VAZURA TVRDI: Andrija Živković je imao moralnu obavezu da produži ugovor sa Partizanom
Foto: Goran Anđelković

Mladi fudbaler izbačen iz tima

VAZURA TVRDI: Andrija Živković je imao moralnu obavezu da produži ugovor sa Partizanom

Fudbal -
Generalni direktor Fudbalskog kluba Partizan Miloš Vazura izjavio je da je bila moralna obaveza Andrije Živkovića da produži ugovor sa klubom, kao i da svu odgovornost u vezi sa tim slučajem treba da snosi prethodna uprava.

"Produžetkom ugovora bi se rešili problemi. Andrija je odrastao u Partizanu, klub je od njega napravio ono što jeste, mislim da je moralna obaveza bila da produži ugovor", izjavio je Vazura u Novom danu.Vazura kaže da je deo duga Partizana smanjen i da trenutno iznosi oko 10 miliona evra. On je naveo i da strukturu duga čine uglavnom potraživanja bivših fudbalera i igrača.

"Prodata su ekonomska prava investicionom fondu Pinija Zahavija, bez znanja igrača. Andrija je to morao da zna. Prema tom sporazumu, polovina novca od prodaje igrača bi pripalo fondu, 25 odsto ima agencija i fudbalerov otac, dok svega 25 odsto pripada Partizanu", tvrdi Vazura.Generalni dirketor Partizana je dodao da je klub imao ponudu od 10 miliona evra za Živkovića, kojom bi se rešili problemi i nakon čega bi svi bili zadovoljni.

"Ali su oni smatrali da za njega ne bi trenutno bilo dobro da igra u Engleskoj. Nakon toga smo bili spremni da potpišemo novi ugovor i pred kamerama, ali nismo naišli na razumevanje", rekao je Vazura i nastavio:"Njegov Jovica je tražio 14 miliona evra, a da sve preko toga dobije Partizan. Samo sam se nasmejao, naravno da dogovor nije postignut jer je to nerealno. Mi bismo mu našli klub za 10, 11 miliona evra, tada bismo svi zaradili, fondu bi i onako kao trećoj strani išlo 2.5 miliona evra, Andrijinom ocu takođe 2.5 a nama sve ostalo - 7.5".

Vazura je na kraju rekao da je Andrija već sad slobodan igrač i da može da nastavi karijeru u nekom drugom klubu od juna, a da će Partizan, ukoliko sud tako odluči, morati da plati penale fondu Pinija Zahavija u iznosu od 2,5 miliona evra.(N1)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track