(VIDEO) NIKO NIJE VEROVAO U NJEGA: Govorili su mu da je slabić, a danas mu se klanjaju
Foto: Reuters

Oženio se simpatijom iz detinjstva

(VIDEO) NIKO NIJE VEROVAO U NJEGA: Govorili su mu da je slabić, a danas mu se klanjaju

Fudbal -

Životna priča engelskog fudbalera Harija Kejna malo koga će ostaviti ravnodušnim.

Hari Kejn je jedan od onih fudbalera za koga su se mnogi pitali šta on uopšte radi na fudbalskom igralištu. Nespretni potezi, promašene stopostotne šanse nisu bila najbolja preporuka za jednog igrača u naletu snage.

Čak ga je i 'Fudbal Menadžer' okarakterisao kao osrednjeg igrača, da bi nekoliko godina kasnije povukao sve svoje 'izjave' na njegov račun i jednostvno mu se - poklonio!

Da, da! Poklonio! Jer je Hari Kejn od slabašnog igrača u napadu izrastao u rasnog golgetera za koga protivnici na terenu jednostavnu nemaju rešenje.

"Uf, Hari Kejn! Tu smo grdno pogrešili! Uvek smo ga pratili, ali nismo dobro procenili. Moram lično da mu se izvinim zato što smo pogrešno postavili stvari u vezi njega. Dugo vremena je bio na pozajmici u nižim ligama i mislili smo kako on nema dovoljan potencijal za velike stvari. Mi imamo prosek grešaka 0.5% i baš je on zapao tu", rekao je glavni čovek proizvođača igrice, Mils Jakobsen.

Ali tu se i više nego zanimljiva priča o Hari Kejnu ne završava. Kada je postao zvezda na Ostvru, mediji su zavirili i u njegvu privatnost. E tek je tu bilo svačega zanimljivog.

Fudbaler živi poput penzionera! Za suprugu je izabrao simpatiju iz detinjstva, a izlasci ga uopšte ne interesuju.

Hari Kejn je sa 16 godina prvi put stigao u Totenhem, ali je svoj težak put gradio na pozajmicama prvo u Lejton Orijentu, a kasnije i u Milvolu, Noriču i Lesteru. Kejn je autentičan primer kako neko može da od nižerazrednog fudbala, zahvaljujući strpljenju i radu, postane jedan od idola mladih naraštaja.

Kejnov raskošni talenat na svojoj koži posebno su mogli da osete svi protivnički igrači u Premijer ligi, sa kojima na terenu radi šta mu volja.

Totenhem je imao poverenja u ovog momka i talenat koji poseduje, pa je napravio mudar potez kada je dao šansu tada mladom igraču. Kejnov razvojni put nije bio lak, pošto je 2012. godine doživeo tešku povredu, ali je njegov matični klub platio celokupno lečenje i poslao ga na pozajmicu u Lester, kome je pomogao da se plasira u Premijer ligu.

Rođeni golgeter, po potrebi igra i po krilu, i iza najisturenijeg napadača, ima i zapažene nastupe u reprezentaciji Engleske.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track