(VIDEO) OVO LIGA ŠAMPIONA NE PAMTI: Spektakularno veče! U Mančesteru i Leverkuzenu 14 golova!
Foto: Reuters

Prvi mečevi osmine finala

(VIDEO) OVO LIGA ŠAMPIONA NE PAMTI: Spektakularno veče! U Mančesteru i Leverkuzenu 14 golova!

Fudbal -

Fudbaleri Mančester sitija kao domaćini su pobedili Monako 5:3 (1:2), dok je Atletiko Madrid savladao Bajer u Leverkuzenu 4:2 (2:0) u prvim utakmicama osmine finala Lige šampiona.

Spektakularno veče! Ovo se nikada nije dogodilo u Ligi šampiona! Na dva meča 14 golova!

I dok je Atletiko sve vreme vodio u Leverkuzenu, na "Etihadu" su se ređali preokreti.

Siti je poveo u 26. minutu preko Sterlinga, koji je bio u sumnjivoj poziciji, a onda je Monako preko Falkaa u 32. i Mbapea u 40. preuzeo vođstvo. U 50. minutu Falkao je promašio penal (Kabaljero mu odbranio), pa je goste stigla kazna u vidu izjednačenja. Strelac je bio Aguero u 58. minutu. Međutim, samo tri minuta kasnije Falkao se iskupio za promašen penal, pa je majstorskim lobom ponovo doveo "kneževe" u vođstvo.

A onda je usledio furiozan finiš ekipe Pepa Gvardiole. Volejčina Aguera u 71. minutu, pa pogoci Stonsa u 77. i Sanea u 82. za konačnih 5:3!

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Atletiko je na "Baj areni" već posle prvog poluvremena imao ubedljivo vođstvo do kojeg je došao preko Saula u 17. i Grizmana u 25. minutu.

Međutim, domaćin se nije predavao. Belarabi je u 48. prepolovio zaostatak Bajera, ali je u 59. minutu Gameiro vratio "jorgandžije" na plus dva i to iz penala napravljenim nad njim, koji doduše nije postojao. Dragović je napravio prekršaj upravo nad Gameirom, ali je faul počeo van kaznenog prostora.

Savić je u 68. minutu autogolom ponovo vratio ekipu iz Leverkuzena u igru (2:3), ali je rezervista Tores u 86. minutu postavio konačnih 2:4.

Revanši su na programu 15. marta.

TOK MEČEVA:

KRAJ!!!

86. minut - GOOOLLL - LEVERKUZEN - ATLETIKO 2:4! TORES!

77. minut - GOOOLLL - SITI - MONAKO - 5:3! SANE! Prelepa akcija Sitija.

77. minut - GOOOLLL - SITI - MONAKO - 4:3! STOUNS! Korner je izveo Ture.

71. minut - GOOOLLL - SITI - MONAKO 3:3! AGUERO! Golčina!

68. minut - GOOOLLL - LEVERKUZEN - ATLETIKO 2:3! AUTOGOL SAVIĆA! Golman Moja je gurnuo loptu u crnogorskog reprezentativca, od koga se odbila u gol.

61. minut - GOOOLLL - SITI - MONAKO 2:3! FALKAO! Majstorija Kolumbijca! Iskupnio se za promašen penal.

58. minut - GOOOLLL - SITI - MONAKO 2:2! AGUERO! Velika greška hrvatskog golmana Subašića.

58. minut - GOOOLLL - LEVERKUZEN - ATLETIKO 1:3! GAMEIRO IZ PENALA!

57. minut - PENAL ZA ATLETIKO! Škotski sudija Kolum je pokazao na belu tačku iako je prekršaj Dragovića nad Gameirom očigledno počeo van kaznenog prostora.

50. minut - FALKAO PROMAŠIO PENAL! Kabaljero je odbranio loš šut Kolumbijca.

48. minut - PENAL ZA MONAKO! Otamendi je s leđa startovao na Falkaa, ali sudija Lahoz se nije oglasio. Tek posle asistencije pomoćnika iza gola, pokazao je na belu tačku.

48. minut - GOOOLLL! LEVERKUZEN - ATLETIKO 1:2! BELARABI! Domaćin se vraća u igru sjajnom reakcijom Belarabija na centaršut sa desne strane.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme...

21:44 - Mbape je drugi najmlađi Francuz koji je dao gol u Ligi šampiona

POLUVREME!

40. minut - GOOOLLL! SITI - MONAKO 1:2! MBAPE! Monakov tinejdžer je kaznio grešku odbrane Sitija!

36. minut - ŠANSA za MONAKO! Mbape je bio malo iskosa sa leve strane, ali je njegov šut bio opasan. Ipak, prohujao je pored gola.

35. minut - Aguero je pao preko noge golmana Monaka Subašića, ali umesto penala, napadač Sitija dobio je žuti karton.

32. minut - GOOOLLL! SITI - MONAKO 1:1! FALKAO! Sve je počelo lošim ispucavanjem golmana Kabaljera... Na kraju je Fabinjo idealno centrirao, a Falkao majstorski glavom poslao loptu u mrežu.

26. minut - GOOOLLL! SITI - MONAKO 1:0! STERLING! Sane je prošao po levom krilu, ubacio loptu pred gol Monaka, a Sterlingu nije bilo teško da zatrese mrežu. Ostalo je sumnjivo da li je strelac bio u ofsajdu.

25. minut - GOOOLLL! LEVERKUZEN - ATLETIKO 0:2! GRIZMAN! Gameiro je iskoristio veliku grešku domaćeg igrača na sredini terena, istrčao kontru, a onda "spojio s golom" Grizmana.

23. minut - ŠANSA za SITI! Aguero je zakasnio na centaršut De Brujnea sa levog krila...

19. minut - ŠANSA za MONAKO! Posle kornera sa desne strane lopta je došla do Glika na "drugoj stativi", ali ga je iznenadila, bukvalno pogodila u glavu i otišla pored gola.

17. minut - GOOOLLL! LEVERKUZEN - ATLETIKO 0:1! SAUL! Mladi igrač je ušao u kazneni prostor domaćina po desnoj strani, onda fantastično levom nogom šutirao u suprotni ugao i pogodio!

12. minut - PREČKA! Vendel (Leverkuzen) je cevanicom poslao loptu u prečku svog gola posle centaršuta Filipea Luisa (Atletiko).

8. minut - Prvi žuti karton večeras dobio je Glik iz Monaka i neće imati pravo igranja u revanšu.

8. minut - Nijedan od rivala na dve večerašnje utakmice ne pokazuje nameru da se brani, ali za sada još nema prilika ni u Leverkuzenu ni u Mančesteru.

1. minut - Utakmice su počele.

SASTAVI:

20:42 - Ovako je izgledao dolazak Aguera na Etihad

20:23 - Atletiko igra promenljivo u poslednje vreme

20:15 - Još pola sata...

20:08 - I Ćićarito je nezaustavljiv u poslednje vreme

19:59 - Gamerio je u neverovatnom golgeterskom naletu

19:56 - Svlačionica "građana" na "Etihadu"

19:49 - Bajer tvrd kod kuće

19:43 - Kadrovski biltenZa Bajer večeras ne mogu da igraju suspendovani Čalhanoglu i povređeni Tah, dok su kod Atletika odsutni povređeni Tijago, Huanfran, Godin i Fernandez.Mančester siti je lišen pomoći Gabrijela Žesusa (povreda), a Monako je bez Žemersona (suspendovan) i Boskilje (povreda).

19:37 - Nemce još peku madridski penaliMančester siti i Monako nemaju istoriju međusobnih duela, ali su se zato Atletiko i Bajer sretali poslednjih godina. U sezoni 2010/11 u grupi Lige Evrope u oba meča bilo je 1:1, dok su u sezoni 2014/15, takođe u osmini finala Lige šampiona, "jorgandžije" bile uspešnije. Obe utakmice završene su rezultatom 1:0, a s obzirom na to da u produžecima u Madridu nije bilo golova, o plasmanu u četvrtfinale odlučivali su penali. Izabranici trenera Dijega Simeona bili su uspešniji.

19:30 - Gvardiola izostavio KolarovaAleksandar Kolarov nije u prvom timu Mančester sitija za meč sa Monakom. To se moglo i naslutiti o čemu više saznajte OVDE.

PAROVI I TERMINI OSMINE FINALA:BENFIKA – BORUSIJA DORTMUND1:0 8. martPSŽ – BARSELONA4:0 8. martREAL MADRID – NAPOLI3:1 7. martBAJERN – ARSENAL5:1 7. martMANČESTER SITI – MONAKO21. februar15. martLEVERKUZEN – ATLETIKO MADRID21. februar15. martPORTO – JUVENTUS22. februar14. martSEVILJA – LESTER22. februar14. mart

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track