(VIDEO) HUMANITARNA AKCIJA PARTIZANA: Uskršnje darivanje za udruženje NURDOR!
Foto: Partizan.rs

(VIDEO) HUMANITARNA AKCIJA PARTIZANA: Uskršnje darivanje za udruženje NURDOR!

Fudbal -

Na najradosniji hrišćanski praznik Uskrs pored darivanja crvenih jaja kao simbola radosti i plodnosti, prvotimci Partizana su pokrenuli humanitarnu aukciju slike Partizanovo uskršnje jaje, čuvenog beogradskog akademskog slikara Mome Bjekovića.

Posebno inspirisan crno-belim timom za koji navija od detinjstva, Moma je u akril tehnici na platnu za Uskrs uradio sliku veličine 80×100 cm na kojoj se nalaze i potpisi igrača Partizana."Kad god odem na stadion vidim da mladi ljudi imaju poseban umetnički izraz koji iskazuju kroz pesmu, koreografiju, zastave... To je njihov doprinos umetnosti. Kao navijač, i pre svega profesionalni slikar, želeo sam na svoj način da i ja iskažem ono što osećam kroz neku vrstu umetničkog transparenta. Tako je nastala i ova slika", objasnio je Moma Bjeković, čija su dela kako kaže, slobodna interpretacija sveta, a ne puki prikaz stvarnosti.

Na ovaj način fudbaleri Partizana pozivaju sve na ljubav i slogu koja bi trebala da nas krasi 365 dana u godini bez obzira na versku i nacionalnu pripadnost.Sa željom da pomognu izgradnju novog hemato–onkološkog odeljenja u Nišu za decu obolelu od raka, prvotimci Partizana pozivaju sve pojedince i kompanije da se uključe u humanitarnu aukciju slike sa početnom cenom od 70.000 dinara.Posle prepodnevnog treninga na SC Partizan-Teleoptik održano je i tradicionalno tucanje uskršnjih jaja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track