(VIDEO) NIKO KAO KRISTIJANO: Ronaldo ovim golom ispisao nove stranice istorije fudbala
Foto: AP

Sad će svi juriti Portugalca

(VIDEO) NIKO KAO KRISTIJANO: Ronaldo ovim golom ispisao nove stranice istorije fudbala

Fudbal -

Fudbaler Reala Kristijano Ronaldo ispisao je nove stranice fudbalskih almanaha oborivši rekord po broju postignutih golova u jednoj ili više liga računajući šest najjačih (Španija, Engleska, Nemačka, Italija, Francuska i Portugal).

Portugalac je 367. gol u klupskoj karijeri postigao protiv Valensije i njime na “večnoj listi” prestigao legendarnog Engleza Džimija Grivsaza jedan pogodak. Grivs je najsjajnije trenutke doživeo igrajući za Čelsi, Totenhem i Vest Hem, a igrao je kratko i za Milan, i za to vreme 366. puta bio strelac.

Portugalac je uspeo da obori rekord zahvaljujući efikasnoj eri u Mančester Junajtedu i sada u Realu gde obara sve moguće rekorde. Gol koji je postigao protiv Valensije u 27. minutu bio mu je 20. ove sezone u Primeri.

Cristiano Ronaldo Amazing Header Goal HD - Real... by billiemccarroll

Portugalac je u nastavku meča, koji je Real dobio sa 2:1, čime je zadržao prvo mesto na tabeli promašio jednaesterac.

Cristiano Ronaldo penalty miss - Real Madrid vs... by Tanaka--3

Real se prilično namučio protiv Valensije, ali je na kraju ipak uspeo da dodje do pobede. Kraljevski klub poveo je golom Kristijana Ronalda u 27. minutu na asistenciju Danija Karvahala.

Madriđani su u nastavku susreta pritiskali rivala, ali je Valensija golom Danijela Pareha u 82. minutu iz slobodnog udarca sa oko 25 metara stigla do izjednačenja.

Real je ipak samo tri minuta kasnije došao do drugog gola, Marselo je na levom boku pokupio jedan loš centaršut i potom utrčao u kazneni prostor, prevario dvojicu čuvara i preciznim udarcem sa oko 15 metara savladao Alveša.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track