(VIDEO) SILNA SRBIJA: Mitrović i Tadić pocepali mrežu Austrije za prvo mesto u grupi
Foto: Dado Đilas

Aufiderzen

(VIDEO) SILNA SRBIJA: Mitrović i Tadić pocepali mrežu Austrije za prvo mesto u grupi

Fudbal -

Fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je Austriju 3:2 (2:1) na stadionu "Rajko Mitić" u Beogradu u utakmici Grupe D kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018.

1 / 5 Foto: Dado Đilas

"Orlovi" lete ka Rusiji! Lete na krilima Dušana Tadića i Aleksandra Mitrovića!

Istina, ne sme se govoriti o plasmanu na Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. posle samo tri meča kvalifikacija, ali Srbija je savladala glavnog favorita za prvo mesto i to igrom kakvu nije imala godinama...

Izabranici selektora Slavoljuba Muslina sada na vrhu tabele Grupe D imaju sedam bodova, koliko i Republika Irska, ali "orlovi" imaju bolju gol-razliku. Vels, posle današnjeg kiksa sa Gruzijom (1:1) ima pet bodova, Austrija je ostala na četiri...

"Orlovi" su protiv Austrije u fazi napada igrali sjajno! Demonstrirali su maštovit, jednostavan i efikasan fudbal.

Dušan Tadić je zabeležio dve asistencije i gol, a Aleksandar Mitrović dva pogotka. Ipak, treba reći da su imali odličnu podršku od Filipa Kostića, Luke Milivojevića...

Međutim, odbrana je veliki problem. Mreža Vladimira Stojkovića tresla se posle grešaka naše zadnje linije, koja je više puta omogućila Austrijancima da uđu u šanse.

Ipak, na kraju, kad se podvuče crta - 3:2!

Srbija je tri puta vodila, Austrijanci su dva puta uspevali da izjednače, ali ne i treći put.

Mitrović je u 6. minutu prvi prvi put doneo eksploziju oduševljenja na tribinama stadiona "Rajko Mitić", koje je samo devet minuta kasnije utišao Sabicer. Mitrović je već u 23. minutu ponovo doveo "orlove" u vođstvo i rezultatom 2:1 se otišlo na poluvreme.

Austrija je na 2:2 izjednačila u 62. minutu preko Janka, iz najblaže rečeno sumnjive situacije.

Tačka na meč stavljena je u 74. minutu majstorijom Dušana Tadića!

U isto vreme u meču Grupe D Republika Irska je u Moldaviji pobedila 3:1, dok su ranije u nedelju Vels i Gruzija igrali 1:1

Tabela: Srbija 7, Republika Irska 7, Vels 5, Austrija 4, Gruzija 1, Moldavija 0

U poslednjim ovogodišnjim mečevima u Grupi D sastaju se Austrija - Republika Irska, Gruzija - Moldavija i Vels - Srbija (12. novembar).

TOK MEČA:

KRAJ - 3:2!

89. minut - Maksimović je zamenio Rukavinu!

88. minut - ŠANSA za SRBIJU! Kakva akcija! Tadić - Rukavina - Gudelj, koji je šutirao preko gola.

80. minut - Kolarov dobija žuti karton i neće imati pravo da igra u Velsu.

77. minut - Mitrović izlazi, dobija aplauze, a ulazi Gudelj.

74. minut - GOOOLLL - 3:2! TADIĆ! Majstorija srpske "desetke"! Reči su suvišne!

71. minut - Predl umesto Dragovića, poslednja izmena kod Austrije.

66. minut - Prva izmena kod Srbije, Katai menja Kostića.

64. minut - Šut Mitrovića, brani Ozkan.

63. minut - Druga izmena kod gostiju: Šof umesto Junuzovića.

62. minut - GOOOLLL - 2:2! JANKO! Junuzović je gurnuo loptu kroz odbranu "orlova", a čak trojica Austrijanaca ostala su sama pred Stojkovićem! Srpski golman je zaustavio pokušaj Arnautovića, ali nije mogao da spreči i Janka da mu zatrese mrežu.

Ostalo je nejasno da li je bio ofsajd.

58. minut - Prva izmena na meču, izvršili su je gosti. Ilsanker je ušao umesto povređenog Baumgartlingera.

56. minut - GUŽVA NA TERENU! Baumgartlinger je ostao da leži, Alaba je uprkos tome krenuo u napad, ali je izgubio loptu, pa su "orlovi" organizovali akciju. To je izazvalo gnev gostiju, jer srpski fudbaleri nisu stali?!

55. minut - STATIVA! Alaba je poslao loptu pred gol Stojkovića, Arnautović je ostao sam kao duh, ali je glavom šutirao u stativu.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme, izmena nije bilo.

KRAJ prvog poluvremena - 2:1!

45. minut - ŠANSA za SRBIJU! Kostić je imao otvoreni šut, ali je pucao u golmana Ozkana.

41. minut - ŠANSA za AUSTRIJU! Drugi put na meču Arnautović prolazi kroz trojicu srpskih igrača, ali i ovak put šutirao je pored gola.

41. minut - Šut Kostića iz daljine. Brani Ozkan.

39. minut - Žuti karton za Baumgartlingera.

37. minut - Žuti karton za Milivojevića.

35. minut - Žuti karton za Milivojevića.

28. minut - ŠANSA za SRBIJU! Ponovo je Tadić napravio šansu Mitroviću, kome je golman Ozkan "skratio ugao" i iz situacije "jedan na jedan" izašao kao pobednik.

25. minut - ŠANSA za AUSTRIJU! Sabicer je ponovo ostao sam pred Stojkovićem, ali mu je srpski golman "skinuo" zicer.

23. minut - 2:1 - GOOOLLL! MITROVIĆ! Dve asistencije Tadića, dva gola Mitrovića! Još jedna akcija "orlova". Milivojević je "ukrao" loptu Austrijancima i povukao kontru, zatim odlično proigrao na desnom krilu Tadića, koji je idealno centrirao, a Mitrović sa sedam metara glavom naciljao gol.

21. minut - ŠANSA za AUSTRIJU! Klajn je centrirao sa desnog bola, Janko je usamljen skočio, ali glavom poslao loptu pored gola.

20. minut - Austrijanci kontrolišu igru od trenutka kada su primili gol.

15. minut - 1:1 - GOOOLLL! SABICER! Klajn je poslao loptu u srpski šesnaesterac, Stefan Mitrović je nespretno intervenisao i poslao je na nogu Sabiceru, koji je tukao snažno i precizno.

9. minut - ŠANSA za AUSTRIJU! Arnautović je prošao trojicu srpskih igrača i šutirao, ali neprecizno.

6. minut - 0:1 - GOOOLLL! ALEKSANDAR MITROVIĆ! Fantastična akcija! Kostić je sjajno petom proigrao Tadića, koji je kao na tacni poslužio Mitrovića. Najisturenijem srpskom igraču nije bilo teško da matira golmana Austrije.

4. minut - PRVA PRETNJA ORLOVA! Rukavina je centrirao sa desnog krila, Aleksandar Mitrović se bacio i šutirao glavom, ali pored gola.

1. minut - Meč je počeo!

SASTAVI:

Selektor Srbije Slavoljub Muslin napravio je nekoliko promena, može se reći i iznenađenja, u odnosu na meč sa Moldavijom, pa je među startere uvrstio štopera Stefana Mitrovića (umesto Jagoša Vukovića), vezistu Ljubomira Fejsu (umesto Nemanje Gudelja) i napadača Aleksandra Mitrovića (umesto Andrije Pavlovića).

SRBIJA: Stojković - Ivanović, S. Mitrović, Nastasić - Rukavina, Fejsa, Milivojević, Kolarov - Kostić, Tadić - A. Mitrović

AUSTRIJA: Ozkan - Klajn, Dragović, Hintereger, Vimer - Zabicer, Baumgartlinger, Alaba, Arnautović - Junuzović - Janko

Sudija: Jonas Erikson (Švedska)

20:42 - Intoniranje himni

Foto: Kurir sport/Miloš Bjelinić
Foto: Kurir sport/Miloš Bjelinić

20:40 - Podrška "orlovima"

20:35 - Na tribinama više od 20.000 gledalaca

20:31 - Zagrevanje je završeno

20:27 - Austriju bodri oko 100 navijačaNa tribinama stadiona "Rajko Mitić" nalazi se oko 100 navijača Austrije.

20:24 - "Orlovi" na zagrevanju

20:22 - Baumgartlinger: Lakše je kod kućeKapiten Austrije Julian Baumgartlinger rekao je da je prednost Srbije to što će igrati pred svojim navijačima."Srbija će imati veliku prednost jer će igrati kod kuće, pred svojim navijačima. Lakše je pobediti kada igrate pred 40-50 hiljada svojih navijača", rekao je Baumgartlinger.

20:15 - Muslin: Rekao sam igračima da ne misle na rezultatPola sata pred početak meča Muslin je u kameru RTS-a rekao:"Austrijanci su favoriti u grupi, ali pokušaćemo da to ne respektujemo i da igramo naš fudbal".Upitan šta je rekao igračima, selektor je odgovorio:"Da ne misle na rezultat, da daju sve od sebe i igraju kao do sada, a rezultat će doći".

20:12 - Selektor Austrije: Srbija ima dobar timSelektor Austrije Marsel Koler rekao je:"Srbija ima veoma dobar tim, a naročito dobre inidivdualce koji pružaju dobre partije širom Evrope. Dobri su tehničari, daju golove i veoma se radujem predstojećoj utakmici. Nadam se pobedi".

20:01 - Austrijski Srbi neće slaviti gol...Dve glavne uzdanice austrijske reprezentacije Marko Arnautović i Aleksandar Dragović sa posebnim emocijama dočekuju sutrašnji meč protiv Srbije i najavljuju da neće slaviti gol, ako ga postignu, protiv selekcije zemlje svojih predaka.

Ceo tekst o Arnautoviću i Dragoviću pročitajte OVDE.

Foto: Saša Pavlić
Foto: Saša Pavlić

19:49 - Ivanović: Presudan momenatKapiten Branislav Ivanović složio se s ocenom selektora Muslina da je Srbija autsajder."Ova ekipa u svaku utakmicu mora da ulazi kao autsajder. Austrija je ekipa koja igra na visokom nivou, sa mnogo trčanja. Moraćemo da uradimo mnogo stvari kako bismo mogli bilo čemu da se nadamo. Pobeda bi bila veliki korak. Ovo može da bude presudan momenat za obe ekipe. Treba biti oprezan, ne treba srljati", rekao je Ivanović.

19:34 - Crna serija na Zvezdinom stadionuNaša reprezentacija ne zna za pobedu na stadionu Crvene zvezde još od 25. marta 2011, kada je savladala Severnu Irsku.

19:30 - Muslin: Mi smo autsajderiSelektor Srbije Slavoljub Muslin o Austrijancima je rekao:"Fudbalski su jaki, sa nekoliko individualaca koji mogu da naprave razliku. Ali, imam poverenja u svoje momke, igraju sve bolje i siguran sam da će sada biti još bolje".On je istakao da je Austrija favorit, s obzirom na rang listu FIFA i UEFA, ali i rezultatima u poslednje vreme."Neka uzmu ulogu favorita. Nama je dovoljno da budemo autsajderi, važno mi je samo šta će se desiti na terenu", rekao je Muslin, čiju kompletnu najavu meča možete pročitati OVDE.

19:20 - "Orlovi" zovu navijačeSvi iz tabora reprezentacije Srbije pozvali su navijače da u što većem broju dođu na stadion "Rajko Mitić".

19:15 - Sedam uzastopnih pobeda naše reprezentacije nad Austrijom!Reprezentacije samostalne Srbije i Austrije bile su u istoj grupi u kvalifikacijama za Mundijal 2010. "Orlovi" su tada dobili oba meča. U oktobru 2008. u Beču bilo je 1:3, a u junu 2009. u Beogradu 1:0. Od sadašnjih članova te dve reprezentacije u tim mečevima igrali su: Vladimir Stojković, Branislav Ivanović, Zoran Tošić i Antonio Rukavina za Srbiju, a za Austriju: Sebastijan Predl, Marko Janko, Aleksandar Dragović i Marko Arnautović.Naša reprezentacija, u vreme SFR Jugoslavije, sastajala se sa Austrijom 18 puta. "Plavi" su bili uspešniji, ostvarili su osam pobeda, uz šest pobeda i četiri remija. Prvih 16 duela imalo je prijateljski karakter, a samo poslednja dva su bila takmičarska i odigrana su u sklopu kvalifikacija za EURO 1992. Jugoslavija je tada pobedila i kao domaćin - 4:1 (strelci Darko Pančev tri i Srećko Katanec) i kao gost - 2:0 (Vladan Lukić i Dejan Savićević). Kada se "saberu" dueli Srbije i Jugoslavije sa Austrijom, naša reprezentacija ima sedam uzastopnih pobeda!

19:08 - Austrija je posle trijumfa u Gruziji od 2:1, kod kuće remizirala sa Velsom 2:2.

19:05 - Srbija je na startu kvalifikacija remizirala sa Republikom Irskom 2:2, a onda je pobedila u Moldaviji 3:0.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track