(VIDEO) LUDILO U RIMU: Srbin nedovoljan Laciju, Roma dobila derbi, bilo i krvi
Foto: Reuters

Sve tri gola u finišu

(VIDEO) LUDILO U RIMU: Srbin nedovoljan Laciju, Roma dobila derbi, bilo i krvi

Fudbal -
Navijači se tukli pre meča, do 73. minuta bilo 0:0, a onda 2:1 za "vučicu", uz pogodak Filipa Đorđevića

Fudbaleri Rome pobedili su Lacio u derbiju 37. kola Serije A - 2:1 (0:0). "Vučica" je tako obezbedila drugo mesto na tabeli uoči poslednjeg kola i direktan plasman u Ligu šampiona, a nebesko-plavi su ovim porazom doveli u pitanje i treće mesto, odnosno odlazak u kvalifikacije za elitno evropsko takmičenje.

Na "Olimpiku" nije bilo golova do 73. minuta, a onda je usledio vatromet. Tada je Iturbe doveo u vođstvo Romu, nominalnog gosta na ovoj utakmici. Tri minuta kasnije na teren je istrčao srpski napadač Filip Đorđević i već u 81. izjednačio. Međutim, to nije bilo dovoljno domaćinu ni za bod, jer je trijumf "vučici" doneo Janga - Mbiva. Fudbaleri Lacija su protestovali, smatrajući da je strelac gola bio u ofsajdu, ali uzalud.

Srpski reprezentativac Dušan Basta odigrao je ceo meč za Lacio, dok je Adem Ljajić sedeo na klupi Rome.

Uoči poslednjeg kola Serije A Roma ima 70 bodova, 16 manje od šampiona Juventusa, a četiri više od Lacija, koji će u direktnom duelu sa Napolijem u nedelju odlučiti ko će biti treći. Nebesko-plavi imaju tri boda više, ali ukoliko izgube pod Vezuvom, Napolitanci će u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Ni ovaj rimski derbi nije prošao bez incidenata.

Dvojica navijača Rome izbodena su pre utakmice, prenose italijanski mediji. Kako se navodi, dvojica navijača izbodena su u predelu stomaka u skobu dve navijačke grupe u blizini "Olimpika". Policija je brzo intervenisala posle sukoba navijača, a povređeni su odmah prebačeni u bolnicu. Prema prvim izveštajima izbodeni navijači nisu životno ugroženi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track