(VIDEO) 5 GOLOVA, 2 CRVENA, 1 PENAL: Ludi derbi u Humskoj, veliki preokret Partizana protiv Napretka
Foto: Saša Pavlić

Od 0:2 do 3:2

(VIDEO) 5 GOLOVA, 2 CRVENA, 1 PENAL: Ludi derbi u Humskoj, veliki preokret Partizana protiv Napretka

Fudbal -

Fudbaleri Partizana pobedili su Napredak 3:2 (1:2) u premijernoj utakmici 17. kola Superlige Srbije.

1 / 5 Foto: Saša Pavlić

Derbi 17. kola u Humskoj doneo je "ludnicu".

Napredak je vodio 2:0, Partizan je pobedio 3:2. Sudija Nenad Đokić je pokazao dva crvena kartona, prvo Partizanovom Urošu Đurđeviću, a kasnije i Nikoli Lekoviću iz Napretka, i to pošto je dosudio penal za crno-bele.

Junak Partizana je bio dvostruki strelac Leonardo.

Crno-beli su ostali drugi na tabeli sa 38 bodova, tri manje od Crvene zvezde, a tri više od Vojvodine, ali sa mečom više. Napredak je i dalje četvrti sa 31.

Kruševljani su do 2:0 stigli golovima Marka Gobeljića u 20. minutu i Alekse Vuksanovića, posle velike greške Miletića i Balažica, u 42. U međuvremenu, u 37. minutu, Đokić je poslao Đurđevića u svlačionicu, dodelivši mu drugi žuti karton, jer je procenio da je simulirao penal.

Iako sa igračem manje, domaćin je uspeo da prepolovi zaostatak u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena. Leonardo je zatresao mrežu Napretka posle duplog pasa sa Sašom Ilićem. Isti igrač je izjednačio na 2:2 iz penala u 56. Đoković je pokazao na "belu tačku" posle pada Božinova u kaznenom prostoru.

Od tada je Partizan krenuo u snažne napade rešen da dođe do pobede. Propustio je nekoliko šansi pre nego što je u 84. minutu Alen Stevanović odapeo šut vredan trijumfa. Lopta je usput zakačila jednog igrača Napretka i prevarila golmana Petrovića.

Crno-beli su nastavili odličnu seriju, sada su "vezali" 11 prvenstvenih mečeva bez poraza, među kojima su zabeležili deset pobeda, dok je Napredak doživeo drugi uzastopni poraz (prošle nedelje od Zvezde) posle šest pobeda u nizu.

U sredu se igra 18. kolo Superlige, Partizan gostuje Vojvodini, a Napredak dočekuje Metalac.

TOK MEČA:

KRAJ - 3:2!

90+1. minut - Aplauzi za Leonarda! Brazilac je napustio teren, a ušao je Vlahović.

87. minut - Druga izmena u Partizanu. Defanzivac Ostojić zamenio je napadača Božinova.

84. minut - GOOOLLL - 3:2 - STEVANOVIĆ! Fudbaler Partizana je šutirao sa 18 metara, lopta je zakačila jednog igrača Napretka i prevarila golmana Petrovića.

81. minut - LEONARDO za malo pored gola! Izveo je Brazilac slobodan udarac, a od het-trika su ga delili centrimetri.

78. minut - ŠANSA za PARTIZAN! Božinov u padu sa sedam metara nije dobro zahvatio loptu.

75. minut - ŠANSA za PARTIZAN! Vulićević je centrirao, a Leonardo glavom poslao loptu za malo pred gola.

74. minut - Serija kartona je nastavljena - N'Diaje.

71. minut - Bakljada na Jugu

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

69. minut - Pokušaj Jevtovića iz slobodnjaka, Petrović je odbranio.

65. minut - Prve izmene u obe ekipe - Janković umesto Balažica kod Partizana, a Jovović umesto Šarca kod Napretka.

63. minut - ŠANSA za PARTIZAN! Balažic je šutirao glavom iz povoljne pozicije, ali je Petrović ukrotio loptu.

56. minut - GOOOLLL - 2:2 - LEONARDO iz PENALA!

54. minut - PENAL za PARTIZAN! CRVENI za LEKOVIĆA! Božinov je pao, a sudija Đokić pokazao na "belu tačku" i drugi žuti karton fudbaleru Napretka. Snage su sada izjednačene - 10 na 10.

49. minut - Požuteo je i Miletić.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA!

45+3. minut - ŠANSA za NAPREDAK! Šarac je "izlomio" Balažica i šutirao levom nogom, ali je Jevtović izblokirao udarac.

45+2. minut - GOOOLLL - 1:2 - LEONARDO! Posle duplog pasa sa Sašom Ilićem, Brazilac je postigao osmi gol u Superligi.

43. minut - ŠANSA za PARTIZAN! Leonardo je sjajno proigrao Božinova, koji je se našao sam pred golmanom Petrovićem, ali je šutirao pored gola. Pritom, mogao je da vrati loptu Leonardu...

42. minut - GOOOLLL - 0:2 - VUKANOVIĆ! Posle velikog nesporazuma Miletića i Balažica, Vukanović je uzeo loptu na 40-ak metara od gola, istrčao sam pred Kljajića i lako ga matirao.

37. minut - CRVENI KARTON za ĐURĐEVIĆA! Sudija Đokić je pokazao drugi žuti karton napadaču Partizana zbog simuliranja. Đurđević je pao u kaznenom prostoru gostiju posle duela sa N'Diajeom, a Đokić je procenio da je to simuliranje. Đurđević je prvi žuti karton dobio samo tri minuta ranije.

34. minut - Sve je žešće na terenu. Đokić je sada pokazao žuti karton i Đurđeviću, jer je video da je napadač Partizana u lice udario jednog igrača Napretka.

32. minut - I Markoski je "požuteo", jer je nepropisno zadržao Sašu Ilića.

29. minut - ŠANSA za PARTIZAN! Najveća šansa za crno-bele. Miletić je poslao oštar centaršut sa leve strane, lopta je prošla kroz "šumu" igrača u kaznenom prostoru i stigla do Božinova na "drugoj stativi". Bugarin je sa pet, šest metara šutirao, ali je pogodio samo prečku.

26. minut - Žuti karton za Leonarda zbog prigovora.

20. minut - GOOOLLL - 0:1 - GOBELJIĆ! Dugo se lopta vrtela po ivici Partizanovog šesneasterca, a onda je došla do Šarca, koji je odlično "izbacio" Gobeljića. Golman Kljajić mu je krenuo u noge, a fudbaler Napretka je reagovao kao vrsni napadač.

18. minut - Najveće uzbuđenje do sada. Leonardo je tukao snažno, ali je Petrović intervenisao i prosledio loptu u korner.

17. minut - Evo i prvog žutog kartona. Dobio ga je Leković zbog rvačkog zahvata.

15. minut - Fantastičan dugi pas Vulićevića, idealno je pronašao Đurđevića, koji međutim nije dobro primio loptu na grudi, pa je intervenisao golman Petrović. Da je napadač Partizana bolje amortizovao loptu, bila bi to stoprocentna šansa.

14. minut - Sudija Đokić u ovim momentima pušta grublju igru. Prvo nije sankcionisao lakat Balažica kojim je zaistavio Vukanovića, a onda ni na drugoj strani nije dosudio faul posle starta nad Đurđevićem.

6. minut - Leonardo je iz slobodnog udarca ciljao gol, ali je njegov udarac bio neprecizan.

5. minut - Prvi je zapretio Napredak. Šutirao je Vukanović, a golman Kljajić je uz dosta muke uspeo da zaustavi šut.

1. minut - Meč je počeo.

SASTAVI:

Trener Partizana Marko Nikolić nije mogao da računa na bolesnog Evertona, dok je Napredak kompletan.

PARTIZAN: Kljajić – Vulićević, Balažic, Milenković, Miletić – Leonardo Ilić, Jevtović, A. Stevanović, Đurđević, Božinov.

NAPREDAK: Petrović - Simonović, Miladinović, Šarac - N'Diaje, Šljivić, Urošević Leković - Markovski, Gobeljić - Vukanović.

Sudija: Nenad Đokić (Užice)

16:58 - Kapiteni - najstariji na terenu: Jovan Markoski i Saša Ilić

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

16:50 - Nikolić: Sve pohvale za Napredak"Napredak je ekipa koja zavređuje sve pohvale ove sezone. Predvođeni su vrlo iskusnim trenerom koji je definitivno ostvario svoj pečat načinom igre i selekcijom igrača. Igraju dopadljiv fudbal za oko koji u isto vreme daje rezultat. Četvrti su na tabeli, u samom vrhu, ekipa koja ima najmanje primljenih golova u ligi posle nas, što govori o disciplini u njihovoj igri, ali isto tako su dovoljno opasni da svakom protivniku naprave nekoliko šansi što smo mogli da se uverimo u njihovoj prethodnoj utakmici", ocenio je šef struke Partizana Marko Nikolić.

16:44 - Ivanović: Nećemo se branitiNapredak posle Zvezde ide na megdan Partizanu. Težak raspored..."Znali smo odavno kakav nam je raspored. Napravili smo dobru priču kao povratnici u Superligu, jer smo iskoristili prethodni period da steknemo veliku bodovnu zalihu. Sada želimo da podignemo nivo igre protiv evidentno jačih rivala. Nećemo se braniti protiv Partizana, koji je u najboljoj formi od svih ekipa", izjavio je trener Napretka Dragan Ivanović za TV Arenu sport.

16:30 - Partizanu ne prija NapredakNapredak je često znao da zagorča život Partizanu u poslednje vreme. Obe ekipe su zabeležile po dve pobede u prethodna četiri prvenstvena duela. Ove sezone su se već sastajali, a crno-beli su u Humskoj pobedili 3:1 u šesnaestini finala Kupa Srbije.Ukupno, Partizan je od 34 duela s Napretkom dobio 24, uz po pet remija i poraza.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track