(VIDEO) CRNO-BELI NASTAVILI POTERU ZA ZVEZDOM Leonardo i Đurđević doneli pobedu Partizanu u Lučanima
Foto: Saša Pavlić

Rutinski trijumf vicešampiona Srbije

(VIDEO) CRNO-BELI NASTAVILI POTERU ZA ZVEZDOM Leonardo i Đurđević doneli pobedu Partizanu u Lučanima

Fudbal -

Fudbaleri Partizana pobedili su u Lučanima ekipu Mladosti 2:0 (1:0) u meču 26. kola Superlige Srbije.

Golove za crno-bele postigli su Leonardo u 42. i Uroš Đurđević u 75. minutu.Partizan je drugi na tabeli sa 61 bodom. Mladost je u dosadašnjem delu sezone sakupila 38 bodova.Crno-beli su rutinski stigli do trijumfa. Partizan je bio bolji u prvom poluvremenu, ali je najveću šansu za vođstvo imao domaći tim i to preko Šatare u 33. minutu. Golman Partizana je paradom spasao svoj tim, a crno-beli su poveli u 42. preko Leonarda.Mladost je zaigrala angažovanije na startu drugog poluvremena, ali promene rezultata nije bilo. Konačan rezultat postavljen je u 75. minutu, a u strelce se upisao Đurđević.

Partizan će u narednom kolu na svom terenu dočekati Voždovac, a Mladost će gostovati Vojvodini.

Crno-belima je ovo 22. uzastopna utakkmica bez poraza, a trener Partizana Marko Nikolić rekao je posle utakmice da ga raduje takav niz.

"Radujemo tako lep niz. Ovo je bila jako bitna utakmica i važna pobeda. Utakmica je arhivirana i sada se okrećemo Voždovcu posle kog nas očekuje pauza, a onda jako zgusnut raspored. Igra nije bila lepršava kao protiv Metalca, ali ni ne može po ovakom terenu. Ipak, bilo je dovoljno za nova tri boda", rekao je Nikolić za televiziju Arenasport.

Trener Mladosti Nenad Milovanović ocenio je da je njegova ekipa danas bila ravnopravan rival s Partizanom.

"U prvom poluvremenu Partizan nije stvorio priliku, imali su jedan šut i dali gol. Mi smo pretili posle prekida i šutevima s distance... Primili smo taj prvi gol posle nedopustive dubinske lopte, 'balona', gde igrač nije reagovao dobro, a drugi iz brzo odigranog faula... Ne vidim da je Partizan napravio danas nešto, s obzirom na formu u kojoj je i kako igra. Dva šuta ka golu i oba ušli u gol", rekao je Milovanović.

TOK UTAKMICE:

90+2. - Kraj utakmice!Partizan je na kraju pobedio 2:0

90. minut - Utakmica je produžena za 2 minuta 85. minut - Partizan održava vođstvo od 2:0 75. minut - Đurđević postiže gol za crno-bele!
71. minut - Bez pravih šansi u drugom poluvremenu 60. minut - Partizan ima priliku preko Đurđevića 55. minut - Mladost sve opasnija
48. minut - Velika prilika za Mladost 46. minut - Počelo je drugo poluvreme
II poluvreme 45+1. minut - Kraj prvog poluvremena
42. minut - Golll!! Partizan vodi 1:0!

33. minut - Šansa utakmice za MladostVelika prilika za domaći tim. Šatara šutira posle kornera, a Kljaić je paradom sprečava da lopta uđe u gol

31. minut - Velika prilika za Partizan
30. minut - Posle prvih 30 minuta i dalje bez golova 21. minut - Prva šansa za Mladost
19. minut - Dva uzastopna kornera za crno-bele
13. minut - Leonardo šutira preko gola
3. minut - Partizan prvi do šanse

1. minut - Utakmica je počelaMeč je počeo, a prvi su sa centra krenuli fudbaleri Mladosti

Sastavi timova:Mladost: Krznarić, Milošević Ivan, Milošević Bogdan, Šatara, Pešić, Pejović, Radivojević, Milosavljević, Andrić, Bojović, Pavlović.Partizan: Kljajić, Vulićević, Ostojić, Milenković, Miletić, Jevtović, Everton, Janković, Leonardo, Đurđević, Tavamba.Partizan je trenutno drugi na tabeli sa 58 bodova, dok je Mladost peta sa 38.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja