(VIDEO) NAPOLI NE DA PRVO MESTO: Rasizam u Rimu, Mihajlovićev Milan gazi
Foto: Reuters

Serija A

(VIDEO) NAPOLI NE DA PRVO MESTO: Rasizam u Rimu, Mihajlovićev Milan gazi

Fudbal -
Fudbaleri Napolija pobedili su večeras u Rimu Lacio 2:0, dok je Juventus pred svojim navijačima bio bolji od Đenove sa 1:0, u utakmicama 23. kola italijanskog prvenstva.

Verona je posle preokreta ostvarila prvi trijumf u sezoni u Seriji A, savladavši kod kuće Atalantu 2:1.

Inter je kod kuće sa 1:0 pobedio Kjevo, dok je Milan u gostima sa 2:0 bio bolji od Palerma. Fiorentina je u poslednjim sekundama utakmice stigla do trijumfa nad Karpijem od 2:1, a Empoli je odigrao nerešeno 1:1 sa Udinezeom, dok je bez pobednika završena i utakmica između Sampdorije i Torina - 2:2.

Napoli je današnjom pobedom zadržao prvo mesto na tabeli Serije A, a golove u trijumfu nad Laciom u Rimu postigli su Gonzalo Iguain u 24. i Hose Kaljehon u 27. minutu. Srpski reprezentativac Dušan Basta odigrao je celu utakmicu za Lacio, dok je Filip Đorđević u igru ušao u 87. minutu. Utakmica u Rimu bila je nakratko prekinuta u 68. minutu, jer su navijači domaće ekipe pevali rasističke pesme. Napoli je tako zabeležio sedmi uzastopni trijumf, kojim je zadržao lidersko mesto u Seriji A sa 55 bodova, četiri više od drugoplasiranog Juventus koji je takodje nastavio seriju pobeda.

"Stara dama" je u Torinu bila bolja od Đenove, a do trijumfa je došla zahvaljujuću autogolu Sebastijana de Maja u 30. minutu.

Verona je posle preokreta bila bolja od Atalante sa 2:1, pa je tako tek u 23. kolu stigla do prve pobede u sezoni u Seriji A. Atalanta je na gostovanju povela u 30. minutu golom Andree Kontija, da bi 12 minuta kasnije Luka Siligardi doneo izjednačenje Veroni. Pobedonosni gol za Veronu postigao je Djampaolo Pazini u 83. minutu.

Milan, sa trenerom Sinišom Mihajlovićem, potvrdio je da je u usponu forme, pošto je u gostima savladao Palermo sa 2:0. Golove za trijumf "rosonera" postigli su Karlos Baka u 19. minutu i Mbaje Nijang u 33. iz jedanaesterca. Ranije danas u prvom meču dana Frozinone je sa 1:0 pobedio Bolonju.

All Goals HD - Lazio 0-2 Napoli - 03-02-2016 by Bayeo

All Goals HD - Palermo 0-2 AC Milan - 03-02-2016 by Gol-Live

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track