(KURIR TV) ĐURĐEVIĆ REŠIO DERBI U 33. SEKUNDI: Partizan pobedio Vojvodinu pred 15.000 Grobara
Foto: Partizan.rs

Crno-beli 29 mečeva bez poraza, nastavili borbu za titulu

(KURIR TV) ĐURĐEVIĆ REŠIO DERBI U 33. SEKUNDI: Partizan pobedio Vojvodinu pred 15.000 Grobara

Fudbal -

Fudbaleri Partizana savladali su Vojvodinu 1:0 (1:0) u Beogradu u derbiju 2. kola plej-ofa Superlige golom Uroša Đurđevića u prvom minutu!

Prvi napad Partizan na utakmici bio je i odlučujući. Leonardo je proigrao Đurđevića, koji je zatresao mrežu posle samo 33 sekunde, i rešio pobednika!

Đurđeviću je to bio 19. gol u Superligi ove sezone, koliko je dao i Leonardo. Partizanov tandem je na vrhu liste strelaca.

Crno-beli su se ovom pobedom osamili na vrhu tabele sa 43 boda, tri više od Crvene zvezde, koja igra sa Napretkom u Kruševcu.

Na tribinama stadiona u Humskoj okupilo se oko 15.000 gledalaca, koliko odavno nije bilo na Partizanovoj utakmici. "Grobari" su osetili da je trenutak da pomognu izabranicima Marka Nikolića u borbi za titulu.Crno-beli su, uz energiju s tribina, uspeli ne samo da ostanu neporaženi i u 29. uzastopnom meču, već i da zabeleže trijumf zlata vredan u nastavku borbe za titulu.

Crno-beli su i posle gola nastavili da diktiraju tempo, a Vojvodina je tek posle 11 minuta uspela da izadje sa svoje polovine i zapreti. Pokušao je Aleksandar Paločević, ali je slabo šutirao sa dvadesetak metara.

Izabranici trenera Marka Nikolića su do kraja poluvremena bili opasniji i mogli su da postignu još koji gol, ali pokušaji Đurđevića, Leonarda i Jankovića nisu bili dovoljno precizni.

Imala je i Vojvodina, koja se sredinom prvog poluvremena oslobodila pritiska, dobre prilike preko Bogdana Planića i Filipa Malbašića.

U drugom poluvremenu se rasplamsala borba, bilo je mnogo duela, faulova, prilika, ali ne i golova.

Sudija Milorad Mažić je na kratko prekinuo meč sredinom drugog poluvremena zbog uvredljivog skandiranja navijača Partizana na račun gostiju iz Novog Sada.

Partizan i Vojvodina u sredu ponovo igraju između sebe, ovog puta u polufinalu Kupa Srbije u Novom Sadu. U narednom kolu Super lige Srbije crno-beli dočekuju Napredak, a Vojvodina gostuje Zvezdi.

TOK MEČA:

KRAJ - 1:0!

90+1. minut - Poslednja izmena kod domaćina: Đilas umesto Đurđevića.

84. minut - Vojvodina napada već duže vreme, ali bez konkretnog učinka u završnici.

80. minut - Poslednji adut Buača - Đorđević je zamenio Trujića.

72. minut - Meč je nastavljen.

70. minut - Mažić je prekinuo meč zbog uvredljive pesme s južne tribine!

70. minut - Evo i druge izmene kod Partizana, Saša Ilić umesto Tavambe.

65. minut - Jovančić menja Melega, druga izmena kod Voše.

60. minut - Milenković je uposlio Leonarda, koji je izgubio duel sa gostujućim defanzivcem.

57. minut - Đuričković menja Jankovića, to je prva izmena kod domaćina.

54. minut - Prva izmena kod gostiju - izašao je Knežević, a ušao Zličić.

49. minut - ŠANSA ZA VOJVODINU! Trujić je primio dubinsku loptu, našao se sam pred Kljajićem, ali je golman Partizana izašao kao pobednik iz tog duela. Bivši igrač Partizana, a sada Vojvodine, žalio se da je bio povučen.

48. minut - Žuti karton za Jankovića.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme. Promena u sastavima nije bilo.

Navijači Partizana vređali igrači Vojvodine!

KRAJ PRVOG POLUVREMENA - 1:0!

Grobari su sjajno raspoloženi...

Foto: FK Partizan/Viber
Foto: FK Partizan/Viber

Foto: FK Partizan/Viber
Foto: FK Partizan/Viber

45. minut - VARNICE NA TERENU! Vulićević je faulirao Trujića posle čega je nastala gužva. Mažić je to brzo smirio.

43. minut - ŠANSA za PARTIZAN! Tavamba se izborio za loptu i poslao je pred gol, gde su se spetljali Đurđević i Radin.

36. minut - ŠANSA za VOJVODINU! Antić je centrirao, Malbašić se bacio i glavom poslao loptu pored gola.

17. minut - Snažno je Kosović šutirao sa 18 metara, ali je Rockov odbranio.

16. minut - ŠANSA za VOJVODINU! Posle kornera sa desne strane, Planić je sa "druge stative" udarcem glavom pokušao da pogodi gol, ali je pogodio spoljnji deo stative.

14. minut - ŠANSA za PARTIZAN! Leonardo je proigrao Tavambu, on je glavom nastavio akciju do Đurđevića, koji je bio u povoljnoj poziciji, ali nije dobro zahvatio loptu.

7. minut - Žuti karton za Puškarića zbog prekršaja nad Đurđevićem.

5. minut - Na tribinama je sada 15-ak hiljada gledalaca. Podsetimo, ulaz je besplatan.

Foto: partizan.rs
Foto: partizan.rs

Foto: partizan.rs
Foto: partizan.rs

1. minut - GOOOLLL - 1:0 - ĐURĐEVIĆ! Partizan je poveo posle 33 sekunde! Leonardo je proigrao Đurđevića, koji je zatresao mrežu.

Grobari grme!Everton ne igra zbog kartona, a do lože, odakle će gledati meč, "putovao" je pet minuta, jer su mnogi navijači želeli autogram...Novi ljubimac "grobara" je Tavamba, kome su skandirali kada je izlazio s terena po završetku zagrevanja.

SASTAVI:

Trener Partizana Marko Nikolić ne računa na suspendovane Evertona i Jevtovića, dok je Miletić povređen. Umesto njih igraju Munir, Radin i Kosović.

PARTIZAN: Kljajić, Vulićević, Ostojić, Milenković, Munir, Radin, Kosović, Janković, Leonardo, Đurđević, Tavamba.

VOJVODINA: Rockov, Meleg, Puškarić, Paločević, Lakićević, Planić, Antić, Malbašić, Vukasović, Knežević, Trujić.

Utakmicu sudi Milorad Mažić.

16:55 - Partizan i Vojvodina će se sledeće nedelje ponovo sastati, u Novom Sadu, u prvom meču polufinala Kupa.

16:53 - GROBARI VREĐALI MAŽIĆA!

16:52 - Oko 10.000 gledalaca na tribinamaGrobari su se odazvali pozivu Marka Nikolića da se okupe u velikom broju. Na tribinama je oko 10.000 gledalaca. Među njima je i nekoliko desetina pristalica Vojvodine.

Foto: Kurir sport/Konstantin Radulović
Foto: Kurir sport/Konstantin Radulović

16:38 - Košarkaši navijaju za fudbalereKapiten Novica Veličković predvodi košarkaše Partizana koji su došli u Humsku da navijaju za crno-bele fudbalere.

Foto: Kurir sport/Konstantin Radulović
Foto: Kurir sport/Konstantin Radulović

16:33 - Nikolić: Nema izgovora za publiku"Nema izgovora za publiku. Igrači su ti koji potpuno drugačije doživljavaju ambijent kada se igra pred hiljadu ili 10-15 hiljada gledalaca. Njima je potreban energetski impuls sa tribina kako bi nastavili seriju od 28 utakmica bez poraza", rekao je, između ostalog, trener Partizana Marko Nikolić, a kompletnu najavu današnje utakmice možete pročitati OVDE.

16:29 - Gaćinović: Probaćemo da napadnemo Partizan"Respektujemo Partizan, ostvario je impozantan niz od 28 utakmica bez poraza, Marko Nikolić radi izvanredan posao, a imaju i izvanredan napad, kadar i za mnogo jače lige. Sa Đurđevićem, Leonardom i Jankovićem imaju moć i kreativnost, a sa Tavambom i visinu. Ne volim da širim lažni optimizam i priče bez pokrića, ali imamo znanja, želje i kvaliteta da ne igramo dekadentan fudbal. Probaćemo da napadnemo Partizan", rekao je pomoćni trener Vojvodine Vladimir Gaćinović.

16:21 - Partizan u strašnoj seriji, "lale" prekinule crni nizPartizan je u seriji od 28 mečeva bez poraza. U prošlom kolu je pobedio Crvenu zvezdu i osokoljen dočekuje Vojvodinu. "Lale" su minule nedelje u Novom Sadu savladale Napredak 2:1 i prekinule niz od četiri meča bez pobede.

16:13 - Voša ostala bez treneraVojvodina je pred meč sa Partizanom ostala bez trenera. Aleksandar Veselinović podneo je ostavku posle samo četiri utakmice. Ekipu će danas u Humskoj voditi dosadašnji pomoćnik Vladimir Buač.

16:07 - Crno-belima "ne leži" Vojvodina ove sezonePartizan je daleko uspešniji od Vojvodine u međusobnim duelima. Na 150 mečeva zabeležio je 79 pobeda, uz 34 remija i 37 poraza. U Humskoj je ta statistika još bolja za crno-bele: 45 pobeda, 12 remija, 16 poraza. Međutim, ove sezone Partizan nijednom u dva pokušaja nije savladao "lale". U Beogradu je bilo 1:3, a u Novom Sadu 0:0.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track