(VIDEO) LALTOVIĆ POSLE ISPADANJA VOŠE IZ EVROPE: Da smo dali bar jedan gol u Novom Sadu
Foto: Dado Đilas

Trener Lala žali za propuštenim u prvom meču

(VIDEO) LALTOVIĆ POSLE ISPADANJA VOŠE IZ EVROPE: Da smo dali bar jedan gol u Novom Sadu

Fudbal -

Trener Vojvodine Nenad Lalatović rekao je danas da je AZ zasluženo prošao u grupnu fazu Lige Evropa, ali da su njegovi fudbaleri pokazali da mogu da se suprostave.

"AZ je zasluženo otišao u grupnu fazu. Ostaje žal jer ni u jednoj utakmici nismo nadigrani. Možemo sa njima, ali nismo imali sportsku sreću. Uz dobru, disciplinovanu igru, možemo da igramo. Da smo dali bar jedan gol u Novom Sadu, mislim da bi bilo lakše", rekao je Lalatović novinarima posle utakmice u Alkmaru.

Vojvodina se nije plasirala u Ligu Evropa, pošto je posle poraza na svom terenu sa 3:0, u revanšu u Holandiji igrala bez golova sa AZ-om.

Lalatović je čestitao svojim fudbalerima na igri u revanšu i ocenio da su ih koštali lako primljeni golovi u prvoj utakmici.

"Čestitao bih svojim igračima na igri. Nije lako kada kod kuće izgubite 0:3 u prvoj utakmici. Kada se sve sabere, možda je bolje da smo prvu utakmicu igrali ovde, a drugu kod nas, imali bismo veće šanse. Koštali su nas lako primljeni golovi", kazao je Lalatović.

Trener novosadskog kluba je rekao da je zadovoljan kako je njegova ekipa igrala u kvalifikacijama.

"U ovih osam utakmica imali smo sasvim korektne rezultate, samo jedan poraz, uz četiri pobede i tri nerešena. Čestitam svojim igračima na svemu što su uradili u kvalifikacijama za Ligu Evropa", rekao je Lalatović.

Prema njegovim rečima, teško je kada se iz srpskog prvenstva dođe u evropsko takmičenje jer se tu pokazuje razlika u kvalitetu.

"Nije lako kada se iz domaćeg prvenstva dodje na evropsku scenu. Ovo su sve sjajni igrači, koji su nas kaznili za tri naše greške i dali tri gola. Nismo bili nadigrani, a oni su davali golove iz naših grešaka", rekao je Lalatović.

Trener AZ Alkmara Džon van den Brom poželeo je Vojvodini uspeh u srpskom prvenstvu.

"Utakmica nije bila baš fantastična za gledanje. Posle 3:0 u Novom Sadu nam je bilo lakše da igramo. Jako smo zadovoljni prolaskom i nadam se dobrom žrebu. Koncentrišemo se na prvenstvo Holandije i da tu postignemo dobar rezultat. Želim mnogo uspeha Vojvodini u srpskom prvenstvu", rekao je Van den Brom.

Vojvodina je završila takmičenje u Evropi, a u nastavku sezone će se takmičiti u srpskom prvenstvu i Kupu. Sledeću utakmicu igraće u nedelju protiv Spartaka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track