(VIDEO) JOVIĆ NAJAVIO VEČITI DERBI: Zvezda minimalcem protiv Voždovca nastavila da prati Partizan
Foto: Saša Pavlić

Crveno-beli na minus dva

(VIDEO) JOVIĆ NAJAVIO VEČITI DERBI: Zvezda minimalcem protiv Voždovca nastavila da prati Partizan

Fudbal -
Crvena zvezda savladala "zmajeve" zahvaljujući majstoriji mladog napadača i makar do sutra prišla lideru na dva boda

Fudbaleri Crvene zvezde kao gosti na stadionu Obilića savladali su Voždovac 1:0 golom Luke Jovića u 57. minutu u utakmici 23. kola Superlige Srbije.

Crveno-beli su tako prišli Partizanu na dva boda zaostatka na vrhu tabele makar do sutra dok crno-beli ne odigraju meč sa ekipom Mladosti iz Lučana. Ujedno, tim Nenada Lalatovića zabeležio je drugu uzastopnu prvenstvenu pobedu posle kiksa u Novom Pazaru i tako napravili lepu uvertiru za "večiti derbi" koji se igra sledećeg vikenda.

Kao i u prošlom kolu protiv Borca (3:1) i na Vračaru je junak Zvezdine pobede bio 17-godišnji Luka Jović. Čačanima je dao dva gola, a Voždovcu jedan - ali vredan tri boda. Ne samo što je slomio otpor "zmajeva" već je to učinio na majstorski način.

A moglo je da se desi da Jović uopšte ne zaigra, jer je prethodnih dana imao problema sa kolenom. Srećom po Zvezdu i Delije, supertalnetovani napadač se našao u sastavu i doneo pobedu svom timu.

Zvezda se namučila da slomi otpor povredama desetkovanog tima Voždovca, koji sa klupe predvodi nekadašnji prvotimac crveno-belih Brtatislav Živković. Jesu Lalatovićevi izabranici sve vreme imali apsolutnu kontrolu i inicijaticvu, ali su imali problem i šansu da stvore, a kamoli savladaju golmana Nemanju Supića.

Imao je Jović šansu u uvodu meča, Dušan Anđelković je pogodio prečku iz slobodnog udrarca posle prekršaja na ivici kaznenog prostora u finišu prvog poluvremena, i to bi bilo to od Crvene zvezde.

O igri "zmajeva" ne vredi ni trošiti reči, jer im je odbrana svog gola bila jedini cilj, a kada su gosti poveli, pokazalo se da nemaju ni snage ni znanja da dođu makar do izjednačenja.

Zvezda je nastavila poteru za Partizanom.

"Teren nije bio baš u najboljem stanju, ali to važi i za nas i za njih. Moramo bolje i možemo bolje, ali je pritisak bio veliki, jer je u sledećem kolu derbi", rekao je trener Zvezde Nenad Lalatović televiziji Arena sport posle meča.

"Voždovac je morao da napadne jer se bori za opstanak. Teško je igrati protiv ekipe koja se bori za goli život. Čudno mi je što kao da su igrali sa osam štopera i da 60 minuta nisu hteli da pređu sredinu. Igrali su sjajno bunker, što im je bila ideja, mi smo rizikovali, dali sve od sebe, pogotovo u poslednjih 30 minuta i apsolutno zasluženo pobedili", dodao je Nenad Lalatović.

Voždovac ostao na pretposlednjem mestu na tabeli sa dva boda manje od Borca, smeštenog na 14. mestu koje vodi u baraž, a četiri od niškog Radničkog, koji je u sigurnoj zoni, uz napomenu da ni čačanske "zebre" ni "Real sa Nišave" nisu odigrali svoje mečeve 23. kola.

"Zvezda je zasluženo pobedila. Mi smo se trudili i borili se. Nismo imali situacije u kojima smo mogli da ugrozimo Crvenu zvezdu. Sada nam predstoji grčevita borba za opstanak, a Zvezdi sve najbolje želim u nastavku. Ne bavim se računicom, gledam da podignem ekipu i da u svaku narednu uđemo što bolje i što čvršće", rekao je trener Voždovca Bratislav Živković.

On je do ove sezone radio kao pomoćni trener Zvezde, a uglavnom je radio sa Jovićem, tako da gu sa ga novinari pitali za njegovu igru.

"Dugo sam radio sa njim, a sad mi je došao glave", kratko je prokomentarisao Živković.

Foto: Saša Pavlić
Foto: Saša Pavlić

SASTAVI

VOŽDOVAC: Supić, Stojković (od 60. Nikolić), Pavlović, Radivojević, Ivković, Pavlović, Petrović, Karaklajić (od 13. Jokić, od 72. Đermanović), Sinđić, Adamović – Odita.

CRVENA ZVEZDA: Rajković – Cvetković, Pavićević, Jovanović, Anđelković – Kovačević, Katai, Stojanović (od 71. Stojanović), Lazović – Jović (od 74. Ristić), Orlandić.

Foto: Saša Pavlić
Foto: Saša Pavlić

TOK MEČA

83. minut - Poluprilika za domaćina. Posle prekida, Đermanović je šutirao iz "mrtvog ugla", a onda se izvinjavao saigračima što nije probao nekog da uposli.

74. minut - Trener Zvezde Lalatović izveo je rovitog Jovića iz igre. Umesto njega na teren je ušao Ristić, što znači da crveno-beli u nastavku igraju sa jednim napadačem.

71. minut - Još jedna prilika za Jovića, posle akcije Kataija i Anđelkovića, ali je sa ivice šesnaesterca šutirao pored gola.

57. minut - 0:1! Strelac Luka Jović. Fantastičan gol mladog napadača - izbegao je ofsajd zamku, primio je loptu na grudi, okrenuo se i neodbranjivo pucao levom nogom iz voleja. To mu je treći gol na poslednje dve utakmice, jer je Borcu u prošlom kolu dao dva. Podjednako atraktivna bila je i asistencija Sava Pavićevića, u padu preko glave.

http://www.youtube.com/watch?v=Vte43L6Apw8

55. minut - Šansu za Zvezdu imao je Petar Orlandić. Šutirao je glavom posle kornera, ali je Supić dobro intervenisao.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

kraj prvog poluvremena - Crvena zvezda dominira u polju, gotovo sve vreme je lopta u nogama njenih igrača, ali ne uspevaju da probiju bunker Voždovca. Nije pomogao timu Nenada Lalatovića ni veliki broj kornera. Luka Jović je imao šansu u desetom minutu, a Dušan Anđelković je pogodio prečku iz slobodnog udarca u 39.

42. minut - Prva kakva-takva ozbiljnija kontra Voždovca. Povukao ju je Odita, ali je dao loš pas.

39. minut - Anđelković je pogodio prečku iz "slobodnjaka" sa ivice kaznenog prostora.

38. minut - Katai je sjajno proigrao Lazovića, koga je faulirao Radivojević. Sudija Bojan Nikolić dosudio je prekršaj za goste na ivici šesneasterca, iako su se crveno-beli ponadali penalu, i Radivojeviću pokazao žuti karton.

http://www.youtube.com/watch?v=K86XBYoUREU

35. minut - Posle slobodnog udarca za goste stvorila se velika gužva u kaznenom prostoru Voždovca, ali je pokušaj Anđelkovića izblokiran, pa opasnosti po Supića nije ni bilo.

32. minut - Zvezda je izvela i sedmi korner (Voždovac nijedan), mnogo više ima loptu u svom posedu, ali ne uspeva da slomi otpor domaćina.

23. minut - Lep dribling i snažan šut levom nogom Aleksandra Kataija, ali dobro je bio postavljen domaći golman Nemanja Supić.

Voždovac nema podršku "Invalida" sa tribina, jer kao i navijači Rada, ne žele da dolaze na utakmice na kojima njihov tim nije domaćin na svom stadionu.

13. minut - Na svu muku sa povredama pre meča, trener domaćina Bratislav Živković je već u 13. minutu morao da napravi prinudnu izmenu, pa je umesto Karaklajića na teren poslao Jokića.

10. minut - Prilika za Zvezdu. Posle kornera sa leve strane, Luka Jović je ostao sam na "drugoj stativi", ali nije dobro reagovao.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track