VELIKO SRCE SRPSKOG FUDBALERA: Nastasić finansira rekonstrukciju bolnice u Valjevu
Foto: Dado Đilas

Matija izdvojio neophodna sredstva

VELIKO SRCE SRPSKOG FUDBALERA: Nastasić finansira rekonstrukciju bolnice u Valjevu

Fudbal -

Srpski fudbalski reprezentativac Matija Nastasić donirao je sredstva Opštoj bolnici u Valjevu za rekonstrukciju i sanaciju Odeljenja pedijatrije.

Kako navodi lokalni portal "Ugradu.info" fudbaler Šalkea, koji je rođen u Valjevu, izdvojio je sredstva i već su počeli radovi koji podrazumevaju zamenu kompletne elektroinstalacije i rasvete, postavljanje novih podova, zamenu spoljašnje sa novom PVC stolarijom, zamenu unutrašnje stolarije, sređivanje sanitarnih čvorova i kupatila sa keramičarskim radovima, molersko-farbarske radove, nabavku opreme za krevete...

Nakon rekonstrukcije poboljsaće se infrastrukturni uslovi pedijatrijskog odeljenja, a potom će uslediti i aktivnosti na nabavci medicinske opreme.

Godišnje se na pedijatrijskom odeljenju hospitalizuje oko 1.000 pacijenata kojima je obezbeđena dijagnostika i lečenje predviđeno za sekundarni nivo pedijatrijske zdravstvene zaštite.

Nastasić je još kao decak došao u Partizan, ali nije nastupao za prvi tim crno-belih, nego je odmah zapoceo internacionalnu karijeru u italijanskoj Fiorentini, potom je nastupao u Engleskoj za Mancester Siti, a sada je u nemačkom Šalkeu.

Za reprezentaciju Srbije odigrao je 23 utakmice.

BONUS VIDEO - Košarkaši su pravi magnet za devojke, a ove čuvene cice su najbolji dokaz za to

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track