(VIDEO) OVAKVO FINALE SP NIKADA NISTE VIDELI: Furiozne Amerikanke dale gol i sa pola terena
Foto: AP

Revanš sa kamatom

(VIDEO) OVAKVO FINALE SP NIKADA NISTE VIDELI: Furiozne Amerikanke dale gol i sa pola terena

Fudbal -
Reprezentacija SAD je novi prvak sveta posle trijumfa nad Japankama 5:2

Ženska fudbalska reprezentacija SAD postala je prvak sveta pošto je u finalu planetarnog šampionata u Vankuveru ubedljivo pobedila Japan 5:2 (4:1).

Amerikanke su se tako revanširale istom rivalu za poraz u finalu prošlog Mundijala, pre četiri godine u Nemačkoj. Takođe, Amerika je postala prva nacija sa tri titule svetskog šampiona, dok je Nemačka ostala na dve (po jednu imaju Japan i Norveška). SAD je ovo prvi trijumf od 1999.

Finale odigrano u Vankuveru bilo je lišeno uzbuđenja, a za to je najzaslužnija bila Karli Lojd. Kapiten reprezentacije SAD postigla je tri gola u uvodnih 16 minuta, u međuvremenu u strelce se upisala i Holidej u 14, pa je pobednik već tada bio odlučen.

Lojd, koja je na prošlom Svetskom prvenstvu bila jedna od igračica koja je u finalu bila neprecizna sa bele tačke u penal seriji, jedan od svoja tri gola dala je sa pola terena!

U nastavku Ođimi je smanjila na 1:4 u 27. minutu, autogolom Džonston u uvodu drugog poluvremena (52. minut) Japanke su prišle na dva gola zaostatka, ali je samo dva minuta kasnije Hit postavila konačan rezultat.

http://www.youtube.com/watch?v=Cl8FNgDEUoc

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track