(VIDEO) OVO JE KURŠUMLIJSKA RONALDINJA: Ovako lepa Bibi kida mreže rivalkama
Foto: Youtube Printscreen.

Fudbalsku karijeru započela je pre 15 godina...

(VIDEO) OVO JE KURŠUMLIJSKA RONALDINJA: Ovako lepa Bibi kida mreže rivalkama

Fudbal -

KURŠUMLIJA - Jedna od najboljih fudbalerki koje je iznedrio fudbalski klub Kolibri Kuršumlija jeste Biljana Bradić, bivša reprezentativka Srbije, koja je karijeru započela u Kuršumliji, a dograđivala u Nišu i Sloveniji. Sada igra u Rumuniji...

"U Sloveniji sam 2014. nastupala s ŽNK Pomurje i kao prvaci odigrali smo Ligu šampiona. Zatim 2015/16. postajem članica rumunskog Targo-Mureša. Po svoj prilici ponovo ću se vratiti u Sloveniju u klub gde sam igrala", priča za Jugmediu ova uspešna fudbalerka.

Foto: Jugmedia/Vukašin Stevanović
Foto: Jugmedia/Vukašin Stevanović

Fudbalsku karijeru počela je u Kuršumiji pre 15 godina, tačnije 2001. godine. "Tada sam počela profesionalno da se bavim fudbalom. U niškom Mašincu sam igrala 2007 i 2008. gde sam odigrala jednu polusezonu i ponovo se vraćam u Kolibri u Kuršumliji, a 2014. dolzim u Sloveniju", priča nam Bradićeva.

Za svoj razvoj na početku karijete zahvalna je trenerima Vladimiru i Dobrivoju Čaviću.

"Vladimir je posebno dobar trener što se tiče pripremljenosti igrača. Ponicala sam u generaciji fudbalerki Kolibrija Olivere Milanović, Sunčice Miletić i bile smo zajedno u reprezentaciji. Inače, igram na poziciji napadača po desnoj strani. U matičnom klubu Kolibri odigrala sam oko 200 utakmica a u repenzentaciji oko 20 utakmica".

Zadovoljna je svojom karijerom i kopačke još neće da okači o klin.

"U fudbalu kao igrač planiram da ostanem još 5-6 godina a onda da se posvetim trenerskom poslu, mada sam završila školu u vezi s turizmom. Za uspešnu karijeru veliku zahvanost dugujem trenerima Čaviću i mojim roditeljima koji su imali razumevanje, pogotovo otac Ljubiša koji je uvek stajao uz mene i podržavo me da istrajem kao fudbalerka”, priča ova uspešna Kuršumlijka, koju smo zatekli na kratkom odmoru kod roditelja u Kuršumliji.

(Jugmedia/Vukašin Stevanović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track