Vazura: Platili smo veći porez od Zvezde!
Foto: Dragana Udovičić

Tvrdi da Partizan ništa ne krije

Vazura: Platili smo veći porez od Zvezde!

Fudbal -
Plate igrača, procenti za menadžere, obeštećenja, svi ovi podaci biće dostavljeni i objavljeni na sajtu FSS, kaže direktor Partizana

Generalni direktor Partizana Miloš Vazura izjavio je da će u narednih dan-dva službenici njegovog kluba dostaviti FSS podatke o menadžerima koji zastupaju igrače crno-belog tima ili su posredovali u njihovim transferima.Na konstataciju da je generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić izjavio da je njegov klub na ime poreza platio četiri miliona evra u prošloj godini, Vazura se nadovezuje:- Ako je Zvezda platila porez četiri miliona, mi smo sigurno znatno više. Imaćete i taj podatak.Što se tiče podataka na sajtu FSS, njih će klub iz Humske ubrzo dostaviti kući fudbala.- Iskreno, ne znam zašto ih nismo već dostavili. Sigurno nije u pitanju tajna. Zna se ko je u klubu za to nadležan, tako da će u najkraćem roku, za dan ili dva, svi ti podaci biti poslati fudbalskom savezu - priča Vazura.Osim što se na uvid stavlja ime agenta, u formularu se navodi koji je procenat pripao posredniku, kolika je plata igrača i vrednost obeštećenja. Tako, na primer, Crvena zvezda navodi da je za posredovanje prilikom transfera igrača Damijena le Taleka iz ruske Mordovije bila angažovana firma „Nijaneli investments“ i da bruto primanja igrača iznose 1.179.375 evra.- Ništa nije problem. Kad budemo poslali, videćete i plate, kao i obeštećenje koje smo platili kad smo dovodili pojačanja. Što se tiče bruto iznosa, od njega treba odbiti porez i doprinose koji idu državi u iznosu od 30 odsto.(D. P.)

Izbori se bližeĆURKOVIĆ JEDINI KANDIDATPauza u šampionatu donela je neobičan mir i tišinu u Humskoj 1.- Sve je mirno, završavamo redovne obaveze, uz standardnu pripremu vanredne sednice Skupštine, na kojoj će biti izabrani novi organi kluba. Zasad se zna da će Ivan Ćurković biti kandidat za predsednika, a nije isključeno da se pojavi još neko kao njegov protivkandidat.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track