(VIDEO) LISICE IZUJEDALE GRAĐANE: Lester demolirao Siti i nastavio put ka tituli
Foto: AP

Premijer liga

(VIDEO) LISICE IZUJEDALE GRAĐANE: Lester demolirao Siti i nastavio put ka tituli

Fudbal -
Fudbaleri Lester Sitija nastavili su put ka tituli u Premijer lig pobedivši Mančester Siti na Etihadu u derbiju 25. kola Premijer lige – 3:1 (1:0).

Ekipa trenera Klaudija Ranijerija u potpunosti je nadrigala aktuelnog šampiona Engleske pred njegovim navijačima, a da nije bilo Džoa Harta mogla je i ubedljivije da trijumfuje.

"Lisice" su stigle do 15. pobede u sezoni i ukupno 53. boda, pa sada imaju šest bodova više od drugoplasiranih "Građana". Gosti su na najbolji mogući način otvorili derbi, pošto su stigli do vođstva posle samo 180 sekudni igre. Aleksandar Kolarov je faulirao Rijada Mareza blizu gol aut linije, a Alžirac poslao loptu na peterac – odakle je štoper Robert Hut šalje, od noge Martina Demićelisa, u mrežu.

Kako su otvorili meč, tako su gosti počeli i drugo poluvreme – golom. Posle samo 180 sekundi igre u nastavku, Rijad Marez je najrpe 'preskočio' Otamendija sa sve loptom, onda prevario Zabaletu i sa desetak metara lagano pogodio bliži ugao nemoćnog HartaKada su uspeli da zadrže nalete domaćina, usledio je novi šok za navijače Sitija i trenutak koji je rešio pitanje pobednika. Demićelis je u 60. minutu još jednom pokazao da mu nije mesto u Premijer ligi, a Robert Hut glavom zakucao loptu u mrežu za velikih 3:0 za Lester.

Ipak, Siti je na kraju stigao do počasnog pogotka, kada je Aguero glavom sa peterca savladao Šmajhela.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track