(VIDEO) NEMA RONALDA - NEMA ZABAVE: Siti i Real odigrali uspavanku u prvom meču polufinala LŠ
Foto: Reuters

Odluka o finalisti u Madridu

(VIDEO) NEMA RONALDA - NEMA ZABAVE: Siti i Real odigrali uspavanku u prvom meču polufinala LŠ

Fudbal -

Fudbaleri Mančester sitija i Real Madrida odigrali su prvi meč polufinala Lige šampiona bez golova.

Odluka o finalisti biće doneta u Madridu 4. maja, za kada je zakazan revanš.

Večerašnji meč na stadionu "Etihad" je razočarao sve ljubitelje fudbala, jer su rivali igrali previše oprezno. Delovalo je da je i jednima i drugima bilo važno samo da sačuvaju svoju mrežu. Takve su i bile postavke trenera Manuela Pelegrinija i Zinedina Zidana. Taj cilj su ispunili.

Gosti su bili žestoko oslabljeni, jer se Kristijano Ronaldo nije oporavio od povrede, pa nije bio ni na klupi. Karim Benzema je, iako rovit, počeo meč, ali ga je trener Zinedin Zidan zamenio u poluvremenu.

Kada se sagleda uspavanka na "Etidahu", opasniji je bio Real, jer je u drugom poluvremenu stvorio četiri kakve-takve opasne situacije pred golom Sitija, ali je Džo Hart odbranio udarce Serhija Ramosa, Kazemira i Pepea, koji je imao najbolju šansu, dok je Hese pogodio prečku.

Ipak, utisak je da je sve prikazano premalo za polufinale Lige šampiona, naročito od Mančester sitija.

Manchester City 0-0 Real Madrid Full Highlights... by ak-productions

U drugom polufinalu sutra se sastaju Atletiko Madrid - Bajern.

Finale Lige šampiona će se igrati 28. maja na stadionu "San Siro" u Milanu.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

SASTAVI:

Trener Mančester sitija Manuel Pelegrini na klupi je ostavio Aleksandra Kolarova.

Trener Reala Zinedin Zidan nije uvrstio rovitog Kristijana Ronalda ni među rezerve, jer se nije dovoljno oporavio od povrede butnog mišića. Zidan je u tim stavio Karima Benzemu, koji se oporavio od povrede.

MANČESTER SITI: Hart, Sanja, Kompani, Otamendi, Kliši, Fernando, Fernandinjo, Navas (od 77. Sterling), Silva (od 40. Ihenaćo), De Brujne, Aguero.

REAL MADRID: Navas, Karvahal, Pepe, Serhio Ramos, Marselo, Kazemiro, Kros (od 90. Isko), Modrić, Bejl, Lukas Vaskez, Benzema (ods 46. Hese).

TOK MEČA:

KRAJ - 0:0!

82. minut - ŠANSA! Najveća do sada! Posle prekida Pepe se našao sam pred Hartom, koji je opet sjajno reagovao.

79. minut - ŠANSA! Posle prekida Kazemiro je pokušao glavom, a Hart je odlično intervenisao nogom.

77. minut - Sterling je zamenio Navasa.

75. minut - Šutirao je i Bejl - pored gola.

73. minut - Pokušaj Modrića iz daljine - preko gola.

71. minut - PREČKA! Karvahal je centrirao, Hese glavom šutirao i pogodio okvir gola.

22:12 - U Mančesteru je i "pravi" Ronaldo

22:10 - Ronaldo: Da je finale, igrao bihKristijano Ronaldo se obratio španskim medijima pred početak meča:"Povreda nije u potpunosti sanirana, tako da čekam revanš... Ali, da je ovo finale, igrao bih", priznao je Portugalac.

54. minut - ŠANSA! Kros je izveo korner, Serhio Ramos je glavom gađao gol, ali Hart nije imao problema da ukroti loptu.

47. minut - Bejl je pao u kazenom prostoru posle starta Otamendija. Gosti su tražili penal, a sudija Čakir je pokazao da se igra nastavi.

46. minut - Konačno uzbuđenje, mada nije reč o šansi. Fernandinjo je dobro proigrao Aguera, koji je pucao sa oko 18 metara. Neprecizno, ali začuli su se uzdasi sa tribina.

46. minut - Meč je nastavljen. Hese je zamenio očigledno nedovoljno oporavljenog Benzemu.

21:45 - Srdačan pozdrav trenera. Ko li će se smejati na kraju?

Kraj prvog poluvremena - 0:0. Oprezno su igrali i jedni i drugi, pa za 45. minuta nije stvorena nijedna šansa.

40. minut - Prinudna izmena u Sitiju. Izašao je povređeni Silva, a zamenio ga je mladi Ihenaćo.

37. minut - David Silva je "požuteo" zbog starta nad Bejlom.

33. minut - Malo statistike

21:14 - "Građani" efikasni na "Etihadu"Mančester siti nije dao gol na samo dve od poslednjih 30 evropskih utakmica na "Etihadu"

Sergio Ramos Horror Faul vs Fernandinho HD... by Zidanekris

24. minut - Žuti karton za Pepea zbog prekršaja nad De Brujneom.

18. minut - Siti i Real ništa nisu pokazali do sada... Bez šansi, bez udarca na gol...

21:02 - Neverovatan podatakMančester siti nije vodio na poluvremenu na poslednjih 11 utakmica koje je igrao kao domaćin!

9. minut - Oba rivala su u meč ušli oprezno. Ipak je ulog veliki.

1. minut - Meč je počeo!

20:43 - Zvižduci za himnu Lige šampionaTokom intoniranja himne Lige šampiona sa tribina "Etihada" čuli su se zvižduci.

20:39 - Tribine će se napuniti do početka meča

20:37 - Navijači su spremni

20:34 - Ronaldov tužan izraz lica obišao svet

20:25 - Statistika u Ligi šampiona

Mančester siti - Real Madrid

Broj postignutih golova18 : 26Posed lopte48% : 54%Ukupan broj pokušaja151 : 221Broj udaraca u okvir gola49 : 78Žuti kartoni11 : 15Crveni kartoni 0 : 0

20:12 - Iz domaće svlačionice

20:08 - Selfi na klupi

20:01 - Neiskusna Ronaldova zamenaLukas Vaskez, koji će igrati umesto Ronalda, ima 163 minuta iskustva igranja u Ligi šampiona.

19:57 - Produktivni AgueroSerhio Aguero je za Mančester siti ove sezone u Premijer ligi postigao 23 gola, odnosno mrežu trese na svakih 95 minuta.

19:49 - Ronaldo u civilu!Najbolji igrač Reala Kristijano Ronaldo pojavio se na "Etihadu" u civilu, jer je povređen i ne igra.

19:47 - Najjače ovacije za Aguera

19:45 - Sudi Turčin ČakirDžunejt Čakir, turski arbitar, deliće večeras pravdu na Etihadu. Čakir je već svirao ove sezone Realu u njihovom trijumfu nad Malmeom 2:0, dok je Sitiju sudio u sezoni 2011/2012. protiv Porta u Ligi Evrope. Njemu će pomagati Čem Satman i Tarik Ongun.

19:40 - Elegantni "građani"Evo dolaska fubalera Mančester sitija na stadion "Etihad"

19:33 - Evo kako se Ronaldo spremao za meč na jučerašnjem treningu

19:30 - Najbolji asistenti Lige šampiona:5: KINGSLI KOMANBajern, ALEKSIS SANČEZArsenal, NEJMARBarselona4:VILFRED BONIMančester siti, HULKZenit, ZLATAN IBRAHIMOVIĆPSŽ i KRISTIJANO RONALDOReal Madrid

19:28 - Lista strelaca Lige šampiona:16:KRISTIJANO RONALDOReal Madrid8:ROBERT LEVANDOVSKIBajern, TOMAS MILERBajern, LUIS SUAREZBarselona6:ANTOAN GRIZMANAtletiko Madrid, LIONEL MESIBarselona, ARTJOM DZJUBAZenit

19:25 - Bivši igrač Barselone iz Sitija: Možemo da izbacimo svakoga"Nastavljamo da sanjamo. Bilo je teško stići do polufinala i biće još teže protiv Reala. To će biti velike utakmice protiv rivala koji je najviše puta osvajao trofej i pokazao da je nezaustavljiv na svom stadionu. Real je favorit, ali verujemo da možemo do finala. Real igra otvoreno tako da može da napravi stvari koje vas mogu uplašiti. Ali, naš trener i igrači znaju kako da ih ugroze. Cilj je da budemo čvrsti, kao protiv Dinama u Kijevu i Pari Sen Žermena. Tada možemo da igramo fudbal, stvaramo šanse i izbacimo svaku ekipu", izjavio je direktor fudbala Mančester sitija, Čiki Begiristajn, kome će, kao nekadašnjem igraču Barselone, biti posebno drago ako njegov klub eliminiše "kraljeve".

19:20 - Dodatni motiv i za AgueraDodatni motiv, pored trenera Pelegrinija, imaće i najbolji strelac Sitija Kun Aguero, jer nije postigao nijedan gol na 12 utakmica protiv Reala koliko je odigrao mahom kao igrač Atletika.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

19:15 - Preokret Reala 2012. godineOvi rivali sastajali su se u Ligi šampiona na jesen 2012, u grupnoj fazi. U Madridu je bilo 3:2 posle preokreta u finišu golovima Kristijana Ronalda i Karima Benzeme, a u Mančesteru 1:1.

19:10 - Pelegrini osvetnikTrener "građana" Manuel Pelegrini vratiće se sledeće nedelja na "Santjago Bernabeu", gde je radio 2009. i 2010, kada je otpušten. Sada ima priliku da se "osveti" bivšem klubu, što neće biti nimalo lako. Čileanski stručnjak je i sam priznao da je njegovu ekipu uzdrmalo to što je saznala da će po završetku sezone promeniti šefa struke (dolazi Gvardiola) i da je upravo u tom periodu izgubila trku za titulu u Engleskoj, ali je uspela da se stabilizuje na vreme da u Ligi šampiona napravi bum.

19:05 - Zidan: Real je uvek favorit, ali..."Real Madrid je uvek favorit, s kim god da igra, pa je tako i protiv Mančester sitija", svestan je uloge svog tima trener Zinedin Zidan."Međutim, Siti ima odličnu ekipu. Ne želim da čujem da iko kaže da će Mančester siti biti lak protivnik. Tako su ljudi govorili i da je Volfsburg slab, a svi znate šta se dogodilo", podsetio je francuski stručnjak na poraz Reala u prvom meču četvrtfinala u Nemačkoj 0:2."Kraljevi" su se pod vođstvom Karla Anćelotija opekli prošle sezone upravo u polufinalu u kome su bili apsolutni favoriti protiv Juventusa, baš kao što su sada protiv Sitija. Zato Zidan poziva na oprez.

19:00 - Put do polufinalaReal Madrid je na putu do polufinala izbacio Romu (2:0, 2:0) i Volfsburg (0:2, 3:0), dok je Mančester siti bio bolji od Dinama iz Kijeva (3:1, 0:0) i Pari Sen Žermena (2:2, 1:0).Podsetite se detalja iz četvrtfinalnih duela.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track