(VIDEO) BARSELONA MELJE: Pogledajte kako su Mesi i Suarez rasturili Hetafe
Foto: Reuters

Demonstracija sile

(VIDEO) BARSELONA MELJE: Pogledajte kako su Mesi i Suarez rasturili Hetafe

Fudbal -
Domaćin na "Nou Kampu" rasturio Hetafe 6:0 i pobegao Realu na pet bodova prednosti

Fudbaleri Barselone deklasirali su Hetafe na "Nou Kampu" 6:0 (5:0) u utakmici 34. kola španske Primere. Sada imaju 84 boda, odnosno pet više od drugoplasiranog Real Madrida, koji će svoj meč sa Almerijom igrati sutra.

Tim Luisa Enrikea se poigravao sa gostima, priredivši vrhunski spektakl navijačima, kojih je na tribinama bilo oko 65.000.

Lionel Mesi i Luis Suarez dali su po dva gola, Nejmar i Ćavi po jedan.

Mesi je "načeo" goste golom iz penala već u devetom minutu, Luis Suarez duplirao je prednost u 25, Nejmar je povisio na 3:0 u 28, samo dva minuta kasnije u strelce se upisao i Ćavi za 4:0, u 40. ponovo je precizan bio Urugvajac, a u 47. opet Argentinac. I tu je Barsa stala.

Napadački trio katalonskog kluba Mesi - Nejmar - Suarez došao je do 103 pogodaka u sezoni u svim takmičenjima!

Mesi je postigao 50, Nejmar 32, a Suarez 21. Oni su tako izjednačili klupski rekord po broju datih golova trojice najefikasnijih, koji su u sezoni 2011/12 postavili Mesi (73), Aleksis Sančez i Sesk Fabregas (po 15).

Ujedno, Mesi sada ima 38 golova u prvenstvu čime je prišao Kristijanu Ronaldu na samo pogodak na vrhu liste strelaca Primere.

Inače, večeras su strelci, osim golova, beležili i asistencije - trojica su upisali po jednu, a Suarez dve, s tim što je nad njim i napravljen penal.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track