(VIDEO) FIRMINO ZA TREĆU POZICIJU: Liverpul slavio minimalcem, Grujić grejao klupu
Foto: Reuters

Trijumf nad Vest Bromvičom

(VIDEO) FIRMINO ZA TREĆU POZICIJU: Liverpul slavio minimalcem, Grujić grejao klupu

Fudbal -

Fudbaleri Liverpula pobedili su na gostujućem terenu Vest Bromvič Albion sa 1:0, u utakmici 33. kola Premijer lige i popeli se na treće mesto na tabeli, koje vodi u Ligu šampiona.

Jedini gol postigao je Roberto Firmino u prvom minutu nadoknade vremena prvog poluvremena.

Liverpul je ostvario drugu uzastopnu pobedu, a u poslednjih sedam mečeva u prvenstvu je neporažen i zauzima treće mesto na tabeli sa 66 bodova. Vest Bromvič je pretrpeo treći uzastopni poraz i osmi je na tabeli sa 44 boda.

U prvom poluvremenu Liverpul je uglavnom kontrolisao utakmicu, a prvi je i zapretio u 15. minutu, kada je posle dobrog prodora Filipea Kutinja, pored gola šutirao Firmino. Vest Bromvič je mogao da povede u 24. minutu, ali je iz voleja loše šutirao Naser Čadli. Nakon toga domaći su ponovo bili u dobroj šansi kada je Hal Robson Kanu izbegao ofsajd ali je šutirao pravo u golmana Simona Minjolea.

Liverpul je poveo u prvom minutu nadoknade vremena prvog poluvremena. Džejms Milner je izveo slobodan udarac, Lukas Leiva je zahvatio loptu glavom i dodao do Firmina kome na drugoj stativi nije bilo teško da postigne gol.

Ekipa Jirgena Klopa imala je inicijativu i u drugom delu, odličnu priliku pred golom domaćih propustio je Milner u 57. minutu, a pet minuta kasnije poništen je gol Divoka Origija zbog ofsajda.

Vest Bromvič je propustio najbolju priliku u 81. minutu, kada je golman Simon Minjole dobro odbranio šut Meta Filipsa. Domaći su posle toga napadali, izveli nekoliko kornera, ali nisu uspeli da pogode mrežu.

U trećem minutu nadoknade vremena Liverpul je mogao da postigne drugi gol. Posle kornera, pred golom Liverpula bio je i golman Vest Bromviča Ben Foster, on je dodao loptu do svog igrača Džejmsa Meklina, koji je nespretno reagovao. Loptu je pokupio Alberto Moreno i krenuo ka praznom golu, ali je sa 35 metara poslao pored stative.

Liverpul je tako posle 19. prvenstvene pobede zadržao šanse za osvajanje trećeg mesta koje vodi u Ligu šampiona. "Crveni" imaju dva boda više, ali i utakmicu više od četvrtoplasiranog Mančester sitija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track