(VIDEO) CRNO-BELI SE ISPROMAŠIVALI: Vojvodina i Partizan odigrali derbi bez golova po meri Zvezde
Foto: Partizan.rs

Ostali na deobi drugog mesta

(VIDEO) CRNO-BELI SE ISPROMAŠIVALI: Vojvodina i Partizan odigrali derbi bez golova po meri Zvezde

Fudbal -

Fudbaleri Vojvodine i Partizana odigrali su bez golova derbi meč 18. kola Superlige Srbije na stadionu "Karadorđe" u Novom Sadu.

1 / 2 Foto: Partizan.rs

Novosadski crveno-beli i beogradski crno-beli i dalje dele drugo mesto na tabeli, sada sa po 39 bodova, što je pet manje od lidera Crvene zvezde, koja će sutra imati priliku da im pobegne na "plus osam" ako savlada lučansku Mladost.

Partizan je stvorio pet šansi, pritom su njegovi igrači po jednom pogodili stativu i prečku, a Vojvodina jednu, u 93. minutu kada je šut Malbašića odbranio Kljajić.

Božinov i Leonardo su propustili po dve prilike, a upravo su njih dvojica pogađala okvir gola domaćina, dok je Stevanović loše reagovao kada je imao otvoren šut sa desetak metara.

U prvom poluvremenu vodila se žestoka borba, ali nije bilo kvalitetnog fudbala. U tom periodu Vojvodina je imala veći posed lopte, ali to ni na koji način nije materijalizovala. U nastavku je bilo mnogo lepše i dinamičnije igre, iz koje su se izrodile brojne šanse.

Na kraju, ovim remijem najzadovoljniji su u Crvenoj zvezdi.

"Prava derbi utakmica, tvrda, borbena, ali ne mogu da se otmem utisku da smo po prilikama bili bliži pobedi. Previše promašaja i kadrovskih problema, zbog čega nismo imali dovoljnu rotaciju naročito u napadu, a da jesmo, verovatno bismo pobedili", izjavio je trener Partizana Marko Nikolić za TV Arenu sport i zaključio:

"Nisam nezadovoljan, ali ne mogu da budem ni zadovoljan".

Treba dodati da Nikolić na klupi nije imao mladog napadača Dušana Vlahovića, koga je planirao za rezervu, jer nije imao ispravnu registraciju greškom klupske administracije.

Šef struke Vojvodine je neposredno po završetku meča rekao:

"Bila je lepa prvenstvena utakmica, šansi na obe strane, lep ambijent... Da budem realan, ovo je realan rezultat. I Partizan i mi smo imali po dve stoprocentne šanse. Čestitam mojim igračima, okrećemo se sledećoj utakmici".

U 19. kolu u subotu Vojvodina dočekuje Napredak, a dan kasnije Partizan će ugostiti Javor.

TOK MEČA:

KRAJ 0:0!

90+3. minut - ŠANSA za VOJVODINU! Malbašić je pucao u poslednjim trenucima meča, a Kljajić je odbranio.

90+1. minut - PREČKA! Pogodio ju je Leonardo udarcem glavom!

84. minut - Maksimović je tukao iz daljine, šut je bio nezgodan, ali je Kljajić uspeo da ukroti loptu.

82. minut - Ponovo Babić. Loše je zahvatio loptu, ali je ona se otkotrljala malo pored stative.

77. minut - ŠANSA za VOJVODINU! Babić, tek što je ušao, opalio je na prvu sa 15-ak metara posle "povratne" sa desnog krila, ali je njegov šut bio neprecizan.

76. minut - Izmene u obe ekipe: Babić je zamenio Trujića kod Vojvodine, a Saša Ilića Božinova u Partizanu.

72. minut - Žuti karton i za Maksimovića.

66. minut - Bivši igrač Partizana, a sada Vojvodine, Malbašić izmamio je uzdahe navijača svog kluba. Šutirao je sa distance, a lopta je otišla za malo pored gola.

61. minut - Prva izmena i kod Vojvodine - Ašćerić umesto Jovančića.

59. minut - STATIVA + ŠANSA za PARTIZAN! Jevtović je odlično proigrao Božinova, koji se našao iskosa sa leve strane, gađao je suprotni ugao Kordićevog gola, ali je pogodio stativu. Lopta se odbila do Stevanovića, koji je iako sam kao duh, šutirao pored gola.

58. minut - Prva izmena u Partizanu - Mihajlović je zamenio Jankovića.

53. minut - ŠANSA za PARTIZAN! Posle prekida Balažic je glavom poslao loptu do Leonarda, koji se našao usamljen na sedam metara od gola, ali je mlako šutirao i na sve to pogodio Božinova. Tada je dosuđen ofsajd bugarskog napadača.

51. minut - Sada bakljada i domaćih navijača

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

49. minut - Bakljada "grobara"

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

49. minut - Leonardo je dobio žuti karton posle skok duela sa Maksimovićem.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme. Nije bilo izmena.

KIKS PARTIZANOVE ADMINISTRACIJE! VLAHOVIĆ IZBAČEN IZ PROTOKOLA!Trener Partizana Marko Nikolić danas računa samo na jednog napadača - Božinova. Đurđević odrađuje kaznu zbog crvenog kartona, Đurđić je povređen, a mladi Dušan Vlahović nije mogao da sedne na klupu zbog propusta klupske administracije, jer mu registraciona knjižica nije validna?!

KRAJ PRVOG POLUVREMENA! Mnogo taktičke discipline i malo lepog fudbala. Vojvodina je imala više loptu u posedu, ali jedinu šansu stvorio je Partizan, a propustio ju je Božinov.

43. minut - Dobra kombinacija domaćih igrača, ali Jovančić nije uspeo da smiri loptu kada je imao otvoren put ka golu, pa su ga crno-beli stigli i opasnosti nije bilo.

38. minut - Žuti karton i za Evrtona, zbog udaranja Jovančića.

34. minut - Igra se žestoko. Sada su posle duela na travi ostali Trujić i Ostojić, ali su se brzo pridigli i meč je nastavljen.

32. minut - Vojvodina sve više ima loptu u posedu: 57-43 u procentima.

29. minut - Sada je i domaćin izveo prvi korner...

28. minut - Već 10, 15 minuta Vojvodina ima blagu inicijativu.

27. minut - Leonardo je prošao po levom krilu, ali nije probao da proigra saigrače u sredini, što se očekivalo, već je hteo sve sam da završi, u čemu ga je sprečio Kovačević pravovremenom intervencijom, pa je Partizan dobio samo prvi korner.

24. minut - Maksimović snažno pucao sa 18 metara, ali je lopta išla pravo u golmana Kljajića, koji nije imao problema da je ukroti. U svakom slučaju, bila je to prva opasnost po crno-bele.

23. minut - Jevtović je prvi "požuteli" igrač Partizana, a opomenut je zbog povlačenja Jovančića sa leđa.

18. minut - Prvi žuti karton na meču. Grujić je zapisao Puškarića zbog grubog prekršaja nad Leonardom.

15. minut - ŠANSA za PARTIZAN! Leonardo je sjajno proigrao Božinova, koji je izbegao ofsajd zamku i našao se sam pred golmanom Kordićem, ali je onda traljavo šutirao.

6. minut - Igra se uglavnom na sredini terena. Crno-beli imaju malo više loptu u posedu.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

1. minut - Meč je počeo.

SASTAVI:

VOJVODINA: Kordić, Kovačević, Meleg, Puškarić, Paločević, Lakićević, Antić, Malbašić, Maksimović, Jovančić, Trujić.

PARTIZAN: Kljajić, Vulićević, Balažic, Ostojić, Miletić, Jevtović, Everton, Leonardo, Janković, Stevanović Alen, Božinov.

Glavni sudija: Danilo Grujić (Niš).

18:00 - Minut ćutanja za žrtve avionske nesreće u Kolumbiji

17:58 - Lalatović dobio poklon za 50. meč u Vojvodini

17:55 - Temperatura je 0!

17:51 - Partizan bez Đurđevića, Đurđića i MilenkovićaU ekipi Partizana nema napadača Uroša Đurđevića zbog crvenog kartona u prošlom kolu protiv Napretka, mladog štopera Nikole Milenkovića koji ima žute kartone, kao i povređenog Nikole Đurđića.

17:49 - Crno-beli 11 mečeva bez porazaPartizan je u seriji od 11 prvenstvenih mečeva bez poraza, a pritom je zabeležio deset pobeda.

17:41 - Karađorđe neosvojiva tvrđavaVojvodina se oporavila od poraza u Nišu (0:1), pa je vezala tri trijumfa. "Lale" nisu izgubile kao domaćini godinu dana, još od poraza od Radnika u novembru 2015.

17:36 - Lalatović: Šanse su 50-50Trener Vojvodine Nenad Lalatović procenio je da su šanse za pobedu u današnjem meču 50-50."Ekipu sam pripremao kao i za svaku drugu utakmicu, ne želim da stvaram pritisak kod igrača da je ovaj meč nešto mnogo bitniji od onog koji smo igrali protiv Bačke. Predstojeća utakmica je najbitnija samo zato što je prva sledeća. U goste nam dolazi jako kvalitetan tim, a to što smo do sada pobedili svakog na našem stadionu neće nam dati nikakvu posebnu snagu, jer se radi o derbiju i šanse su 50:50", rekao je Lalatović.Šta je sve rekao šef struke Vojvodine saznajte OVDE.

17:32 - Nikolić: Vojvodina je blagi favoritTrener Partizana Marko Nikolić prepustio je ulogu favorita domaćinu."Priča o tome ko je favorit ne pije vodu. To ne umem da izmerim ni protiv slabijih ekipa od Vojvodine. Mnogo se priča da Vojvodina igra najlepši fudbal, da je najbolji tim u zemlji i zbog toga može da im se da uloga blagog favorita", kazao je Nikolić.Kompletnu izjavu stratega crno-belih vezanu za duel u Novom Sadu pročitajte OVDE.17:25 - Voša slavila u HumskojOvo je drugi duel Partizana i Vojvodine u sezoni. Početkom avgusta "lale" su trijumfovale u Humskoj 3:1.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track