(VIDEO) HRVAT BILIĆ UBICA VELIKANA: Vest Hem pobedio Čelsi posle isključena Matića i Murinja
Foto: Reuters

Čekićem po šampionu

(VIDEO) HRVAT BILIĆ UBICA VELIKANA: Vest Hem pobedio Čelsi posle isključena Matića i Murinja

Fudbal -
U gradskom derbiju slavili su "čekićari" 2:1 nanevši "plavcima" peti prvenstveni poraz u ovoj sezoni

Fudbaleri Vest Hema pobedili su danas na svom terenu Čelsi sa 2:1 (1:0) u jednom od derbija 10. kola engleske Premijer lige.

Utakmicu su, pored trijumfa Vest Hema, obeležila dva crvena kartona Čelsija. Prvo je u 44. minutu Nemanja Matić dobio drugi žuti karton, a potom je na početku drugog dela igre isključen i trener "plavaca" Žoze Murinjo. Britanski mediji su preneli da je Murinjo tokom poluvremena pokušao da uđe u sudijsku svlačionicu, što je zabranjeno trenerima. On je, pošto je zaradio isključenje, odbio da napusti teren, pa je ostatak utakmice posmatrao u loži gde sede čelnici klubova.

Vest Hem je poveo u 17. minutu, a strelac je bio Mauro Zarate, da bi izjednačenje Čelsiju, doneo Geri Kejhil u 56. na asistenciju Vilijana iz kornera. Ipak, pobedu timu Slavena Bilića doneo je Endrju Kerol u 79. minutu svojim prvim golom u sezoni.

Inače, pre Čelsija, Vest Hem je ove sezone savladao sve "velikane" sa kojima se sastajao - Arsenal, Liverpul i Mančester siti, i to sve na gostovanjima do danas.

Vest Hem je posle ove pobede, makar do večeras, "izbio" na drugo mesto sa 20 bodova, jednim manje od Mančester sitija, koji ima i utakmicu manje, dok je Čelsi 15. sa 11.

U ostalim utakmicama Lester je sa 1:0 savladao Kristal Palas, Vest Bromvič Albion je istim rezultatom pobedio Norič, dok je Svonsi na gostovanju posle preokreta sa 2:1 trijumfovao protiv Aston Vile, a Votfrod je sa 2:0 slavio protiv Stouka.

U uzbudljivoj utakmici između Lestera i Kristal Palasa, pobedu je ostvarila domaća ekipa, koja slavila golom Džejmsa Vardija u 59. minutu. Lester je posle ovog trijumfa na petom mestu sa 19 bodova, dok je Kristal Palas šesti sa 15. Aston Vila ni na šestoj uzastopnoj utakmici u Premijer ligi nije uspela da izbegne poraz. Ekipa Tima Šervuda je povela u 62. minutu golom Džordana Ajuva, ali je Svonsi do kraja susreta uspeo da stigne do preokreta. Strelci za trijumf Svonsija bili su Gilfi Sigurdson u 69. minutu i Andre Ajuv u 87. Svonsi zauzima 11. mesto sa 13 bodova, dok je Aston Vila pretposlednja, 19. sa četiri.

Fudbaleri Arsenala pobedili su na svom terenu Everton sa 2:1. Arsenal sada ima 22 boda, jedan više od Mančester sitija, koji se sutra u derbiju sastaje sa Mančester junajtedom. Golove za Arsenal postigli su Olivije Žiru u 36. minutu i Loran Košćelni u 38. Everton je u 44. minutu postavio konačan rezultat preko Rosa Barklija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track