(VIDEO) GROF PREUZEO ZVEZDU: Božović tražio da na godišnjicu Barija postane trener crveno-belih
Foto: Saša Pavlić

Rešeno najvažnije pitanje

(VIDEO) GROF PREUZEO ZVEZDU: Božović tražio da na godišnjicu Barija postane trener crveno-belih

Fudbal -
Trener u ponoć dao reč Slaviši Kokezi, a ključnu ulogu u pregovorima odigrao Ivan Adžić

Miodrag Grof Božović novi je trener Crvene zvezde!

Tako je pisanje Kurira od 13. maja dobilo i zvaničnu potvrdu, pošto je stručnjak sa internacionalnim iskustvom juče u ponoć dao reč potpredsedniku crveno-belih Slaviši Kokezi. Ključnu ulogu u pregovorima odigrao je Grofov prijatelj i nekadašnji sportski direktor Crvene zvezde Ivan Adžić koji je nagovorio Božovića da prihvati posao.

Kako "Kurir" saznaje, Grof Božović pristao je da bude trener Crvene zvezde samo pod jednim uslovom - da mu se niko od ljudi iz kluba ne meša u posao, a želeo je da se to objavi, 29. maja, na dan kada je klub 1991. godine ostvario najveći uspeh.

U slučaju da se to desi, Kokezi je jasno stavio do znanja da će odmah napustiti klub. Baš iz tih razloga nedavno je otišao iz moskovske Lokomotive jer nije dozvoljavao predsednici kluba, inače oficiru ruske vojske Olgi Smorodckajoj da mu sugeriše kojeg igrača treba da stavi u startnih 11.

Prema našim informacijama Grof Božović neće imati veliku platu u Crvenoj zvezdi, između 250.000 i 300.000 evra godišnje, dok je u Lokomotivi na primer zarađivao 1,5 miliona evra po sezoni.

Saradnja će biti zvanično potvrđena tokom popodneva kada će se Božović i Kokeza naći na zajedničkom ručku u Crnoj Gori. Juče oko 22.00 sata započeli su završni pregovori između Grofa Božovića i Crvene zvezde. Dva dana bilo je dovoljno i jednoj i drugoj strani da dovoljno razmisle.

Čelnici crveno-belih shvatili su da jedino sa autoritativnim i iskusnim trenerom mogu krenuti u novu sezonu u kojoj je prioritet titula, dok je Božović i pored zdravstvenih problema sa leđima ispunio svoju davnašnju želju da bude trener voljenog kluba.

Prošle jeseni Božović je baš u razgovoru za Kurir rekao:

- Kad-tad ću biti trener Crvene zvezde!

Očigledno je došlo to vreme, iako je tri puta u proteklih 11 godina bio povezivan sa Crvenom zvezdom čiji je dres nosio od 1992. do 1994. godine.

http://www.youtube.com/watch?v=key0oC3mWgE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track