(VIDEO) EVROGOL KOMAZECA U AFC KUPU: Srpski napadač postigao retko lep pogodak na debiju
Foto: Fejsbuk

Srpski centarfor odigrao još jednu sjajnu partiju

(VIDEO) EVROGOL KOMAZECA U AFC KUPU: Srpski napadač postigao retko lep pogodak na debiju

Fudbal -

Srpski fudbaler Nikola Komazec, novi član ekipe Južne Kine iz Hong Konga, postigao je važan gol na svom debiju u AFC Kupu, drugom po veličini kontinentalnom takmičenju u Aziji.

Ekipa Južna Kina plasirala se u četvrtfinale takmičenja gde je u prvom susretu sa braniocem trofeja, Džohor Darul Ta’zimom odigrala 1:1.

Gosti iz Malezije su poveli u 22. minutu golom Horhea Perejre Diasa, da bi u poslednjim momentima utakmice, u četvrtom minutu sudijske nadoknade, Komazec doneo nadu svom timu pred revanš.

Srpski fudbaler je postigao gol posle sjajnog udarca levom nogom iz okreta, sa ivice kaznenog prostora, na ogromno oduševljenje domaće publike.

28-godišnji centarfor je tako na najbolji mogući način započeo svoju karijeru u Hong Kongu, pošto je prethodno, na svom debiju u nacionalnom šampionatu, postigao jedini gol za Južnu Kinu na otvaranju sezone protiv BCGS Hong Kong Saplinga.

Napadaču iz Vrbasa ovo je četvrti klub u Aziji, pošto je prethodno igrao za tajlandske Suphanburi i Pataju Junajted, kao i za korejski Busan.

Komazec je profesionalnu karijeru započeo u Hajduku iz Kule, posle čega je bio član rumunskog Petrolula.

Sa slovenačkim Mariborom je igrao u Ligi Evrope, a sjajne rezultate ostvario je i u Sarajevu gde je za polusezonu postigao 14 golova.

U Evropi je igrao još i za norveški Haugesund i Dinamo Batumi, odakle je i došao u Južnu Kinu.

Revanš duel Džohora i Južne Kine igraće se narednog utorka u Maleziji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track