(VIDEO) CRNO-BELI OTPUTOVALI U BUKUREŠT: Evo šta nepogrešivi Živković prognozira za meč sa Steauom
Foto: Partizan.rs

Puni koferi optimizma

(VIDEO) CRNO-BELI OTPUTOVALI U BUKUREŠT: Evo šta nepogrešivi Živković prognozira za meč sa Steauom

Fudbal -
Mladi fudbaler nagovestio da će omladinska reprezentacija postati prvak sveta, a saznajte šta očekuje od duela sa rumunskim prvakom

Fudbaleri Partizana otputovali su danas u Bukurešt, gde će sutra (20.30) igrati prvu utakmicu trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Steaue.

Trener Zoran Milinković za utakmicu protiv rumunskog šampiona računa na 19 fudbalera, među kojima nema povređenog Ivana Bandalovskog.

U avionu, koji je sa aerodroma "Nikola Tesla" poleteo oko 10 sati, našli su se Živko Živković, Filip Kljajić (golmani), Fabrisio Dornelas, Nemanja Petrović, Miroslav Vulićević, Lazar Ćirković, Gregor Balažic, Mirosalav Bogosavac, Saša Ilić, Nikola Trujić, Stefan Babović, Darko Brašanac, Nikola Ninković, Andrija Živković, Saša Lukić, Valeri Božinov, Ivan Šaponjić, Abubakar Oumaru.

Crno-beli su na put poneli kofere pune optimizma. O tome svedoče izjave Andrije Živkovića.

Mladi krilni napadač, koji je sa omladinskom reprezentacijom postao prvak sveta, o Steaui ima visoko mišljenje.

"Dobra su ekipa čim su prošli. Čeka nas jako teška utakmica. Imaju dobar tim. Mislim da će se meč otvoriti, da ćemo i oni i mi igrati fudbal, što nama više odgovara. Maksimalno smo se pripremili, idemo da ostvarimo dobar rezultat", poručio je 19-godišnji fudbaler Partizana.

Živković je uoči odlaska na Novi Zeland sa "orlićima" tvrdio da će postati prvaci sveta. Malo ko mu je verovao. Ipak, ispostavilo se da je bio odličan prognozer. Sada, pred duel sa Steauom, ponovo najavljuje uspeh.

"Očekujem pobedu i u prvoj i u drugoj utakmici i prolaz dalje", jasan je Živković.On ne misli da je prednost Partizana to što će se utakmica u Bukureštu igrati bez prisustva publike, zbog kazne koju je UEFA izrekla Steaui."Mi smo fokusirani na teren. Kada igraš, isključiš se, ne čuješ publiku. Svejedno nam je da li ima publike ili ne".

U prethodnoj rundi kvalifikacija Steaua je jedva prošla Trenčin iako je u Slovačkoj pobedila 2:0. U revanšu je izgubila 2:3. Upitan da li će crno-beli igrati po receptu Slovaka, Živković je odgovorio:

"Mi gledamo sebe, ne gledamo druge ekipe. Znamo kako treba da igramo. Pripremili smo se".U dosadašnjem delu sezone od 13 Partizanovih golova čak su postigli napadači."Mi i jesmo zaduženi za golove. Dobro nas je krenulo, nadam se da će da se i nastavi", završio je priču Andrija Živković pred polazak u Bukurešt.

I desni bek Miroslav Vulićević ceni kvalitete narednog rivala.

"Ozbiljan je protivnik i sve što dalje idemo u kvalifikacijama biće sve ozbiljniji. Stručni štab nam je predočio sve njihove vrline i mane. Idemo tamo po dobar rezultat, ali kakav god bio rezultat revanš u Beogradu mora da se igra", rekao je Vulićević i dodao:

"Svi kažu da je njihov napad bolji nego odbrana, za nas će biti puno posla, ali mi igramo dobro, u dobroj smo formi... Kao što su nama navijači vetar u leđa, tako su i njima... Nijedan igrač ne voli da igra u takvom ambijentu, ali nama je najvažnije da mi prođemo dalje".

http://www.youtube.com/watch?v=i6kWB94dFZo
http://www.youtube.com/watch?v=mgnq5_HKtJ4

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track