(VIDEO) MADRIĐANI ODOLELI BAJERNU: Atletiko u finalu Lige šampiona, drugi put za tri godine
Foto: Reuters

Tri gola i dva promašena penala

(VIDEO) MADRIĐANI ODOLELI BAJERNU: Atletiko u finalu Lige šampiona, drugi put za tri godine

Fudbal -

Fudbaleri Bajerna savladali su Atletiko Madrid u Minhenu 2:1 (1:0) u revanšu polufinala Lige šampiona, ali su se u finale plasirale "jorgandžije", koje su u prvom meču pobedile 1:0.

Mnogo bure bilo je večeras u Minhenu - tri gola, dva promašena penala, divljanje Dijega Simeona...

Bajern je dominirao od starta, Robert Levandovski je promašio dve šanse, a onda je Ćabi Alonso u 31. minutu iz slobodnog udarca anulirao zaostatak svog tima iz prvog meča. Samo tri minuta kasnije Tomas Miler je mogao da udvostruči vođstvo domaćina, ali je njegov šut sa "bele tačke" zaustavio Jan Oblak.

Atletiko je igrao svoju igru. Branio se i čekao šansu. I dočekao je u 54. minutu. Sevnula je kontra, Fernando Tores je izbacio Antoana Grizmana, koji nije promašio situaciju "jedan na jedan" sa golmanom Manuelom Nojerom - 1:1.

Bajernu je teško bilo da se oporavi od tog šoka, ali je Levandovski u 74. minutu ipak vratio nadu domaćinu da može do finala. Asistenciju Artura Vidala sa metar od praznog gola pretvorio je u 2:1. Bajernu je tada bio potreban još jedan gol, a da ne primi nijedan. Međutim, nije uspeo.

Mogao je Atletiko da izjednači i stavi tačku na dvomeč, ali je Tores u 84. minutu promašio penal. Ustvari, odbrana Manuela Nojera je predstavljala pravdu, jer je sudija Čakir dosudio najstrožu kaznu zbog prekršaja nad Toresom, koji je načinjen van kaznenog prostora. Ipak, taj promašaj neće boleti nikog kome je Atletiko na srcu.

Bajern je večeras imao 35 šuteva na gol, Atletiko sedam. Ali uzalud...

All Goals HD - Bayern München 2-1 Atlético... by soccerhub365

Atletiko je treći španski tim koji treću sezonu zaredom izbacuje Bajern iz polufinala. Prethodno, to su učinili Real Madrid i Barselona. I ko je eliminisao Bavarce, osvojio je titulu...

Ukoliko sutra i drugi madridski klub - Real - izbori plasman u finale, u borbi za "klempavi" pehar 28. maja na stadionu "San Siro" u Milanu gledaćemo reprizu od pre dve godine kada su "kraljevi" pobedili 4:1 posle produžetaka. Real u Madridu igra revanš polufinala sa Mančester sitijem. U prvom meču u Engleskoj bilo je 0:0.

SASTAVI:

BAJERN: Nojer – Lam, Boateng, Martinez, Alaba – Alonso – Kosta (od 73. Koman), Miler, Vidal, Riberi – Levandovski.

ATLETIKO: Oblak – Huanfran, Godin, Himenez, Luis – Saul, Gabi, Fernandez (od 46. Karasko), Koke (od 90. Savić) – Grizman (od 82. Parti), Tores.

TOK MEČA:

Kraj - 2:1! ATLETIKO JE U FINALU!

84. minut - I TORES PROMAŠIO PENAL! Havi Martinez je napravio prekršaj nad Toresom, pa iako je faul očigledno počeo van kaznenog prostora, sudija Čakir je pokazao na "belu tačku". Pravda je zadovoljena, jer je Nojer odbranio šut Toresa sa 11 metara.

Penalty miss Fernando Torres - Bayern Munich 2... by futboltotalmax

74. minut - GOOOLLL - 2:1 - LEVANDOVSKI! Alaba je centrirao sa leve strane, Vidal je nadskočio Felipea Luisa i glavom uposlio Levandovskog, kome nije bilo teško da sa metar ubaci loptu u mrežu.

Robert Lewandowski Goal HD - Bayern Munich 2-1... by directgoal

73. minut - Gvardiola menja: Koman umesto Daglasa Koste.

70. minut - Ponovo je Levandovski pokušao, ali ovo nije njegovo veče. Opet je Oblak uspešniji.

66. minut - Domaći tim ne uspeva da se oporavi od šoka doživljenog kod izjednačujućeg gola. Bajern nije ni bleda senka ekipe iz prvog poluvremena.

54. minut - GOOOLLL! BAJERN - ATLETIKO 1:1 - GRIZMAN! Tores je izbacio Grizmana, koji je izašao sam pred Nojera i izvršio rutinsku egzekuciju.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme. Simeone je izvršio izmenu: Karasko je zamenio Fernandeza.

Kraj prvog poluvremena - 1:0! Bajern dominira, zasluženo vodi, a mogao je da ima i veću prednost, da je Levandovski iskoristio neku od dve šanse ili da je Miler iskoristio penal.

37. minut - FRKA! - Trener Atletika Simeone zaleteo se na klupu Bajerna! Ko zna šta bi bilo da ih Riberi nije razdvojio.

34. minut - MILER JE PROMAŠIO PENAL! Preciznije, Oblak mu je odbranio!

Thomas Mueller Missed Penalty - Bayern Munich... by gentaa

33. minut - PENAL ZA BAJERN! Himenez je faulirao Havija Martineza, pa mu je Čakir pokazao žuti karton i dosudio najstrožu kaznu za domaćina. Podsetimo, Himeneza je zakačila lopta kod gola Bajerna.

31. minut - GOOOOL!!! BAJERN - ATLETIKO 1:0 - ĆABI ALONSO iz slobodnog udarca donosi vođstvo Bajernu. Lopta je na putu ka golu zakačila gostujućeg igrača Himeneza. Bavarci su time anulirali prednost Atletika iz prvog meča.

Goal Xabi Alonso - Bayern Munich 1-0 Atletico... by 109253pr

27. minut - Gostima je zapretio Lam, našao se u kaznenom prostoru malo iskosa sa desne strane i pucao, ali preko gola.

24. minut - ŠANSA! Ponovo za Levandovskog! Riberi je opalio iz daljine, Oblak nesigurno intervenisao, Poljak je naleteo na loptu, ali se slovenački golman iskupio bacivši se u noge napadaču Bajerna.

24. minut - Navijači Atletika

20. minut - ŠANSA! Dubinsku loptu preko odbrane Atletika Miler je spustio za Levandovskog, koji se našao iskosa sa leve strane, a golman Oblak mu je izašao u šut i - odbranio.

18. minut - Bajern steže obruč oko gola gostiju.

12. minut - Konačno! Prva opasnost po gol Atletika. Levandovski je loptu zakačio glavom posle centaršuta sa desne strane, ali nedovoljno da je skrene u okvir gola. U skok duelu je dobio udarac.

9. minut - Još nema šansi. Bajern je oprezan, Atletiko je orijentisan na kontranapade.

6. minut - Prvi šut. Uputio ga je Gabi iz daljine. Nojer je siguran.

1. minut - Meč je počeo!

20:44 - Utakmicu sudi Turčin Cinejt Čakir.

20:44 - U Minhenu je devet stepeni Celzijusa.

20:44 - Stari znanci

20:43 - Spektakularni kadar

20:42 - Sve je spremno za početak

20:42 - Atletiko nije primio gol 602 minuta

20:40 - Sve gori na tribinama

20:38 - Ovako izgleda put od svlačionica do terena

20:36 - Pogled iz unutrašnjosti "Alijanc arene"

20:33 - Bajern: Da vratimo tajni sastojakTri godine u Bajernu, mnogobrojne pobede, trofeji na domaćoj sceni, sve to Pepu Gvardioli neće vredeti ukoliko ne eliminiše Atletiko Madrid i plasira se u finale Lige šampiona. Ako bi i u trećoj godini uzastopno Bajern bio zaustavljen u polufinalu, niko, pa ni sam Gvardiola, kada prvog jula bude odlazio u Siti, neće moći da kaže da je njegova misija u Minhenu bila uspešna. Zadatak koji njegov tim mora da reši je najtežeti mogući, s obzirom na minus od jednog gola iz prvog meča, i sjajne odbrane koju igra tim Dijega Simeonea. "Čeka nas drugačija utakmica. Moramo da odigramo mnogo bolje. Nije gotovo, još uvek imamo šansu. Ako ne prođemo, tada možete da me "ubijete", rekao je Gvardiola koji je sa Barselonom dva puta osvajao Ligu šampiona."Moramo priznati da smo u nekoliko poslednjih utakmica izgubili tajni sastojak naše igre. Moramo da ga pronađemo i dodamo na već poznati recept. Još uvek smo ujedinjeni, ali stvari su sada mnogo teže", rekao je napadač Bajerna Tomas Miler, koji je meč u Madridu počeo sa klupe.

20:29 - Felipe Luis: Sanjam trofej Lige šampionaFudbaler Atletiko Madrida Felipe Luis rekao je da se nada da će njegova ekipa osvojiti trofej u Ligi šampiona."Od malih nogu sam sanjao da osvojim taj trofej, da ga podignem, da ga poljubim, da se slikam s njim... Bili smo veoma blizu (u sezoni 2013/14), ali u fudbalu se takve stvari dešavaju. Samo u retkim slučajevima se dobije još jedna prilika, kao što smo je mi dobili sada. Nadamo se da ćemo osvojiti trofej", rekao je Felipe Luis.

20:25 - Iz svlačionica...

20:21 - Navijači Atletika danas su okupirali Minhenu

20:17 - Zagrevanje

20:11 - Domaći navijači pripremili su koreografiju za meč

20:07 - Sve je spremno za spektakl na Alijans areni

20:05 - Repriza finala iz 1974. godineBajern i Atletiko su se sastali 1974. godine u finalu tadašnjeg Kupa šampiona. U prvom meču bilo je 1:1, a Bajern je u drugoj utakmici pobedio 4:0. To je "jorgandžijama" bilo prvo od dva finala u kojima su učestvovali, a drugo su pre dve godine izgubili od Reala posle produžetaka 1:4. Ko zna, možda se izbore za šansu da se revanširaju gradskom rivalu istom merom na "San Siru"...

20:00 - Put do polufinalaAtletiko Madrid je na putu do polufinala eliminisao PSV boljim izvođenjem penala, jer za 210 minuta igra nije bilo golova, a onda i Barselonu (1:2; 2:0). Bajern je bio bolji od Juventusa posle produžetaka u revanšu (2:2; 2:2, 4:2) i Benfike (1:0; 2:2).

19:55 - Prošle srede na "Visente Kalderonu" Atletiko je savladao Bajern 1:0 golom Saula.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track