(KURIR TV) 22.000 NAVIJAČA U HUMSKOJ Partizan pobedio Vojvodinu i zakazao večiti derbi u finalu Kupa
Foto: Partizan.rs

Đurđević presudio Lalama

(KURIR TV) 22.000 NAVIJAČA U HUMSKOJ Partizan pobedio Vojvodinu i zakazao večiti derbi u finalu Kupa

Fudbal -

Fudbaleri Partizana plasirali su se u finale Kupa Srbije, jer su u revanšu polufinala u Humskoj pobedili Vojvodinu 1:0 (1:0).

Prvi meč, igran u Novom Sadu, završen je bez golova, pa je gol Uroša Đurđevića u 44. minutu današnjeg revanša bio dovoljan braniocu trofeja da se ponovo nađe u finalu.

Finale Kupa Srbije igraće se 27. maja na stadionu "Karađorđe" u Novom Sadu, a za trofej će se boriti Partizan i Crvena zvezda, koja je u polufinalu eliminisala Čukarički.Fudbalski praznik u Humskoj! Tako se može okarakterisati današnji meč Partizana i Vojvodine, odigran pred 22.000 gledalaca!Partizan je bio bolji rival i zasluženo je prošao dalje. Stvorio je dosta prilika i realizovao jednu, a pritom gostima nije dozvolio nijednom da ozbiljno zaprete golmanu Nemanji Stevanoviću. Crno-beli su, iako lišeni pomoći brazilskog tandema Everton - Leonardo (zbog povrede i kartona), sve vreme kontrolisali događaje na terenu, ali se nisu zaletali. Prvu priliku, i to idealnu, imao je Marko Janković sredinom prvog poluvremena, ali je sa sedam, osam metara, iako usamljen, poslao loptu pored gola.Trenutak odluke zbio se u 44. minutu kada je Đurđević majstorski reagovao i poslao loptu u mrežu.

Čim su se akteri vratili na teren posle odmora, crno-beli su jurnuli da daju drugi gol. Međutim, Đurđević, Nemanja Mihajlović dva puta i Leandre Tavamba nisu uspeli da dupliraju prednost Partizana. Zato je završnica meča bila neizvesna, jer je gostima jedan gol bio dovoljan za plasman u finale (uz uslov da ne prime nijedan), ali bez odsutnih Aleksandra Paločevića i Nikole Trujića nisu uspeli da stvore ni šansu za 90 minuta.Partizan i Crvena zvezda sastaće se četvrti put ove sezone, a prvi put u finalu Kupa otkako se Srbija osamostalila, odnosno prvi put od 2001. godine kada je Saša Ilić golom na "Marakani" doneo trofej crno-belima.

Foto: partizan.rs
Foto: partizan.rs

TOK MEČA:

KRAJ - 1:0!

89. minut - Ostojić je izblokirao jedan šut i sa bolnom grimasom na licu ostao da leži.

87. minut - Ovacije za Sašu Ilića koji menja Jankovića.

85. minut - Đuričković umesto Mihajlovića.

83. minut - Poslednja izmena u Vojvodini: Đorđević umesto Vukasovića.

76. minut - Prva izmena kod domaćina - Jevtović umesto Tavambe.

75. minut - U Vojvodini umesto Kneževića igra Stamenić.

72. minut - STRAŠAN ŠUT VUKASOVIĆA! Golman Stevanović je "žabicu" uspeo da izbaci u korner.

72. minut - ŠANSA za PARTIZAN! Posle kornera sa leve strane golman Rockov je zaplivao, a Tavamba glavom poslao loptu preko gola.

69. minut - ŠANSA za PARTIZAN! Rockov je izleteo, gol Vojvodine bio je prazan, ali je Mihajlović loše šutirao sa roglja šesnaesterca.

65. minut - Treći fudbaler Partizana koji je dobio žuti karton je Radin. Pao je i, očekujući da dobije faul, uhvatio je loptu rukama, ali umesto prekršaja dobio je karton.

57. minut - I Kosović se našao u Mažićevoj beležnici.

57. minut - Prva izmena na meču. Batak je izveo Babića, a uveo Sprema.

53. minut - Prodor Đurđevića, prošao je "kroz" dvojicu igrača Vojvodine, ali onda je izgubio ravnotežu i loše šutirao.

51. minut - Šut Jankovića sa ivice šesnaesterca, lopta je prohujala pored desne stative gola Vojvodine.

50. minut - ŠANSA za PARTIZAN! Đurđević je proigrao Mihajlovića, koji je šutirao iskosa sa leve strane u suprotni ugao, ali je Rockov odlično intervenisao.

48. minut - Prvi žuti karton na utakmici. Mažić ga je pokazao Miletiću zbog grubog prekršaja.

46. minut - ŠANSA za PARTIZAN! Tek što je počelo drugo poluvreme Đurđević se našao "oči u oči" sa Rockovim, ali je šutirao pravo u golmana Vojvodine.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA - 1:0!

44. minut - GOOOLLL - 1:0 - ĐURĐEVIĆ! Prijem, okret i šut desnom spoljnjom! Majstorija Đurđevića!

36. minut - Prvi put je morao da interveniše Partizanov golman Stevanović. Meleg je zalomio crno-belog defanzivca i šutirao, ali Stevanović nije imao problema da ukroti loptu.

33. minut - S obzirom na to da je danas radni dan, tribine se pune i posle početka meča, pa je sada u Humskoj skoro 20.000 navijača!

30. minut - Gužva na terenu, ali se brzo raščistila. Do čarki je došlo jer crno-beli nisu prekinuli igru iako je Planić ostao da leži.

28. minut - ŠANSA za PARTIZAN! Tavamba je centrirao sa leve strane, Janković je ostao sam na sedam, osam metara od gola, ali je promašio taj zicer. Poslao je loptu pored gola.

27. minut - Evo i prvog udarca gostiju. Babić se "pojavio" na krilnoj poziciji i šutirao, ali pored gola.

25. minut - Partizan ima apsolutnu kontrolu nad događajima na terenu, ali ne uspeva da stvori šansu. Gosti još nisu imali ni šut ni korner...

23. minut - Janković je imao otvoren šut sa 18 metara, ali je promašio loptu.

13. minut - Prva opasnost po gol Vojvodine. Dugo je trajao pritisak crno-belih, a onda je Tavamba ostavio loptu za Kosovića, koji je šutirao, ali je Planić zaustavio taj udarac. Domaći igrači su smatrali da je Planića lopta pogodila u ruku, a Mažić je pokazao da se igra nastavi. Na kraju akcije Miletić je pucao sa distance, a Rockov je odbranio.

11. minut - Igra se otvoreno na obe strane, ali za sada bez šansi.

10. minut - Na tribinama je sada više od 15.000 gledalaca.

8. minut - Za sada su glavni akteri meča - navijači. Nadglasavaju se pesmama.

4. minut - Gostujući navijači su spremili koreografiju.

Foto: Kurir sport/Konstantin Radulović
Foto: Kurir sport/Konstantin Radulović

Foto: printscreen
Foto: printscreen

1. minut - Utakmica je počela.

SASTAVI:

Trener crno-belih Marko Nikolić nije mogao da računa na Brazilce Evertona i Leonarda, zbog povrede i kartona, kao ni na od ranije odsutne Filipa Kljajića i Alena Stevanovića. Šef struke Voše Radoslav Batak pravio je tim bez Aleksandra Paločevića (povreda) i Nikole Trujića (suspenzija).

PARTIZAN: Stevanović, Vulićević, Ostojić, Milenković, Miletić, Radin, Kosović, Mihajlović, Janković, Đurđević, Tavamba.

VOJVODINA: Rockov - Lakićević, Planić, Puškarić, Antić - Jovančić, Vukasović - Babić, Knežević, Meleg - Malbašić.

17:59 - Na tribinama je oko 12.000 gledalaca.

17:56 - KOŠARKAŠI PARTIZANA BODRE FUDBALERE! Veličković i društvo su pozdravili navijače na Jugu pre nego što su se smestili na tribinu.

Foto: partizan.rs
Foto: partizan.rs

Foto: partizan.rs
Foto: partizan.rs

17:54 - Na stadion stižu i navijači Vojvodine.

17:52 - Ulaz na tribine je besplatan.

Foto: Kurir sport/Konstantin Radulović
Foto: Kurir sport/Konstantin Radulović

17:50 - Partizan brani pehar u Kupu osvojen prošle godine kada je u finalu u Gornjem Milanovcu savladao Javor 2:0.

17:38 - Prethodni dueli Partizana i Vojvodine bili su nabijeni tenzijom. Tako je posle nedavnog prvenstvenog meča u Beogradu (1:0) čelnik novosadskog kluba rekao da će "pustiti Zvezdu", a sve zbog pogrdnog skandiranja "grobara". Više o tome saznajte OVDE.

17:31 - Današnju utakmicu sudi najbolji srpski sudija Milorad Mažić.

17:26 - Partizanu i Vojvodini je ovo peti susret ove sezone. U prvenstvu su odmerili snage tri puta i imaju polovičan učinak. Prvo je Voša trijumfovala u Beogradu 3:1, zatim je u Novom Sadu bilo 0:0, a onda su se ponovo sreli u Humskoj i crno-beli su slavili minimalnu pobedu. Pre nedelju dana odigrali su i prvi meč polufinala Kupa - 0:0.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track