(VIDEO) OPREZ CRNO-BELI: Dila Gori nije naivna ekipa
Foto: Printskrin

Neće biti lako

(VIDEO) OPREZ CRNO-BELI: Dila Gori nije naivna ekipa

Fudbal -
Rival Partizana u drugom kolu kvalifikacija za LŠ je znao da iznenadi mnoge ozbiljne ekipe

Fudbaleri Partizana u drugom kolu kvalifikacija za plasman u Ligu šampiona igraće protiv ekipe Dila Gori iz Gruzije, odlučeno je danas žrebom u Nionu.

Po imenu rivala reklo bi se da je Partizan imao sreće na žrebu, međutim, ekipa iz Gruzije nije ni malo naivna.

Klub iz Gorija, rodnog grada sovjetskog vođe Josifa Viserionoviča Staljina, osnovan je 1949. godine ali je u svojoj istoriji osvojio šampionsku titulu samo 2015. godine, dok je 2012. godine pobedio u takmičenju u kupu Gruzije. Klupske boje su im crvena i svetlo plava a igraju na stadionu Tengiz Burdžanadze, kapaciteta 5.000 gledalaca. Klub je igrao ukupno 14 utakmica u evropskim takmičenjima (Intertoto kup i Liga Evropa) i ostvario po šest pobeda i poraza, kao i dva nerešena rezultata. Do sada nije igrao u kvalifikacijama za Ligu šampiona niti se sastajao sa klubovima iz Srbije u zvaničnim utakmicama. U odbrambenoj liniji tog kluba igra i srpski fudbaler Slavko Marić, koji je u svojoj karijeri nastupao za Radnički iz Kragujevca, Slobodu iz Užica, Borac iz Čačka, Mladost iz Lučana i Hajduk sa Liona.

Prošle sezone ekipa iz gradića Gori pravila je iznenađujuće rezultate u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Danski Alborg je demoliran u Gruziji sa 3:0, dok je u Danskoj meč završen bez golova. Onda su bez problema dva puta savladali Hajduk iz Splita, oba puta sa po 1:0. U poslednjem kolu nisu uspeli da eliminišu bečki Rapid.

Prvi meč između Partizana i Dila Gori igraće se u Beogradu 14/15 jula, dok je revanš na programu sedam dana kasnije u Gruziji.

http://www.youtube.com/watch?v=dVIP3OuD8G8

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track