(VIDEO) KONTE UKRAO ŠOU: Čelsi pobedio golom u 87. minutu, Italijan slavio na neverovatan način
Foto: Reuters

Neverovatni Italijan

(VIDEO) KONTE UKRAO ŠOU: Čelsi pobedio golom u 87. minutu, Italijan slavio na neverovatan način

Fudbal -

Fudbaleri Čelsija pobedili su danas u gostima Stouk sa 2:1, dok je aktuelni šampion Lester upisao treći uzastopni trijumf u Premijer ligi, pobedivši u gostima Vest Hem sa 3:2 u utakmicama 29. kola.

Lider šampionata, Čelsi tek u finišu utakmice uspeo je da dođe do veoma bitna tri boda i tako dodje korak bliže osvajanju šampionata Engleske.

Ekipa Antonija Kontea povela je golom Vilijana u 13. minutu iz slobodnog udarca sa oko 20 metara levo iskosa, da bi izjednačenje Stouku u 38. iz jedanaesterca doneo Džonatan Volters.

Čelsi je u drugom delu utakmice pokušavao da probije odbranu Stouka, a u tome su uspeli tek u 87. minutu, kada je Geri Kejhil posle kornera sa desne strane dobro reagovao u šesnaestercu domaćina i preciznim udarcem savladao Lija Granta. Usledilo je veliko slavlje gostiju, a Konte je još jednom na neobičan način proslavio pobedu.

Londonski klub je ovom pobedom stekao 13 bodova prednosti u odnosu na prve pratioce Totenhem i Mančester siti, koji svoje utakmice igraju sutra.

Lester je na gostovanju nadigrao Vest Hem i tako upisao treči uzastopni trijumf koji ga je odaljio od zone ispadanja.

Golove u trijumfu lestera postigli su Rijad Mahrez u trećem, Robert Hut u šestom i Džejmi Vardi u 38. minutu, dok su strelci za Vest Hem, kom je ovo bio treći uzastopni poraz, bili Manuel Lancini u 38. i Andre Aju u 63.

Vest Hem je 11. sa 33 boda, dok je Lester 15. sa 30.

U ostalim utakmicama Premijer lige Everton je na svom terenu lako i ubedljivo sa 4:0 pobedio Hal, dok je Kristal Palas sa 1:0 bio bolji od Votforda, a Sanderlend i Barnli igrali su nerešeno bez golova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track