(VIDEO) KO JE SPORTSKI KOMENTATOR KOJI JE PREŠAO U ISLAM: Potomak vojvode Mišića i Milana Toplice
Foto: Printskrin Fejsbuk

Kako je Marjan postao Mustafa

(VIDEO) KO JE SPORTSKI KOMENTATOR KOJI JE PREŠAO U ISLAM: Potomak vojvode Mišića i Milana Toplice

Fudbal -

Poznati sportski komentator Marjan Mijajlović, koji je pre nekoliko dana u džamiji u Bazelu prešao u islam, potomak je vojvode Živojina Mišića i Milana Toplice.

Ovu šokantnu činjenicu otkrila je njegova majka Olga Mijajlović, koja ga se javno odrekla.

Mijajlović je u Bazelu izgovorio kelime i šehadet, odnosno rečenicu kojom svaki muslimam ispoveda svoju pripadnost islamu, te kazao da prihvata islam i da će se ubuduće zvati Mustafa.

"Samo ću vam reći – Marjan Mijajlović je po majci potomak vojvode Mišića, a po ocu Milana Toplice. Samo hoću da kažem da majka koja je rodila Marjana Mijajlovića, kad bi mogla sada, ove sekunde, da svu utrobu iščupa noževima i prstima, da izbacim gde sam to dete držala. I od ovoga momenta ja se Marjana Mijajlovića odričem – da mi nije sin. Ni po kojem zakonu ja njega ne priznajem. Ja nemam Mustafu, ja imam Marjana, imala sam, nemam više. Hvala dragom Bogu pa sam rodila i imam Nebojšu, a Mustafa nema šta da traži ovde, kod nas", kroz suze je izjavila Olga Mijajlović za Radio Sarajevo.

Marjan (Mustafa) Mijajlović je rođen u Tuzli 1972. godine, da bi se sa porodicom, ocem Milanom, majkom Olgom i bratom Nebojšom, 1992. godine preselio u Beograd.

Karijeru sportskog komentatora počeo je na srpskoj televiziji Sport klub, gde je brzo stekao popularnost zbog načina na koji je prenosio utakmice Bundeslige, a posebno igre reprezentativaca Bosne i Hercegovine Edina Džeka i Vedada Ibiševića.

Godine 2009. godine prelazi u Sarajevo, gde radi za NTV Hajat. Posebno se izdvaja komentar utakmice Belgija - BiH, kada je Edinu Džeku dao nadimak "bosanski dijamant".

Nakon toga radio je za federalnu televiziju Bosne i Hercegovine, kao i TV Face, da bi se prošle godine, posle smrti oca Milana povukao sa TV ekrana do daljnjeg.

I sam je imao zdravstvenih problema, pošto mu je prošle godine s noge odstranjen benigni tumor.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track