generacijom. Njima možda nedostaju drčnost i bezobrazluk u pozitivnom smislu, ali to može i da se nauči", poručio je Savo Milošević, potpredsednik FSS.Šta je sve Milošević rekao, saznajte OVDE.

17:29 - Zanimljivo je da su Estonija i Srbija prethodni međusobni duel igrale upravo na današnji dan 2011. godine, u kvalifikacijama za EP 2012. Sastale su se u Talinu i bilo je 1:1. Iz današnjeg sastava "orlova" tada su u sastavu bili Branislav Ivanović, Aleksandar Kolarov i Adem Ljajić. Inače, u tom ciklusu kvalifikacija prethodno je Estonija trijumfovala u Beogradu 3:1."Sećam se, naravno, svega, ostao je gorak ukus, poništen gol u 90. minutu. Sudija je već priznao gol a onda, možda i prvi put u istoriji fudbala, da neko posle pet minuta, promeni odluku. Prosto neverovatno, jer sa tom pobedom sve bi se drugačije odvijalo u tim kvalifikacijama", vratio je Ivanović film pet godina unazad.

17:25 - Reprezentacija Srbije je pre gostovanja u Talinu igrala prijateljski meč sa Poljskom u Poznanju i izgubila 0:1.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track