(VIDEO) ŠOK U HUMSKOJ: Čukarički pobedio Partizan golom u 90. minutu i učvrstio se na drugom mestu
Foto: Saša Pavlić

Golovi, crveni kartoni, sumnjive situacije...

(VIDEO) ŠOK U HUMSKOJ: Čukarički pobedio Partizan golom u 90. minutu i učvrstio se na drugom mestu

Fudbal -

Fudbaleri Čukaričkog kao gosti u Humskoj su savladali Partizan 2:1 (1:1) u derbiju drugog kola plej-ofa Superlige.

"Brđani" su se tako zadržali na drugom mestu na tabeli sa 33 boda, čak pet više od crno-belih.

Večerašnja utakmica u Humskoj bila je sadržajna, naročito u prvom poluvremenu - bilo je golova, crvenih kartona, sumnjivih situacija...

Gosti su poveli već u 11. minutu golom Branislava Jankovića, izjednačio je Bugarin Valeri Božinov u 20, a trijumf gostima doneo je Andrija Pavlović u 90!

U međuvremenu, obe ekipe ostale su sa igračem manje, jer su zbog oštrih startova direktne crvene kartone dobili Nikola Milenković iz Partizana u 31. i Nikola Janković iz Čukaričkog u 39.

Oba rivala su po jednom na meču od sudije Nenada Đokića tražili penal, ali ga ni jedni ni drugi nisu dobili.

Zanimljivo, Čukarički nije uspeo da savlada Partizan na prvih 13 gostovanja, a sada je zabeležio drugi uzastopni trijumf u Humskoj.

"Brđanima" je ovo šesta vezana prvenstvena pobeda.

U sledećem kolu Partizan dočekuje Borac, dok Čukarički gostuje Crvenoj zvezdi.

Trener Čukaričkog Milan Lešnjak rekao je da bi najpravednije bilo da se utakmica završila nerešenim rezultatom, ali da je njegova ekipa nagrađena pobedom pošto je pokazala jak karakter.

"Stvari su mogle da odu i u suprotnom pravcu. Bilo je i dva crvena kartona na obe strane. Zadovoljan sam odnosom, nagrađeni smo golom. Momci su zaslužili velike pohvale, pobedili su karakterom. Mislim da bi najpravedniji rezultat bio da je utakmica završena nerešenim rezultatom, ali Partizan je imao neke dobre šanse, dobre udarce ali to nije iskoristio", rekao je Lešnjak i dodao:

"Ne opterećujemo se mnogo tabelom. Svakako nas raduje takva situacija ali mi uvek idemo korak po korak od utakmice do utakmice".

Trener Partizana Ivan Tomić rekao je da nema šta da zameri svojim igračima i ocenio da rezultat nije realan prikaz dešavanja na terenu.

"Čestitam protivniku, a mojim igračima nemam apsolutno ništa da zamerim. Napadali su i kada smo igrali sa 10 igrača i bili u deficitu. Jedino što mogu da zamerim to je početak utakmice. Posle prekinda moramo bolje da reagujemo, možda smo trebali da budemo mirniji u nekim situacijama, ali to je bila želja da ugrozimo protivnički gol. Bili smo brzopleti u nekim trenucima, na klupi smo imali mlade igrače, s prosekom od 19 godina, i pokušali smo njihovom brzinom i drskošću da nešto promenimo", rekao je Tomić.

"Kaznili su nas u poslednjem minutu, tako to biva kada ekipa ima nerešen rezultat i stalno napada. Otvorili smo se i želeli da postignemo gol. Oni su nam dali gol iz kontre, možda je to i jedina njihova prilika u drugom delu. Maksimalno smo se istrošili, rezultat nije realan prikaz onoga što se dešavalo na terenu", dodao je Tomić.

SASTAVI:

Partizan bez Sedrika Gogue i Saše Ilića, Čukarički bez Obenga Regana i Erhana Mašovića.

PARTIZAN: Šaranov – Bandalovski, Jovanović, Milenković, Bogosavac – Everton, Kosović (od 79. Lukić), Brašanac – Mihajlović, Stevanović (od 71. Golubović) – Božinov (od 71. Vlahović).

ČUKARIČKI: Stevanović – Stojković, Đurić, Ostojić, Živković – B. Janković, Srnić, N. Janković – Jovanović (od 83. Radonjić), Bojić (od 35. Matić) – Pavlović.

TOK MEČA:

90. minut - GOOOLLLL - PARTIZAN - ČUKARIČKI 1:2 - PAVLOVIĆ!

83. minut - Izmena u Čuki - izašao je Jovanović, a ušao Radonjić, prema kome Grobari nisu bili prijateljski nastrojeni. Naime, Radonjić je Partizanovo dete, ali se deklarisao kao zvezdaš. Trenutno je igrač Rome na pozajmici u Čukaričkom.

79. minut - Poslednja izmena u Partizanu - Lukić umesto Kosovića.

76. minut - Sada su gosti tražili penal. Pavlović je pobegao Jovanoviću i Evertonu i krenuo sam ka Šaranovu, ali ga je Brazilac stigao i startovao otklonivši opasnost. "Brđani" su smatrali da je to bio prekršaj za najstrožu kaznu.

75. minut - Sa Juga se čuje: "Igrajte za Grobare"...

71. minut - Dvostruka izmena u Partizanu - Golubović umesto Stevanovića, a Vlahović umesto Božinova.

65. minut - Probao je Božinov da savlada Stevanovića, ali našao se previše iskosa, pa njegov šut nije bio precizan.

59. minut - VARNICE! U verbalnom sukobu našli su se Mihajlović iz Partizana i golman Čuke Stevanović.

53. minut - Ponovo je pucao Mihajlović, ovaj put sa više od 20 metara... Nije bilo daleko od gola.

50. minut - Šut je oprobao i Mihajlović... Partizan je u nastavku odlučniji rival.

49. minut - Bogosavac je ciljao levicom sa ivice kaznenog prostora, ali za malo pored gola.

47. minut - Everton je tukao kada se našao malo iskosa sa desne strane od gola Čuke, ali neprecizno.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

19:50 - Na kraju prvog poluvremena, kao i na početku meča, Grobari skandiraju: "Uprava napolje".

Kraj sadržajnog prvog poluvremena! Svega je bilo - dva gola, isto toliko isključenja, sumnjiva situacija u kaznenom prostoru Čukaričkog...

39. minut - DIREKTAN CRVENI KARTON! Snage su izjednačenje, isključen je i Nikola Janković zbog prekršaja nada Evertonom.

35. minut - Bojić nije mogao da nastavi meč posle starta Milenkovića, pa ga je zamenio Matić.

29. minut - DIREKTAN CRVENI KARTON! Mladi defanzivac Partizana isključen je zbog žestokog starta nad Bojićem.

26. minut - Mihajlović je sada uleteo u kazneni prostor sa desne strane i pucao, ali je Stevanović odbranio.

23. minut - Crno-beli su tražili penal zbog igranja rukom Đurića u svom kaznenom prostoru.

20. minut - GOOOLLL - 1:1 - VALERI BOŽINOV donosi izjednačenje Partizanu majstorijskim golom. Bugarin je zatim poleteo u zagrljaj treneru Tomiću. Božinovu je gol namestio zemljak Bandalovski. Bila je ovo prva šansa za crno-bele.

16. minut - VELIKA ŠANSA ZA ČUKARIČKI! Branislav Janković je izašao sam pred golmana Šaranova, koji je odbranio udarac i sprečio igrača Čuke da se drugi put upiše u strelce u roku od pet minuta.

14. minut - Čukarički je konkretniji i opasniji i zasluženo vodi.

11. minut - GOOOLLL - 0:1 - BRANISLAV JANKOVIĆ! Jovanović je izveo skraćeni korner sa leve strane, Đurić je sa "druge stative" glavom spustio loptu pred gol, odakle Jankoviću nije bilo teško da je smesti u mrežu.

8. minut - Ponovo "brđani" u opasnoj akciji. Saša Jovanović je imao otvoren šut iz dobre pozicije, ali nije dobro reagovao, pa je lopta otišla pored gola.

5. minut - Pretnja i na drugoj strani. Šut Mihajlovića i odbrana Stevanovića.

4. minut - Opasan naprad gostiju. Stojković je centrirao sa desnog krila, Pavlović se spremao da loptu ubaci u praznu mrežu, ali je Bandalovski intervenisao u poslednjem trenutku.

1. minut - Meč je počeo.

18:59 - Sa Juga se ori: "Hoćemo pobedu"... A onda i "Uprava napolje"...

18:58 - Glavni sudija je Nenad Đokić iz Užica.

18:56 - Na tribinama je oko 2.000 gledalaca.

18:53 - "Od poslednjeg susreta s Partizanom u usponu smo forme. Kako mi, tako i oni. Mislim da mi naročito igramo mnogo bolje, što uostalom pokazuju i rezultati. Imamo pet pobeda u nizu od te utakmice. Ne bih voleo da se ta serija prekine. Posle Partizana imamo meč protiv Zvezde, pa Vojvodine. Nema druge nego da budemo maksimalni, jer se bodovi u plej-ofu baš teško osvajaju", rekao je golman "brđana" Nemanja Stevanović.

18:50 - "Želimo da sve utakmice u plej-ofu iskoristimo za unapređivanje naše igre i fizičkog stanja za sve stvari koje nas čekaju do kraja sezone i finale kupa. Očekivanja su nam kao pred svaku utakmicu, pogotovo na našem stadionu: da odigramo dobro i da pobedimo. Čukarički je agresivniji nego što je bio u prošloj utakmici i imaju donekle izmenjen sastav. Očekujem motivisanog protivnika. Ovo je jako dobra prilika i za nas i za njih da se nadigravamo", rekao je trener Partizana Ivan Tomić, a ostale njegove izjave možete pročitati OVDE.

18:45 - Prethodnih dana domaću fudbalsku javnost uzburkala je namera Čukaričkog da kupi najboljeg igrača Partizana, Nemanju Mihajlovića."Čukarički je veliki evropski klub, koji vodi bogati vlasnik, a čitam i da finansijski najbolje stoje u Srbiji. Cena je 10 miliona evra i ako uplate njihov je. Mihajlović nije na prodaju u inostranstvo, osim u Čukarički za pomenuti iznos", rekao je sportski direktor crno-belih Ivica Iliev.Kompletnu izjavu Ilieva možete pročitati OVDE.Trener Čuke Milan Lešnjak izjavio je da ne vidi ništa spektakularno u tome što njegov klub želi da kupi igrača Partizana.

18:40 - Partizan je daleko uspešniji od Čukaričkog u međusobnim duelima. Na 32 susreta pobedio je 25 puta, uz pet remija i dva poraza. "Brđani" su u Humskoj pobedili samo jednom, u oktobru prošle godine, a uspeli su da izvuku i dva remija, pored 11 poraza.

18:35 - U oba ovosezonska meča Partizana i Čukaričkog radovali su se gosti. U Humskoj je bilo 0:1, uz dva promašena penala crno-belih, a na Banovom brdu je bilo 1:2 posle preokreta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track