(VIDEO) KRALJ SE RADUJE, PAPA TUGUJE: Ramos i Bejl doneli Realu svetsku titulu
Foto: AP

Madriđani nadigrali San Lorenco

(VIDEO) KRALJ SE RADUJE, PAPA TUGUJE: Ramos i Bejl doneli Realu svetsku titulu

Fudbal -
Real je stigao do četvrte svetske titule. Madriđani su osvajali Interkontinentalni kup, koji je bio preteča Svetskom klupskom prvenstvu, 1960, 1998. i 2002. godine

MARAKEŠ - Fudbaleri madridskog Reala osvojili su titulu svetskog klupskog šampiona, pošto su večeras u Marakešu u finalu pobedili argentinski San Lorenco 2:0.

Golove za Real postigli su Serhio Ramos u 37. i Geret Bejl u 51. minutu. Ovo je bila 22. uzastopna pobeda Reala u svim takmičenjima.

Real je stigao do četvrte svetske titule. Madriđani su osvajali Interkontinentalni kup, koji je bio preteča Svetskom klupskom prvenstvu, 1960, 1998. i 2002. godine. U meču za treće mesto Ouklend Siti je bio bolji od Kruz Azula nakon izvođenja penala sa 4:2 (1:1).

Real je prošle sezone osvojio evropsku Ligu šampiona, a San Lorenco je bio južnoamerički prvak.

Real je imao prvu šansu u prvom minutu, ali Portugalac nije bio precizan. Isti igrač je pokušao nekoliko minuta kasnije, ali je golman San Lorenca bio siguran. U prvih 20 minuta utakmice fudbaleri južnoameričkog šampiona igrali su izuzetno oštro, a igrači Reala su često bili faulirani.Real je mogao da povede u 27. minutu, ali je Benzema pogodio stativu. Argentinci su prvu ozbiljniju šansu imali u 32. minutu, ali je Kalinski bio neprecizan. Real je poveo u 37. minutu. Kros je centrirao iz kornera, a Ramos je glavom pogodio mrežu. Do kraja prvog poluvremena nije bilo golova. Real je poveo 2:0 na početku drugog dela meča. Isko je prosledio loptu do Bejla, koji je lako prevario odbranu i golmana San Lorenca za 2:0 u 49. minutu. Bejl je u 65. minutu pogodio prečku. Do kraja utakmice nije bilo promene rezultata iako su oba tima imala nekoliko šansi. Real je na kraju zasluženo pobedio, dok igrači San Lorenca mogu samo da tuguju, kao i papa Franja, koji navija za ovaj argenski klub.

Kapiten Reala Iker Kasiljas odigrao je 700. utakmicu za "kraljevski klub".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track