(VIDEO) BEZ REMIJA 16 MEČEVA: Sećate li se poslednjeg večitog derbija koji je završen bez pobednika?
Foto: Partizan.rs

Najduži niz ikada

(VIDEO) BEZ REMIJA 16 MEČEVA: Sećate li se poslednjeg večitog derbija koji je završen bez pobednika?

Fudbal -
U tih 16 međusobnih duela crno-beli su bili znatno uspešniji

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana u poslednjih 16 međusobnih duela nisu igrali nerešeno! Tako duga serija bez remija nije zabeležena u 68 godina dugoj istoriji "večitih derbija".

Crveno-beli i crno-beli su poslednji put "podelili plen" 28. februara 2009. godine kada je u Humskoj bilo 1:1. Dakle, pre više od šest godina!

Od tada su odigrali 12 prvenstvenih mečeva i četiri u Kupu Srbije.

U tom periodu Partizan je bio mnogo uspešniji u Superligi, a Crvena zvezda u Kupu. Crno-beli su u pomenutih 12 duela u šampionatu pobedili čak devet puta, a samo tri puta izgubili. S druge strane, crveno-beli su u Kupu trijumfovali na tri utakmice, a poraženi jednom. Doduše, taj poraz ih je zaboleo, jer je Partizan prošao dalje.

Ukupno, u 147 prvenstvenih "večitih derbija" nerešeno je bilo 43 puta, odnosno skoro svaki treći put. Ako sagledamo duele crveno-belih i crno-belih u svim takmičenjima (i prijateljskim utakmicama), a bilo ih je ukupno 236, remijima je završeno njih 56, odnosno 23,7 odsto mečeva.

Poslednji remi zabeležen je u 135. prvenstvenom derbiju kada je Zvezda povela preko Tutorića u 39. minutu, a izjednačenje i bod Partizanu doneo je Moreira u 95. minutu.

http://www.youtube.com/watch?v=ZQosMUnlcXw

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track