KURIR TV ORLIĆI BLIZU EP: Mladi fudbaleri stekli veliki kapital protiv Norveške u prvom meču baraža
Foto: Saša Pavlić

Revanš u utorak u Dramenu

KURIR TV ORLIĆI BLIZU EP: Mladi fudbaleri stekli veliki kapital protiv Norveške u prvom meču baraža

Fudbal -

Mlada reprezentacija Srbije pobedila je Norvešku 2:0 (1:0) na stadionu Partizana u prvoj utakmici baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo u Poljskoj sledeće godine.

1 / 5 Foto: Saša Pavlić

Srbija je povela golom kapitena Uroša Đurđevića u šestom minutu, a konačan rezultat postavljen je u 69. autogolom Haraldsajda pošto ga je na to naterao Andrija Živković.

Tako su "orlići" došli nadomak plasmana na EVRO 2017. Istina, sledi im revanš sa Norvežanima u utorak u Dramenu, ali posle prvih 90 minuta stekli su veliki kapital.Izabranici selektora Tomislava Sivića rano su poveli posle sjajne asistencije Sergeja Milinković-Savića i hladnokrvne reakcije kapitena Đurđevića, a onda su gostima prepustili inicijativu. Od svega, Norvežani su uspeli dva puta da zaprete u prvom poluvremenu, međutim, nisu bili ni blizu izjednačenja.

"Orlići" su i u nastavku igrali mirno i strpljivo, što im se isplatilo, jer su duplirali prednost. Samo sedam minuta pošto je ušao u igru, Živković je centrirao tako da je Haraldsajda maltene primorao da zatrese svoju mrežu.

Dodajmo da je naša reprezentacija bila lišena pomoći povređenog Miloša Veljkovića, a meč je sa klupe odgledao rekovalescent Marko Grujić.

Ekipa sastavljena mahom od evropskih (2013) i svetskih šampiona (2015) sada je baš blizu još jednog velikog takmičenja.

EP u Poljskoj održaće se od 16. do 30. juna 2017. godine u Poljskoj.

TOK MEČA:

81. minut - Sivić je napravio i treću izmenu, na teren je poslao Melega umesto Ninkovića.

74. minut - Druga izmena kod domaćina - Čavrić je zamenio kapitena i strelca prvog gola Đurđevića.

69. minut - GOOOLLL - 2:0 - HARALDSAJD AUTOGOL! Živković, samo što je ušao u igru, poslao je loptu pred norveški gol, a Haraldsajd ju je ubacio u mrežu.

62. minut - Prva izmena u Srbiji, Živković je zamenio Gaćinovića.

50. minut - Pokušaj Ninkovića sa distance - neprcizno.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

Kraj prvog poluvremena - 1:0!

45+2. minut - VELIKA ŠANSA za NORVEŠKU! Beriša je tukao sa 17 metara, ali je golman Vanja Milinković-Savić bio budan i odbranio.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

41. minut - Meling je prvi Norvežanin koji je "požuteo", i to zbog povlačenja Đurđevića.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

38. minut - "Srbija, Srbija" - zaorilo se Topčiderskim brdom. Navijači su shvatili da je "orlićima" potrebna podrška.

36. minut - Ninković je poslao loptu kroz norvešku odbranu, ali je golman Rozbah zamalo bio brži od Lukića.

35. minut - Prvi žuti karton, dobio ga je Antonov zbog grubog prekršaja na sredini terena nad Zahidom.

34. minut - Posle dužeg vremena aplauz za jednog srpskog igrača. Gaćinović je tukao iz daljine, lopta je otišla daleko od gola, ali je fudbaler Ajntrahta nagrađen od publike.

32. minut - Norvežani i dalje pritiskaju. Sada se Odegard prošetao srpskom odbranom, ali bez rezultata.

Foto: Saša Pavlić
Foto: Saša Pavlić

21. minut - Gužva pred golom "orlića". Posle kornera i igre glavom, lopta je pala na peterac, Rosted nije uspeo dobro da je zahvati, pa ju je Sergej Milinković-Savić hladnokrvno izneo.

19. minut - Gosti imaju inicijativu posle primljenog gola. Srbija se za sada uspešno brani...

11. minut - Maksimović je tukao iz daljine, ali neprecizno.

8. minut - VELIKA ŠANSA za NORVEŠKU! Ostao je Odegard sam na četiri metra od gola Srbije, ali je glavom neprecizno šutirao.

6. minut - GOOOLLL - 1:0 - ĐURĐEVIĆ! Fantastično je Sergej Milinković-Savić poslao loptu iza leđa norveške odbrane, a kapiten "orlića" je izašao sam pred golmana Rosbaha i rutinski ga matirao.

1. minut - Utakmica je počela!

SASTAVI:

Selektor Srbije Tomislav Sivić je iznenadio ostavljanjem Andrije Živkovića na klupi. To mesto popunio je povratnikom u mladu reprezentaciju Nikolom Ninkovićem. Roviti Marko Grujić je takođe rezerva.

SRBIJA: V. Milinković Savić - Gajić, Lazić, Jovanović, Antonov - Maksimović, Lukić - S. Milinković Savić, Ninković, Gaćinović - Đurđević

NORVEŠKA: Rosbah - Haraldsajd, Selnes, Rosted, Meling - Zahid, Trondsen, Fosum, Eljunusi - Beriša, Edegard

17:59 - Na tribinama sada ima oko 8.000 gledalaca

17:57 - KIKS! POGREŠNA HIMNA!Uobičajeno je da se uvek prvo intonira himna gostiju, međutim, greškom organizatora puštena je srpska - "Bože pravde". Posle nekoliko sekundi greška je ispravljena.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

17:56 - Utakmicu sudi Englez Majkl Oliver

17:53 - Temperatura je 12 stepeni Celzijusa

17:50 - Na tribinama samo oko 2.500 ljudi

Inače, otvorene su istočna i zapadna tribina.

Foto: Kurir sport/Konstantin Radulović
Foto: Kurir sport/Konstantin Radulović

17:44 - Zagrevanje je u toku

Foto: Kurir sport/Konstantin Radulović
Foto: Kurir sport/Konstantin Radulović

17:29 - Problemi norveškog selektora i saradnja srpskih stručnjakaSelektor Norveške Leif Gunar Smerud je imao probleme prilikom sastavljanja spiska pred duele sa Srbijom, jer je ušao u raspravu sa selektorom „A” reprezentacije Per-Matijas Hegmom. Naime, nekolicina mladih reprezentativaca su u poslednje vreme članovi najbolje selekcije. S obzirom na to da Hegmo ima prioritet, za kvalifikacioni meč sa Češkom uzeo je dvojicu: Martina Samuelsena i Matsa Melera Dalija. Ipak, Hegmo je Smerudu prepustio napadača Groningena Aleksandera Serlota, koji će predstavljati najveću pretnju „orlićima”. Takođe, na spisku mlade reprezentacije je i Martin Odegard, smatran čudom od deteta, koji se ipak nije snašao u Real Madridu, gde igra za "B" tim.Za razliku od norveškog kolege, Tomislav Sivić ima odličnu saradnju sa Slavoljubom Muslinom, koji mu je "prepustio" Nemanju Maksimovića.

17:19 - Evropski i svetski prvaciOva selekcija Srbije predstavlja miks evropskih prvaka iz Litvanije 2013. i svetskih šampiona sa Novog Zelanda prošle godine. Veljković, Nemanja Maksimović, Gaćinović i Sergej Milinković-Savić su objedinili titule evropskih i svetskih prvaka. Zlato iz Litvanije imaju još i Filipović, Meleg, Đurđević, Ožegović i Čavrić, a šampioni sveta su bili i Vanja Milinković-Savić, Manojlović, Gajić, Jovanović, Antonov, Živković i Grujić. Istina, selektor Tomislav Sivić ne može da računa na povređenog Miloša Veljkovića, a i Marko Grujić je rovit.

17:10 - Đurđević odveo "orliće" u baražSrbija je ulazak u baraž "overila" pobedom protiv Slovenije 3:1 u Gornjem Milanovcu u poslednjem kolu takmičenja u grupi. Na tom meču Uroš Đurđević je postigao sva tri gola za "orliće".

17:00 - Rezultati grupne faze kvalifikacija:

GRUPA 2

SRBIJA – Litvanija5:0SRBIJA – Andora5:0Litvanija – SRBIJA0:2SRBIJA – Italija1:1Slovenija – SRBIJA 2:0Andora – SRBIJA0:4Italija – SRBIJA1:1SRBIJA – Republika Irska3:2Republika Irska – SRBIJA1:3SRBIJA – Slovenija3:1

TABELA:1. ITALIJA242. SRBIJA23

GRUPA 9

NORVEŠKA – BiH2:0NORVEŠKA – Engleska0:1NORVEŠKA – Kazahstan2:1Švajcarska – NORVEŠKA1:1BiH – NORVEŠKA0:1Engleska – NORVEŠKA6:1NORVEŠKA – Švajcarska2:1Kazahstan – NORVEŠKA0:3

TABELA:

1. ENGLESKA202. NORVEŠKA16

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track