(VIDEO, FOTO) UZALUD PRETILI: Ibra i Ronaldo bez municije, Siti do pobede u 91. minutu
Foto: Reuters

Samo Atletiko ubedljiv u Ligi šampiona

(VIDEO, FOTO) UZALUD PRETILI: Ibra i Ronaldo bez municije, Siti do pobede u 91. minutu

Fudbal -
Ibrahimovć, Ronaldo i društvo odigrali bez golova na "Parku prinčeva", Junajted uzeo bod u Moskvi, De Brujne srušio Sevilju
1 / 7 Foto: Reuters

U derbiju trećeg kola Lige šampiona na Pari Sen Žermen i Real Madrid igrali su na "Parku prinčeva" bez golova.

U utakmicama odigranim u sredu, u grupama A, B, C i D, nije bilo uzbuđenja kao dan ranije. Večeras je postignuto samo 15 golova, naspram jučerašnjih 22.

"Sveci" i "kraljevi" nisu hteli mnogo da rizikuju i dožive poraz u ovom meču, čime bi se značajno udaljivi od prvog mesta u Grupi A, a podsetimo, prvo mesto donosi povlašćen položaj na žrebu za osminu finala, što može da bude veoma značajno. PSŽ i Real već mogu da razmišljaju o drugoj fazi takmičenja, jer su na vrhu tabele sa po sedam bodova nedostižni za rivale. U drugom meču Malme je savladao Šahtjor 1:0, a mogao je i ubedljivijim rezultatom da srpski napadač Nikola Đurđić nije promašio penal.

Mančester junajted je izvukao bod u Moskvi zahvaljujući golu Marsijala u 65. minutu pošto je CSKA vodio od 14, kada je Dumbija zatresao mrežu De Hee koji je prethodno odbranio penal Jeremenku. Volfsburg je slomio otpor PSV-a na startu drugog poluvremena golovima Dosta i Kruzea, a gosti su u poslednjim trenucima meča propustili priliku da makar ublaže poraz, ali je Lokadija bio neprecizan sa bele tačke, pa je ostalo 2:0. "Vukovi" vode na tabeli Grupe B sa šest bodova, Junajted i CSKA imaju po četiri, a PSV tri. Biće još mnogo vatre u ovoj grupi.

U Grupi C Atletiko Madrid je očekivano deklasirao Astanu 4:0, što je jedina pobeda ove večeri sa razliko većom od jednog gola. Galatasaraj je savladao Benfiku posle preokreta (2:1), a svi golovi u Istanbulu viđeni su u prvom poluvremenu. Uprkos tome, lisabonski "orlovi" su ostali na prvom mestu, ali su im se sada pridružile "jorgandžije". Obe ekipe imaju šest bodova. Galata sada ima četiri, a Astana jedan.

Juventus je razočarao navijači odigravši bez golova u Torinu sa Borusijom Menhengladbah, a mnogo više uzbuđenja bilo je na "Etihadu" gde je De Brujne doneo trijumf Mančester sitiju pogotkom u 92. minutu. Sevilja je povela preko Konopljanke posla pola sata igre, šest minuta kasnije izjadnečenje je doneo Rami autogolom, a veoma značajne bodove "građanima" doneo je Belgijanac posle kontre koju je "izvukao" Ture.

GRUPA AMalme - Šahtjor 1:0 (1:0)/Rozenberg 18/PSŽ - Real Madrid 0:0TABELA: Real Madrid 7, PSŽ 7, Malme 3, Šahtjor 0.

GRUPA BCSKA - Mančester junajted 1:1 (1:0)/Dumbija 14 - Marsijal 65/Volfsburg - PSV 2:0 (0:0)/Dost 46, Kruze 57/ TABELA: Volfsburg 6, Mančester junajted 4, CSKA 4, PSV 3.

GRUPA CAtletiko Madrid - Astana 4:0 (2:0)/Nigez 23, Martinez 29, O. Tores 63, Dedečko autogol 89/Galatasataj - Benfika 2:1 (2:1)/Inan penal 19, Podolski 33 - Gaitan 2/TABELA: Atletiko M. 6, Benfika 6, Galatasaraj 4, Astana 1.

GRUPA DJuventus - Borusija M. 0:0Mančester siti - Sevilja 2:1 (1:1)/Rami autogol 36, De Brujne 90+1 - Konopljanka 30/TABELA: Juventus 7, Mančester siti 6, Sevilja 3, Borusija M. 1.

TOK MEČEVA:

91. minut - MANČESTER SITI - SEVILJA 2:1De Brujne za trijumf!

Goal de Bruyne K - Manchester City 2 - 1Sevilla by Football--Live

89. minut - ATLETIKO MADRID - ASTANA 4:0Autogol Dedečka.

65. minut - CSKA - MANČESTER JUNAJTED 1:1"Đavolima" je izjednačenje doneo Marsijal. Golman "armejaca" Akinfejev svašta je rekao Zoranu Tošiću posle pogotka gostiju.

63. minut - ATLETIKO MADRID - ASTANA 3:0Mrežu Kazahstanaca zatresao je Oliver Tores.

57. minut - VOLFSBURG - PSV 2:0Posle 11 minuta od prvog pogotka domaćina, Kruze je duplirao vođstvo.

55. minut - MALME - ŠAHTJOR 1:0 - ĐURĐIĆ PROMAŠIO PENALSrpskom napadaču iz Malmea Pjatov je odbranio udarac sa "bele tačke".

Nikola Djurdjic Missed Penalty - Malmo FF v... by altindailymotion

46. minut - VOLFSBURG - PSV 1:0"Vukovi" su slomili otpor "filipsovaca" zahvaljući Dostu.

46. minut - Utakmice su nastavljene

45. minut - Kraj prvog poluvremena na svim mečevima.Real dominira na "Parku prinčeva", ali je posle 45 miuta 0:0. Pogledajte majstoriju Ronalda.

36. minut - MANČESTER SITI - SEVILJA 1:1Rami autogolom donosi radost "građanima".

Adil Rami Shocking Equalizer 1-1 (OG... by soccerhub365

33. minut - GALATASARAJ - BENFIKA 2:1Preokret. Strelac Podolski.

2-1 Lukas Podolski Goal - Galatasaray v... by footballTV

30. minut - MANČESTER SITI - SEVILJA 0:1Letošnje pojačanje Sevilje Konopljanka postiže gol.

29. minut - ATLETIKO MADRID - ASTANA 2:0Samo šest minuta posle prvog, "jorgandžije" su dale i drugi gol, ovaj put Martinez.

GOAL Jackson Martinez // Atletico Madrid 2 - 0... by flashhighlights

23. minut - ATLETIKO MADRID - ASTANA 1:0Nigez je načeo goste iz Kazahstana.

19. minut - GALATASARAJ - BENFIKA 1:1Izjednačenje domaćinu doneo je Inan iz penala.

18. minut - MALME - ŠAHTJOR 1:0Strelac Rozenberg.

14. minut - CSKA - MANČESTER JUNAJTED 1:0Fudbaler "armejaca" Jeremenko promašio penal, preciznije, De Hea je odbranio njegov šut, ali je na odbijenu loptu naišao Dumbija i postigao gol.

2. minut - GALATASARAJ - BENFIKA 0:1Niko Gaitan doveo je "orlove" u vođstvo posle solo prodora.

1. minut - Utakmice su počele!

20:44 - Kristijano mora u sredinuČak i na grupnoj slici Portugalac voli da je u centru pažnje.

20:43 - Ludilo na stadionu Juventusa

20:41 - Ronaldo gleda Ronalda!Brazilac Ronaldo nalazi se na "Parku prinčeva" gde gleda duel između PSŽ-a i Reala.

20:39 - Kristijano je dobro raspoložen

20:35 - "Sveci" na zagrevanju

20:31 - Roviti Kolarov na klupi SitijaSrpski reprezentativac Aleksandar Kolarov počeće meč sa Seviljom na klupi Mančester sitija. On se tek oporavio od povrede.

20:24 - Debitant u sastavu JunajtedaDžesi Lingard igraće u prvom Mančester junajteda u Moskvi iako nikada nije sedeo ni na klupi u Ligi šampiona.

20:20 - Evo sastava PSŽ-a i RealaU timu Rafe Beniteza nema Benzeme i Bejla.PSŽ: Trap, Orije, Markinjos, Tijago Silva, Maksvel, Mota, Verati, Matuidi, Di Marija, Kavani, Ibrahimović. REAL: Navas, Danilo, Ramos, Varan, Marselo, Kazemiro, Kros, Lukas Vaskez, Isko, Ronaldo, Hese.

20:17 - Blan obožava RonaldaZa razliku od Ibre, trener Pari Sen Žermena Loran Blan obožava Ronalda, smtra ga jednim od dvojice fudbalskih vanzemaljaca.

20:12 - Juve u seriji Juventus nije izgubio 14 evropskih utakmica kao domaćin. Poslednji put poražen je u Torinu od Bajerna u aprilu 2013. Evo dolaska fudbalera Borusije na stadion:

20:09 - Haos u MančesteruNekoliko sati uoči početka meča 3. kola Lige šampiona između Mančester sitija i Sevilje na ulicama Mančestera došlo je do žestokog sukoba huligana. Navijači Sevilje su došli u velikom broju u Mančester, ali ih je tamo sačekalo neprijatno iznenađenje. U Mančester su doputovale i pristalice poljskog Slaska, koji su planirali osvetu Špancima zbog prošlogodišnje tuče pred duel dva tima u Ligi Evrope. Više o incidentima pročitajte OVDE.

20:05 - Ibra - Ronaldo 2:3Poslednji put Ibrahimović i Ronaldo sreli su se u susretu reprezentacija u baražu za odlazak na Mundijal u Brazilu. Portugal je pobedio 3:2 u Stokholmu 3:2 i potvrdio odlazak na Svetsko prvenstvo. Jedini strelci na meču bili su Ibra i Ronaldo.

http://www.youtube.com/watch?v=-lJeRe9hSH0

20:01 - Ibrahimović mrzi RonaldaNetrpeljivost između Ibrahimovića i Ronalda dugo traje. Naročito se Šveđanin ističe izjavama uperenim protiv Portugalca."Ronaldu je bilo lako u Mančester junajtedu kada je Runi trčao i za njega i obavljao sav prljav posao", izjavio je svojevremeno Ibra.Takođe, švedski napadač je, zamoljen da kaže ko je bolji Mesi ili Ronaldo, odgovorio:"Mesi - fantastičan. Ronaldo - dobar. Ja - Bog". Nedavno je i Rumun Adrijan Mutu ispričao zanimljivu anegdotu iz vremena dok je u Juventusu bio cimer sa Ibrom."U sred noći me Ibra prodbudio. Kada sam otvorio oči rekao mi je: 'Adi, imao sam noćnu moru, sanjao sam da je Kristijano Ronaldo bolji od mene", prisećao se Mutu, koji je zatim smirio saigrača:"Ne brini, ti si najbolji, sve je u redu, nastavi da spavaš".

19:50 - Ibra - Ronaldo 0:5Zanimljivo je da se Zlatan Ibrahimović još nije upisao u strelce u elitnom evropskom takmičenju. Kristijano Ronaldo je dao već pet golova. Šahtjoru je loptu ubacio u mrežu tri puta (dva puta iz penala), a Malmeu dva. Golovima u Švedskoj došao je do neverovatne cifre od 501 pogotka u karijeri!

http://www.youtube.com/watch?v=L7UkoiQcCPQ

http://www.youtube.com/watch?v=s_EBbjuppCk

19:45 - "Kraljevi" redovne mušterije "svetaca"Istorija duela ovih klubova je zanimljiva – sastajali su se dve sezone zaredom i oba puta su Parižani bili kobni za Madriđane. U četvrtfinalu Kupa UEFA u sezoni 1992/93 posle gostujućeg poraza 1:3, PSŽ je kod kuće bio ubedljiv – 4:1. Sledeće godine u istoj fazi Kupa pobednika kupova "sveci" su u Madridu pobedili minimalnim rezultatom, a taj kapital su sačuvali na svom stadionu – 1:1.

19:41 - Realu ne prijaju gostovanja u FrancuskojPSŽ sa španskim rivalima kod kuće ima skor od šest pobeda, četiri remija i dva poraza, a ukupno deset trijumfa, šest nerešenih mečeva i osam izgubljenih.Real Madrid je dobio poslednje tri utakmice sa francuskim predstavnicima, sve tri protiv Liona, uz devet postignutih i bez primljenog gola. "Kraljevi" nisu izgubili prethodnih sedam mečeva sa Francuzima, od kojih su dobili pet. Ukupno, sa francuskim ekipama odigrali su 28 mečeva, pobedili su 16 puta, uz pet remija i sedam poraza. U gostima su „u minusu“, jer su pored pet trijumfa i dva nerešena duela, doživeli šest poraza.

19:25 - Po dve pobede bez primljenog golaPSŽ je na startu takmičenja kod kuće savladao Malme 2:0, a onda i Šahtjor kao gost 3:0. Real je krenuo pobedom nad ukrajinskim „rudarima“ kao domaćin 4:0, da bi zatim trijumfovao u Švedskoj 2:0.

19:19 - Di Marija: Ako dam gol, neću se radovatiZa jednog igrača ovaj derbi Lige šampiona imaće poseban značaj. Anhel Di Marija je sada uzdanica Parižana, a od 2010. do 2014. je nosio dres Madriđana."Osetio sam pred žreb da ćemo biti u istoj grupi", rekao je Argentinac i dodao:"Proveo sam sjajno vreme u Realu. Navijači su me ispratili ovacijama kada sam odlazi u Mančester junajted. Biće lepo videti prijatelje. Ako dam gol, neću se radovati".

19:15 - Zidan: PSŽ i Real najbolji u Evropi"Po mom mišljenju, Real Madrid i Pari Sen Žermen su dva najbolja kluba Evrope u ovom trenutku. Odmah iza njih je Barselona, pa tek onda Bajern", ocenio je legendarni Zinedin Zidan.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track