(VIDEO) HOLIVUDSKA PRIČA RONALDINJA: Fudbalski čarobnjak danas se posvetio muzici, i to kakvoj...
Foto: AP

Nema ga u fudbalu

(VIDEO) HOLIVUDSKA PRIČA RONALDINJA: Fudbalski čarobnjak danas se posvetio muzici, i to kakvoj...

Fudbal -

Životna priča brazilskog fudbalera Ronaldinja mogla bi slobodno da se ekranizuje, jer ovaj virtuoz sa loptom ima itekako šta da ponudi javnosti.

Raonaladinjo je bio najbolji fudbaler svoje generacije i može se reći - jedan od najboljih koji su kročili na zelenu površinu!

Životna priča omalenog majstora fudbala počela je u njegovom rodnom gradiću Porto Alegreu pre tačno 36 godina.Kao i svaki brazilski dečak, pikao je loptu na vrelom asfaltu i sanjao neke velike snove. Oni su počeli ubrzo da se ostvaruju i munjevito se našao rame uz rame sa fudbalerima koje je do juče gledao na televiziji.

Vrhunac je dosegao u Barseloni, a kroz njegovu fudbalsku karijeru provlači se i nekolicina brazilskih i jedan meksički prvoligaš.

Iako je profesionalni vek fudbalera značajno produžen toliko da pojedini na vrhunskom nivou igraju i do pete decenije, Ronaldinjo je svoje najbolje partije ipak pružio davno u katalonskom klubu.

Poslednji angažman imao je u nekom indiskoj klubu u kome je igrao futsal, a dok traži novu sredinu dane provodi po plažama i gostujući na nastupima hip hop zvezda.

U 36. godini još uvek se nada da bi možda neki evropski klub koji razume čari marketinga mogao da ga udomi. Bilo bi lepo videti ga sa zaraznim osmehom - istim onim zbog kojeg su protivnici često tužni i poraženi napuštali scenu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track