(VIDEO) OPET ĆE SE PRIČATI SRPSKI NA OLD TRAFORDU: Švajnštajger prelazi u Mančester junajted
Foto: AP

Odlazi iz Bajerna posle 17 godina

(VIDEO) OPET ĆE SE PRIČATI SRPSKI NA OLD TRAFORDU: Švajnštajger prelazi u Mančester junajted

Fudbal -
Ukupno obeštećenje bi trebalo da iznosi oko 16 miliona evra, a Švajnštajger će potpisati trogodišnji ugovor sa nedeljnom platom od 250.000 evra

Bomba je pukla - nemački reprezentativac i fudbaler Bajerna Bastijan Švajnštajger prelazi u Mančester junajted, javio je "Bild".

Nemački list tvrdi da su sve strane postigle dogovor i da će 30-godišnji vezista od sledeće sezone nositi dres "crvenih đavola". "Bastijan želi da pre kraja karijere proba nešto novo, i od nas je tražio da mu ispunimo želju. Ovo je odluka zbog koje žalimo, jer je Bastijan bio jako važan za klub. Postigao je ovde velike uspehe",rekao je izvršni direktor Bajerna Karl Hajnc Rumenige.Fudbalski klub Mančester junajted potvrdio je na zvaničnom sajtu da je postigao dogovor sa Švajnštajgerom. Kako je saopšteno na sajtu kluba ostalo je još samo da Švajnštajger prođe lekarske preglede i dogovori detalje ugovora sa Juanjtedom.

Ukupno obeštećenje bi trebalo da iznosi oko 16 miliona evra, a Švajnštajger će potpisati trogodišnji ugovor sa nedeljnom platom od 250.000 evra. Tako će u novom klubu ponovo sarađivati sa bivšim trenerom Lujom van Galom, koji predvodio Bajern od 2009. do 2011.

Švajnštajger je u omladinski pogon Bajerna došao još 1998. i od tada nije napuštao klub.

On je bio velika želja menadžera Mančester junajteda Luja Van Gala, sa kojim je sarađivao između 2009. do 2011, dok je Holanđanin bio trener Bajerna.

Dakle, na "Old Trafordu" će se ponovo pričati srpski jezik, koji se nije mogao čuti od odlaska Nemanje Vidića. Poznato je da Bastijan uči naš jezik pored svoje devojke Ane Ivanović, što je pokazao i na treninzima Bajerna kada je znao da vikne ponešto na srpskom.

Na snimku možete čuti "Ajde, idemo" na 1:15.

http://www.youtube.com/watch?v=2qBrX3j8Gic
http://www.youtube.com/watch?v=Vc7UV-uQf54

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track