(VIDEO) ZAVRŠENA EVRO BAJKA LALA: Vojvodina i u revanšu izgubila od Viktorije - 0:2
Foto: Printscreen

Česi u Ligi Evrope

(VIDEO) ZAVRŠENA EVRO BAJKA LALA: Vojvodina i u revanšu izgubila od Viktorije - 0:2

Fudbal -
Novosađani su napali Čehe na "Karađorđu", ali očigledno daleko jači rival je rutinski obavio posao u revanšu

Fudbaleri Vojvodine završili su evropsku bajku! U plej-ofu za Ligu Evrope naišli su na jačeg - Viktoriju iz Plzenja, koja je i u revanšu u Novom Sadu pobedila. Na "Karađorđu" je bilo 0:2 (0:1). Pre nedelju dana u Češkoj domaćin je trijumfovao 3:0.

Dakle, češki prvak je dvomeč dobio ukupnim rezultatom 5:0 i apsolutno zasluženo će nastaviti takmičenje.

Vojvodina je u večerašnji duel ušla agresivno, želeći da što pre stekne prednost i zapreti gostima. Međutim, autogol Đurića u 19. minutu otklonio je i poslednju dilemu. Duriš je na isteku sata igre samo stavio tačku na neravnopravnu borbu tokom 180 minuta.Trener fudbalera Vojvodine Zlatomir Zagorčić rekao je da nije nezadovoljan večerašnjim ispadanjem u baražu za Ligu Evropa, jer je Viktorija pokazala da je bolja. "Viktorija je definitivno pakazala da je bolja ekipa, namerili smo se na fantastičnog protivnika. Bolja ekipa se plasirala u Ligu Evropa", rekao je Zagorčić posle utakmice u Novom Sadu i dodao: "Uvek želim više, pokušavam to da usadim i igračima. Mislim da smo na pravom putu. Ne mogu biti nezadovoljan sa onim što smo pružili. Momci ispunjavaju sve obaveze, a kad naiđeš na kvalitetnijeg...". Njegova ekipa je prvi susret prošle nedelje izgubila sa 3:0, a u revanšu je prva mogla do gola, ali je Mirko Ivanić u 18. minutu pogodio stativu. "Utakmica bi definitivno imala drugačiji tok, gol bi nam dao krila. Videli smo kakav je protivnik, fantastičan, koji u svakom momentu zna šta radi. Nismo u tim momentima imali sreće", naveo je trener novosadske ekipe.Trener Viktorije Karel Krejči rekao je da je zadovoljan pobedom nad Vojvodinom. "Zadovoljan sam kako smo odigrali i što smo ušli u Ligu Evropa. Ova pobeda uopšte nije bila laka, imali smo malo i sreće. Ohrabrio nas je prvi gol i tada smo malo lakše igrali", rekao je Krejči.

SASTAVI:

Trener Vojvodine Zlatomir Zagoričić nije mogao da računa na suspendovanog Stanisavljevića, pa je ukazao šansu Paločeviću. U timu je i oporavljeni kapiten Pekarić. Strateg Viktorije Karel Krejči napravio je samo jednu izmenu u odnosu na prvi meč.

VOJVODINA: Žakula - Vasilić, Đurić, Pekarić, Nastić (od 66. Radović) - Sekulić, Maksimović - Paločević, Ivanić (od 80. Stamenić), Babić (od 64. Zoćević) - Ožegović.

VIKTORIJA: Kozačik - Rajtoral, Hubnik (od 54. Baranek), Prohaska, Limberski - Hrošovski, Vanek - Petržela (od 74. Vuh), Kolar (od 81. Mahmutović), Kopic - Duriš.

TOK MEČA:90. minut - Kraj utakmice

74. minut - Ušao je Vuh umesto Petržele.

66. minut - Za dva minuta Zagorčić je izvršio dve izmene, uveo je Zoćevića i Radovića umesto Babića i Nastića.

60. minut - 0:2 - Duriš! Kopic je sa levog krila ubacio loptu na peterac gde je usamljen bio Duriš, pa mu nije bilo teško da savlada Žakulu.

http://www.youtube.com/watch?v=iVn82cj0qyE

54. minut - Prva izmena na meču, izvršili su je gosti, Baranek je ušao umesto Hubnika.

47. minut - Odmah šansa za goste. Posle centaršuta Petržele, Kopic je gađao glavom sa sedam, osam metara, a Žakula veoma dobro intervenisao...

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

Kraj prvog poluvremena - 0:1 - Voša je jako ušla u meč, videla se rešenost njenih igrača da što pre daju gol. Najbliži tome Novosađani su bili u 18. minutu kada je Ivanić pogodio stativu, a već u sledećem minutu gosti su poveli i gotovo se plasirali u Ligu Evrope, jer domaćinu sada treba da postigne pet golova, a da ne primi nijedan.

37. minut - Vojvodina se opet probudila... Babić i Ožegović zasmetali su jedan drugom. Ožegović je otišao previša iskosa, pa je pogodio spoljni deo mreže.

19. minut - 0:1 - autogol Đurića! Limberski je centrirao sa leve strane. golman Žakula je katastrofalno intervenisao, lopta se odbila od Đurića i završila u mreži... I sve to u jeku napada Vojvodine.

http://www.youtube.com/watch?v=-iAufbI7YIc

18. minut - STATIVA! Ivanić je štuirao sa ivice šesnaesterca, ali nije imao sreće.

http://www.youtube.com/watch?v=T95QFFGibks

8. minut - Lale su baš ofanzivne. Paločević je izveo korner, ali je Ožegović na "drugoj stativi" bio "kratak".

3. minut - Voša je krenula agresivno. Ivanić je mogao da se nađe u šansi, ali je golman Kozačik pre stigao do lopte.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

1. minut - Utakmica je počela.

20:28 - Na Istoku dominira transparent: "I dalje verujemo".

20:27 - Akteri meča izlaze na teren.

20:25 - Utakmicu sudi Grk Mihalis Kukulakis.

20:23 - Na tribinama je i 30 navijača češkog kluba.

20:18 - Tribine "Karađorđa" bile su ispunjene u meču sa Sampdorijom, a sada nije tako.

Podsetite se golova iz meča u Plzenju:

http://www.youtube.com/watch?v=WQGhnL-C1tA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track