(VIDEO) NIŠTA OD ČUDA U HOLANDIJI: Voša odigrala bez golova u Alkmaru i ostala bez Lige Evrope
Foto: Saša Pavlić

Kraj evro odiseje

(VIDEO) NIŠTA OD ČUDA U HOLANDIJI: Voša odigrala bez golova u Alkmaru i ostala bez Lige Evrope

Fudbal -

Fudbaleri Vojvodine nisu uspeli da se plasiraju u grupnu fazu Lige Evropa, pošto su večeras u gostima odigrali bez golova sa holandskim AZ Alkmarom.

Srpski klub je u prvoj utakmici u Novom Sadu izgubio sa 3:0.

Žreb za grupnu fazu Lige Evropa održaće se sutra od 13.00 u Monaku.

Holandski klub u revanšu nije dozvolio iznenadjenje, pa je bez problema prošao Vojvodinu, koja posle 0:3 u prvoj utakmici nije ozbiljnije ugrozila protivnika u Alkmaru. Iako je Vojvodina imala veći posed na početku, nije uspela da stvori šansu, zahvaljujući čvrstoj igri u odbrani holandskog tima, a AZ je imao nekoliko prilika da povede.

Najbolju šansu propustio je Fred Frajdej u 26. minutu, kada je oduzeo loptu protivniku, dobro prošao Darka Puškarića i Nikolu Antića, ali je njegov šut sa šest metara odlično odbranio Marko Kordić.

AZ je imao još nekoliko manjih prilika, a posebno je bio opasan u 47. minutu, posle dobrog prodora štopera i kapitena Rona Vlara, koji je krenuo sa svoje polovine, prošao Novicu Maksimovića i Bogdana Planića, ali je šutirao malo pored gola.

Vojvodina je bila konkretnija na početku drugog poluvremena i prvu ozbiljnu šansu imala u 51. minutu, posle prodora Melega, ali je kapiten srpskog kluba otišao iskosa i šutirao pored gola.

Najbolju priliku za AZ imao je u 59. minutu, kada je Alireza Jahanbakš uz sreću prošao po desnoj strani i dodao do Matijasa Johansona, koji je sa desne ivice peterca šutirao iz prve, ali je Kordić odlično odbranio.

Do kraja utakmice nije bilo prilika, pa je AZ ukupnim rezultatom 3:0 u dva susreta prošao u grupnu fazu Lige Evropa, dok je Vojvodina propustila drugu godinu zaredom da prodje baraž.

Utakmicu na stadionu Afas u Alkmaru posmatralo je oko 10.000 gledalaca, medju kojima je bilo oko 100 navijača Vojvodine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track