(VIDEO) PLES GENIJA NA TEATRU SNOVA: Kako je Dejan Savićević 'krio' loptu od Crvenih đavola
Foto: Printskrin / You Tube

Sastali se Zvezda i Mančester

(VIDEO) PLES GENIJA NA TEATRU SNOVA: Kako je Dejan Savićević 'krio' loptu od Crvenih đavola

Fudbal -

Na današnji dan 1991. godine, na Old Trafordu su se sastali Mančester Junajted, kao pobednik Kupa UEFA, i Crvena zvezda, kao pobednik Kupa evropskih šampiona.

Junajted je slavio minimalnu pobedu golom MekKlera u 67. minutu. Nažalost, revanš utakmica nikada nije odigrana, i timu sa Ostrva je pripao ovaj pehar.

Ali ostaće u sećanju majstorije Dejana Savićevića koji je prosto krio loptu od igrača domaćeg tima, dok se Darko Pančev "proslavio" revijom promašaja pred golom "crvenih đavola".

"Bio sam raspoložen za igru u Mančsteru. Englezi su prilično naivni i lako se 'primaju' na finte. Radio sam ih kako sam hteo i prava je šteta što ih nismo deklasirali. Zvezda je zaslužila trofej Super kupa Evrope. Da smo imali šansu za revanš, mislim da bismo ih ponizili. Ovako, oni su, ni krivi ni dužni prigrabili trofej. Da je bar Pančev iskoristio onolike šanse, ne bi se Mančester okitio trofejom, koji nam je bio nadohvat ruke", rekao je o ovom susretu Zvezdin "genije".

Utakmica je odigrana pred nešto više od 22 hiljade navijača a ostaće upamćeno i to da je Aleks Ferguson tih godina počeo da stvara moćni Mančester junajted koji je kasnije dominirao u Engleskoj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track