(VIDEO) TOMIĆU, ŠTA ČEKAŠ: Očajni Partizan pao u Kruševcu
Foto: Partizan.rs

Napredak je hit

(VIDEO) TOMIĆU, ŠTA ČEKAŠ: Očajni Partizan pao u Kruševcu

Fudbal -

Fudbaleri Napretka pobedili su Partizan u Kruševcu 2:1 (1:0) u utakmici drugog kola Superlige Srbije.

1 / 2 Foto: Partizan.rs

Kruševljani su već sada postali hit prvenstva, jer su posle remija u Beogradu sa Crvenom zvezdom u prvom kolu (2:2), u drugom uspeli da uzmu skalp Partizanu.

S druge strane, očajni crno-beli su tek posle 387 minuta igre u ovoj sezoni uspeli da daju gol, i to iz penala! U sva tri prethodna meča - dva sa Zaglebjem u kvalifikacijama za Ligu Evrope (uz produžetke u revanšu) i na startu Superlige sa Bačkom - odigrali su 0:0.

Pobedu Napretku doneli su Šljivić golom iz penala u 20. minutu i Projić projektilom u 70. Neuspeh gostiju ublažio je Valeri Božinov u 87. minutu pogotkom sa "bele tačke".

Trener Partizana Ivan Tomić navodno je bio podneo ostavku posle remija sa Bačkom, ali je uprava nije usvojila. Posle poraza u Kruševcu, jasno je svima, mladi stručnjak neće ostati na klupi crno-belih. Pitanje je samo trenutka kada će biti razrešen dužnosti.

Crno-beli mogu da traže alibi za neuspeh pod Bagdalom u katastrofalnom stanju terena i diskutabilnom penalu za Napredak, ali na to nemaju pravo, jer ove sezone još nisu dali gol iz igre.

TOK MEČA:

Kraj - 2:1!

87. minut - GOOOLLL - 2:1 - BOŽINOV IZ PENALA!

83. minut - Poslednja izmena kod crno-belih, Radović je zamenio Radovića.

82. minut - ŠANSA za PARTIZAN! Janković je snažno pucao pod prečku, ali je Petrović odlično odbranio.

73. minut - Još jedna izmena u Partizanu, Đurđić umesto Vlahovića.

73. minut - ŠANSA za NAPREDAK! Uroševićev šut glavom nije bio precizan.

70. minut - GOOOLLL - 2:0 - PROJIĆ! Gogua je izgubio loptu na 20 metara od gola Napretka, sevnula je kontra domaćina, a Projić je sa levog krila iznenadio golmana Šaranova, pucao je u bliži ugao i pogodio.

64. minut - Izmena kod Partizana, Tomić pojačava napad, Božinov je zamenio Mihajlovića.

64. minut - ŠANSA za NAPREDAK! Projić je idealno centrirao sa leve strane, Vukanović je dobro šutirao glavom, a Šaranov sjajno intervenisao.

57. minut - Prvi korner za Napredak.

52. minut - ŠANSA za PARTIZAN! Golman Petrović ušao je u šut Mihajloviću i odbranio.

51. minut - Partizan je izveo već osmi korner.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme. Bez izmena u sastavima.

Kraj prvog poluvremena - 1:0! Partizanova mreža se zatresla prvi put u sezoni, a pritom crno-beli ni posle 345 minuta nisu dali gol!

44. minut - PREČKA! Leonardo iz slobodnjaka!

38. minut - ŠANSA za PARTIZAN! Gogua je ostao sam na "drugoj stativi" posle kornera, ali se spetljao i poslao loptu pored gola.

31. minut - ŠANSA za PARTIZAN! Prošetao se Saša Ilić kroz domaću odbranu i dao povratnu Mihajloviću, koji je iz odlične pozicije loše šutirao.

23. minut - ŠANSA za PARTIZAN! Šutirao je Vulićević, pravac lopti promenio je Mihajlović, ali je golman Petrović uspeo da je ukroti.

20. minut - GOOOLLL - 1:0! ŠLJIVIĆ IZ PENALA! Santrač je dosudio najstrožu kaznu u korist Napretka zbog pada Gobeljića posle starta golmana Šaranova.

9. minut - DOMAĆINI TRAŽILI PENAL! N'Diaje je pao u kaznenom prostoru gostiju posle starta Gogue, sudija Santrač je pokazao da se igra nastavi, a domaći igrači su se bunili smatrajući da je bio penal.

3. minut - Teren je veoma lošem stanju.

2. minut - Tribine su pune! "Grobari" bodre crno-bele od prvog trenutka utakmice.

1. minut - Meč je počeo.

SASTAVI:

Trener Partizana Ivan Tomić napravio je dosta izmena u odnosu na tim koji je igrao protiv Bačke. Debituje štoper Bojan Ostojić, a meč počinju i Saša Ilić, Marko Janković, Brazilac Leonardo, kao i mladi napadač Dušan Vlahović.

NAPREDAK: Petrović – Simonović, Frimpong, Urošević, Projić – Šljivić, Vulić, Gobeljić, Varga, Markoski – N'Diaje.

PARTIZAN: Šaranov – Vulićević, Gogua, Ostojić, Bogosavac – Everton, Ilić – Janković, Leonardo, Mihajlović – Vlahović.

Sudi Dejan Santrač iz Pavliša.

19:59 - Minut ćutanja zbog smrti legende Partizana Vladice Kovačevića.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Sudije i kapiteni, Foto: Printscreen
Sudije i kapiteni, Foto: Printscreen

Zagrevanje crno-belih, Foto: partizan.rs
Zagrevanje crno-belih, Foto: partizan.rs

19:50 - Partizan je odigrao tri meča ove sezone, dva protiv Zaglebja u kvalifikacijama za Ligu Evrope, iz kojih je ispao, i protiv Bačke, i za 300 minuta (uključujući i produžetke u Lubinu) nije dao nijedan gol! Doduše, nije ni primio.

19:48 - "Očekuje nas gostovanje u fudbalskom gradu, klubu sa velikom istorijom i tradicijom. Zadovoljni smo što idemo na takvo gostovanje, očekuje nas respektabilni protivnik koji je u prvom kolu ostvario dobar rezultat. S druge strane, za nas je ovo nezgodan trenutak za takvo gostovanje", rekao je trener Partizana Ivan Tomić uoči gostovanja u Kruševcu. "Uslovi za igru neće biti na sjajnom nivou, ali potrebna nam je dobra igra, dobar rezultat i pobeda. Primarno je to da priohiloški dobro udjemo u meč. To je ključna stvar. Nadamo se da ćemo postići golove i ostvariti pobedu, to je ono što svi želimo", dodao je Tomić."Napredak se pojačao jako dobro i to govori o njihovim ambicijama u ovoj sezoni. Mi moramo da sve svoje potencijale i energiju da iskoristimo na sutrašnjoj utakmici i ostvarimo pobedu. Momci rade jako dobro, nemam zamerki na posvećenost igrača obavezama. Neke nesrećne okolnosti su dovele do toga da budemo izloženi kritikama. To se odrazilo protiv na prvih 45 minita protiv Bačke. Sve je to u glavi, nije u nogama ili plućima", nastavio je Tomić i zaključio: "Ja ne sumnjam u ove momke, mislim da su spremni da nose dres Partizana koji nije ni malo lagan".

18:45 - Crno-beli su, naravno, daleko uspešniji u međusobnim duelima sa Napretkom. Međutim, u sezoni 2013/14 "čarapani" su u oba meča ostali neporaženi. U Humskoj je bilo 1:1, a pod Bagdalom 2:0, čime je tim tadašnjeg trenera Nenada Lalatovića praktično izbio titulu Partizanu iz ruke.

18:40 - Podsetite se detalja sa utakmica večerašnjih rivala iz prvog kola.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track