VEČE KAPITENA: Saša Ilić ulazi u istoriju Partizana
Foto: Dado Đilas

Spektakl u Humskoj

VEČE KAPITENA: Saša Ilić ulazi u istoriju Partizana

Fudbal -

Ljubimac Grobara protiv PAOK će odigrati 791. zvaničnu utakmicu u crno-belom dresu i izjednačiti se s rekorderom Mocom Vukotićem

Kapiten fudbalera Partizana Saša Ilić na večerašnjoj prijateljskoj utakmici protiv grčke ekipe PAOK (19.30, Pink 2) izjednačiće se na večnoj listi igrača sa najviše nastupa za crno-bele s legendarnim Momčilom Mocom Vukotićem, budući da će mu današnji meč biti 791. u dresu kluba iz Humske.Tako će, posle tri decenije, konačno biti izjednačen Vukotićev rekord, a već naredne nedelje trebalo bi da bude i oboren, što će Ilića i zvanično promovisati u najznačajnijeg igrača u klupskoj istoriji.

- Nikad nisam jurio nikakve rekorde, ali lepo je kad stojiš uz rame s Mocom Vukotićem. On je legenda kluba, jedan jedini, i nikad sebi ne bih dozvolio da kažem da sam srušio njegov rekord, već, eto, da sam ga izjednačio - skroman je kao i uvek Saša Ilić, dok Momčilo Vukotić ističe:

- Rekordi su tu da bi se obarali, pa na kraju krajeva, i ja sam oborio nečiji, pa je bilo normalno da jednog dana neko obori i ovaj moj. Kod mene ne postoji ni trunka sujete, već naprotiv, ponosan sam što će neko kao Saša Ilić postati novi rekorder.

Mlađi igrači, koji Humsku napuštaju već posle 50, možda i manje mečeva, mogu da se ugledaju na njega, on bi svima trebalo da im bude uzor. Mene posebno raduje što će se Sale na večnoj listi igrača s najviše nastupa u klubu izjednačiti sa mnom baš na meču protiv bratskog kluba iz Soluna, jer su Partizan i PAOK dva crno-bela tima kojima sam bio trener.

Nije skupoNA SPEKTAKL ZA 200 DINARAKako bi spektakl u Humskoj protekao u što boljoj atmosferi, čelnici Partizana odlučili su da cene ulaznica za ovaj duel budu gotovo simbolične. Tako će navijači na južnu tribinu moći da uđu za 200 dinara, a na istočnu u zapadnu za duplo više novca, uz podsećanje da za meč protiv solunske ekipe važe i sezonske ulaznice.

Igrači s najviše nastupa za Partizan1. Momčilo Vukotić7912. Saša Ilić 7903. Nikica Klinčarski5654. Milan Damjanović5375. Blagoje Paunović5146. Ljubomir Mihajlović5127. Nenad Stojković4928. Vladimir Kovačević4879. Vlada Pejović48510. Stjepan Bobek478

K. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track