(VIDEO) ISTRAGA JE OKONČANA: Evo ko su krivci za nesreću u kojoj je stradao ceo tim Šapekoensea
Foto: Reuters

Ministar Bolivije saopštio imena

(VIDEO) ISTRAGA JE OKONČANA: Evo ko su krivci za nesreću u kojoj je stradao ceo tim Šapekoensea

Fudbal -

Istraga povodom stravične avionske nesreće u kojoj je poginula 71 osoba, među kojima i skoro ceo tim fudbalskog kluba Šapekoense napokon je okončana.

Skoro mesec dana tim stručnjaka radio je na prikupljanju relevantnih dokaza o tome šta se tog kobnog dana dešavalo u avionu pre pada u mestu Medaljin u Kolumbiji.

Bolivijski ministar Milton Klaros nakon okončanja istrage o ovoj avionskoj nesreći obratio se javnosti.

"Dokazi su jasni! Odgovornost za nesreću snose kompanija i pilot aviona".

Kolumbijski istražitelji su ranije objavili informacije o tome kako je kompanija kršila propise o mininalnoj količini goriva, usled čega je i došlo do ove kobne nesreće. Kada je avion ostao bez goriva, srušio se 60 kilometara pre sletanja u mestu Medaljin u Kolumbiji.

Ministar Klaros je najavio i kazne za jednog od čelnika avionske piste u Santa Kruzu koji je izdao dozvolu za let iako je znao za finansijske probleme kompanije koja je štedela na gorivu. Kastedo je pobegao iz Bolivije u Brazil zatraživši azil.

Direktor kompanije "La Mia" Gustavo Vargas Gamboa i njegov sin Gustavo Vargas Viljegas privedeni su nakon nesreće i čekaju suđenje, dok je suvlasnik kompanije Migel Kiroga koji je pilotirao avionon poginuo u nesreći.

(jutranji.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track