(VIDEO) OGLASILI SE FUDBALERI RADA: Osuđujemo rasizam, ali evo šta je Everton nama radio
Foto: Partizan.rs

Saga se nastavlja

(VIDEO) OGLASILI SE FUDBALERI RADA: Osuđujemo rasizam, ali evo šta je Everton nama radio

Fudbal -

Fudbaleri Rada osudili su danas rasističko vređanje igrača Partizana Evertona, ali i njegov gest posle utakmice na Banjici.

"Verujemo da su neki pojedinci vređali Evertona na rasnoj osnovi, ali mi tokom utakmice nismo čuli vređanja, saznali smo za njih posle završetka meča. Izražavamo žaljenje zbog toga i osuđujemo takav postupak. Želimo da istaknemo da je naša reakcija usledila kao odgovor na pomenute provokacije Evertona, kao i na njegov neprimeren i nesportski gest kada je došao do tribine sa navijačima Rada", navodi se u zajedničkom saopštenju fudbalera Rada.

Rad je juče izgubio od Partizana sa 0:1, u 22. kolu Super lige Srbije.

Posle utakmice došlo je do incidenta na terenu pošto je Everton dotrčao do tribine na kojoj su bili smešteni navijači Rada i pokazao im srednji prst, pošto su ga tokom utakmice vređali na rasnoj osnovi, oponašajući majmunske krike.

Tada je došlo do koškanja igrača na terenu, a Everton je dobio žuti karton.

"Građevinari" ocenjuju da su u prethodna 24 sata "stavljeni na stub srama" i da je protiv njih vodjena medijska hajka.

"Pošto smo poslednjih 24 časa bukvalno stavljeni na stub srama i pretrpeli smo neviđenu osudu, dužni smo da se na ovaj način obratimo javnosti. U saopštenju kluba pomenut je naš saigrač Nikola Drinčić. Ovim putem ističemo da su i igrači Nikola Maraš, Zoran Ljubinković i Vladimir Rodić takođe bili na meti provokacija Evertona, a čak je došlo i do nedozvoljenog fizičkog kontakta između Evertona i Rodića, kada je igrač Partizana našeg saigrača odgurnuo rukom po licu, na šta naš saigrač nije uzvratio", piše u saopštenju fudbalera Rada.

Oni navode da Evertonu, a ni bilo kom drugom igraču Partizana nisu uputili nikakve uvrede, kao i da osuđuju rasizam i bilo koji drugi oblik mržne na fudbalskim stadionima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track