(VIDEO) MURINJOVA OSVETA: Runi zaplesao, Junajted zgromio Fejenord i došao nadomak proleća u Evropi
Foto: Reuters

Kapiten opet onaj stari

(VIDEO) MURINJOVA OSVETA: Runi zaplesao, Junajted zgromio Fejenord i došao nadomak proleća u Evropi

Fudbal -

Fudbaleri Mančester junajteda ubedljivo su na "Old Trafordu" pobedili Fejenord 4:0 (1:0) u utakmici petog kola Grupe A Lige Evrope.

"Crveni đavoli" su pretekli rivala iz Roterdama i sa devet bodova se domogli drugog mesta na tabeli, sa bodom iza lidera Fenerbahčea, koji je ranije danas savladao Zorju 2:0. Fejenord ima sedam bodova. Svi učesnici Grupe A, osim ukrajinskog predstavnika sa dva boda, nadaju se plasmanu na jedno od prva dva mesta koja vode u šesnaestinu finala Lige Evrope. U poslednjem kolu Mančester junajted ima najlakši posao jer gostuje Zorji, dok Fejenord dočekuje Fenerbahče.

Pobedu ekipe Žozea Murinja i "osvetu" Fejenordu za poraz u Roterdamu režirao je kapiten Vejn Runi, jer je postigao prvi gol u 35. minutu, a maestralno asistirao Huanu Mati u 69. Na 3:0 je u 75. minutu povisio Džons autogolom, za koji zasluge pripadaju Zlatanu Ibrahimoviću, a konačan rezultat postavio je Džiz Lingard u 91.

All Goals HD - Manchester United 3-0 Feyenoord... by arcturusmedia33

U Grupi B Olimpijakos i Jang bojs su igrali 1:1 u Pireju, dok je Astana savladala APOEL sa 2:1. Situacija na tabeli uoči poslednjeg kola je sledeća: APOEL 9, Olimpijakos 8, Jang bojs i Astana po 5.

Iz Grupe C u šesnaestinu finala idu Anderleht, koji je slavio na gostovanju Gabali 3:1, i Sent Etjen kome je bio dovoljan bod u današnjem duelu sa Majncom - 0:0.

AZ Alkmar je kao gost savladao Dandalk 1:0 i povećao svoje šanse u Grupi D. Iza neprikosnovenog Zenita (maksimalnih 15 bodova) na tabeli je holandski tim sa pet bodova, dok Dandalk i Makabi Tel Aviv imaju po četiri.

I Roma je iz Grupe E siguran učesnik naredne runde posle pobede nad Plzenom u Rimu - 4:1. Napadač Rome Edin Džeko postigao je čak tri gola. Pritom je Astra iznenadila Austriju u Beču (2:1) i sa sedam bodova bliža je drugom mestu od današnjeg rivala, jer ima dva boda više, dok su Česi otpisani.

All Goals HD - AS Roma 4-1 Plzen - 24.11.2016 by FranceCup3

Atletik Bilbao je u uzbudljivom meču na "San Mamesu" pobedio Sasuolo 3:2, dok je Genk bio bolji od Rapida 1:0. Tako su Španci i Belgijanci osigurali učešće u šesnaestini finala iz Grupe F.

Ranije danas odigrane su utakmice petog kola u grupama G, H, I, J, K i L, a izveštaj možete pročitati OVDE.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track