(VIDEO) DABOGDA SE PONOVILO: Na današnji dan pre 24 godine Jugoslavija pobedila Dansku

Sećanja

(VIDEO) DABOGDA SE PONOVILO: Na današnji dan pre 24 godine Jugoslavija pobedila Dansku

Fudbal -
Na utakmici igranoj u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo '92. Jugoslavija u Kopenhagenu slavila sa 2:0, ali se zbog sankcija UN umesto nje u Švedskoj našla Danska i postala šampion Evrope

Fudbalska reprezentacija Srbije večeras od 20.45 minuta igra jednu odlučujućih utakmica za plasmana na EP u Francuskoj, a pre tačno 24 godine, baš na današnji dan selekcija SFR Jugoslavije sastala se upravo sa Danskom i u Kopenhagenu u okviru kvalifikacija za EURO '92. u Švadskoj slavila sa 2:0 golovima Mehmeda Baždarevića i Roberta Jarnija.

Na putu ka EP u Švedskoj 1992. godine, bili smo u grupi sa Dancima i našli smo se ispred njim. Međutim, usledila je skandalozna odluka koja je naš tim izbacila saprvenstva, a umesto nas su upravo išlli Danci koji su kasnije i bili prvaci Evrope.

Dance su tada predvodili braća Laudrup i legendarni golman Mančester Junajteda Peter Šmajhel, dok su za naš tim nastupali Ivković, Vulić, Spasić, Katanec, Hadžibegić,Jozić, Jarni, Sušić, Pančev, Baždarević i Vujović. Na klupi su bili Ladić, Najdoski, Bogdanović, Boban i Savićević. Selektor Jugoslavije tada je bio Ivica Osim.Danas se meč igra u potpuno drugačijim uslovima. Na stadionu Partizana neće biti gledalaca, a Srbija koju sa klupe predvodi Holanđanin Dik Advokat mora da pobedi kako bi zadržala realne šanse za plasman na Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine.

http://www.youtube.com/watch?v=QVCEAHCygSg

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track